Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismanei neveiksme, Semeņistaja gūst trīs uzvaras 6,5 stundās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismanei neveiksme, Semeņistaja gūst trīs uzvaras 6,5 stundās
Daniela Vismane. Foto: Liepājas Tenisa sporta skola

Latvijas tenisiste Daniela Vismane nespēja pārvarēt otrās kārtas barjeru ITF W60 turnīrā Pršerovā. Savukārt Darja Semeņistaja piektdien guva trīs uzvaras Čornomorskā, W15 pusfinālu sasniedzot gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Daniela Vismane (WTA 359.) lietus dēļ divas dienas spēlētā mačā Pršerovas W60 turnīra 2. kārtas cīņā ar 5:7, 6:4, 2:6 zaudēja Šveices tenisistei Simonai Valtertai (WTA 265.). Vakar paspēja izspēlēt deviņus geimus, pēc kuriem ar 5:4 vadībā bija šveiciete.

Vismanei šodien vajadzēja divus breikus un četras setbumbas, lai nodrošinātu uzvaru 2. setā, bet 3. setā viņa uzvarēja tikai vienā no četriem serves geimiem, ar servi spējot sakrāt vien astoņus punktus.

Viņa četrus mēnešus jaunākajai Valtertai piekāpās ar vienīgajā iepriekšējā tikšanās reizē, 2018. gadā ar 4:6, 6:7(5) zaudējot W15 turnīrā Francijā uz māla seguma. Čehijā notiek Vismanei daudz patīkamākā māla seguma turnīrs.

Vismane šonedēļ ar vienas uzvaras gūšanu nopelnīja deviņus WTA reitinga punktus. Danielai šogad ir 18-9 bilance, ieskaitot 4-3 statistiku W60 turnīros, kur labākais rezultāts ir ceturtdaļfināls jūlijā Biaricā.

Darjai Semeņistajai (WTA 734.) Čornomorskā vienspēļu turnīrā bija 2. kārtas mačs un arī ceturtdaļfināls. Viņa vispirms ar 6:4, 6:3 apspēlēja serbieti Elenu Milovanoviču (WTA 982.), bet pēc 80 minūšu ilgas atpūtas ar 6:4, 6:4 pieveica rangā neesošo baltkrievieti Anastasiju Komaru, kurai šodien tikai viena spēle.

Darja māla seguma turnīrā Ukrainā izsēta ar trešo numuru. Viņai šogad 19-3 bilance, ceturto reizi sasniedzot ITF pusfinālu. Darja uzvarēja visos trīs iepriekšējos turnīros, kur tika līdz pusfinālam (Prokupļe 2x un Bratislava). Šonedēļ nopelnīti četri punkti.

Semeņistajai piektdiena Čornomorskā bija ar pamatīgu slodzi, no plkst. 10:00 līdz 16:20 nospēlējot trīs mačus un uzvarot visos – divi panākumi vienspēļu turnīrā un viens dubultspēļu sacensībās, kur viņa ar krievieti Jevgeņiju Ļevašovu iekļuva pusfinālā.

Cīņu par dubultspēļu tituliem turpina vēl divas Latvijas tenisistes. Vismane kopā ar beļģieti Laru Saldenu Pršerovā tikusi līdz pusfinālam, bet Diāna Marcinkeviča kopā ar krievieti Mariju Timofejevu sasniedza Verbjē W25 finālu.