Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei panākums Parīzē

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijerei panākums Parīzē
Līga Dekmeijere

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere duetā ar francūzieti Stefāniju Forecu-Gakonu šodien pārvarējusi prestižā Parīzes Premier tenisa turnīra dubultspēļu sacensību 1.kārtu.Latvijas un Francijas duets ar 6:4, 7:6(2) pārsteidza rangā augstāk esošās Nataliju Grandinu (DĀR) un Vladimiru Uhlirovu (Čehija).

Ja ATP turnīri šonedēļ nenotiek (kungiem nedēļas nogalē Deivisa kausa cīņas), tad WTA tūrē divas sacensības. Par Taizemes pilsētas Patajas International turnīru jau esam ziņojuši. Tā vienspēļu kvalifikāciju pārvarēja Anastasija Sevastova, kurai jau rīt no rīta pamatsacensību 1.kārtas cīņa pret japānieti Misaki Doi. Tikmēr Francijas galvaspilsētā Parīzē startējis Premier sērijas turnīrs „Open GDF SUEZ” ar balvu fondu 690 000 ASV dolāru. Vienspēlēs Latvija nav pārstāvēta, taču dubultspēlēs piedalās Līga Dekmeijere.

WTA dubultspēļu ranga 65.vietā esošā Dekmeijere par pārinieci šajā turnīrā sarunājusi mājinieci Stefāniju Forecu-Gakonu (WTA 109.), ar kuru kopā spēlēts vairākas reizes. Starp favorītēm Līga un viņas pārinieci gan nav. 1.kārtā šodien viņām pretiniekos bija pieredzējušās Natalija Grandina (DĀR) un Vladimira Uhlirova (Čehija), kurām rangā dalīta 33. un 34.vieta (abas jau ilgu laiku spēlē kopā). Tieši Grandinas un Uhlirovas duets tika uzskatīts par diezgan izteiktu cīņas favorītu.

Spēles pirmajā setā Latvijas un Francijas duets divas reizes neprata nostiprināt breika pārsvaru un no 2:1 un 3:2 nokļuva iedzinējos ar 3:4. Tomēr nākamos trīs geimus prata uzvarēt tieši Dekmeijere un Foreca-Gakona, uzstādot seta galarezultātu (6:4). Otrajā setā pretinieces krietni uzlaboja spēli pie savas serves, bet sestajā geimā tika pie breika. Pie 5:3 viņām iespēja izservēt setu, tomēr Dekmeijere un Foreca-Gakona uzsāka atspēlēšanos.

Divas setbumbas tika atspēlētas devītajā, vēl divas arī desmitajā geimā, un jau 5:5. Seta uzvarētājas tika noteiktas taibreikā. Latvijas un Francijas duets to iesāka lieliski (3:0) un vadību no rokām neizlaida – uzvara taibreikā ar 7:2 un visā mačā ar 6:4, 7:6(2). Šī ir tikai otrā reize piecos piegājienos, kad Līga iekļuvusi šo sacensību 2.kārtā (ceturtdaļfinālā). Interesanti, ka pirmo reizi tas izdevās 2010.gadā, kad tika spēlēts duetā ar šodien pārspēto Grandinu.

Par uzvaru iegūti 120 reitinga punkti, kā arī 2475 ASV dolāru prēmija. Ceturtdaļfināla pretinieces vēl jānoskaidro. Ar 2.numuru izliktās Andrea Hlavačkova (Čehija) un Lizele Hūbere (ASV) tiksies ar Petru Kvitovu (Čehija) un Janīnu Vikmaijeri (Beļģija).

Izmantotie resursi:
Home | WTA Tennis English

     [+] [-]

, 2013-01-28 20:39, pirms 12 gadiem
Šogad jātaisa rekords rangā.65 vieta,jaunnedēļ jābut uz augšu

     [+] [-]

, 2013-01-30 19:30, pirms 12 gadiem
Tiktāl jau nu labi, bet tas arī būs viss.