Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Vozņaka kapitulē Āzijas dueta priekšā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere un Vozņaka kapitulē Āzijas dueta priekšā
Aleksandra Vozņaka un Līga Dekmeijere
Foto: Rolands Norietis, "Sporta Avīze"

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere pārī ar kanādieti Aleksandru Vozņaku šodien neveiksmīgi startēja "French Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā. Pirmajā kārtā viņas bez īpašiem variantiem zaudēja ar 9. numuru izliktajām Su-Vejai Hsī un Šuajai Pengai.

Līga Dekmeijere bija pēdējā no Latvijas sportistiem, kura šogad uzsāka dalību „French Open” tenisa turnīrā. „Roland Garros” kortos Latvijas dubultspēļu speciālistei gan šī nebija debija – 2006. gadā kopā ar šveicieti Petiju Šnīderi tika pārvarēta viena pamatturnīra kārta. Šogad Parīzē Līga nespēlēja kopā ar Šnīderi, bet gan ar kanādieti Aleksandru Vozņaku. Kopā ar viņu tika spēlēts arī "Australian Open", tomēr ne pārāk sekmīgi - zaudējums jau pirmajā kārtā.

Gan toreiz Melburnā, gan tagad Parīzē Latvijas un Kanādas duetam gan ļoti nepaveicās ar izlozi. Ja Melburnā jau pirmajā kārtā bija jāspēlē pret Flaviju Pennetu un Mariju Kiriļenko, kuras bija izliktas ar 7. numuru, tad šeit izloze pirmajā kārtā pretiniekos deva taivānietes Su-Vejas Hsī un ķīniete Šuajas Pengas pāri, kuras turnīrā izliktas ar augsto 9. numuru. WTA dubultspēļu rangā Hsī un Penga ieņem attiecīgi 19. un 24. vietu, kamēr Dekmeijere ir 67., bet Vozņaka ir tikai 892. pozīcijā un dubultspēļu turnīru var aizvadīt tikai pateicoties 24. vietai vienspēļu rangā.

Āzijas tenisistu duets šajā mačā bija favorītes un to apliecināja jau no paša sākuma. Otrajā geimā jau viņas nobreikoja Dekmeijeri un Vozņaku, un tas arī bija izšķirošais brīdis setā, jo turpinājumā iztika bez savas serves zaudēšanas, kas Hsī un Pengai deva uzvaru setā ar 6:3. Otrajā setā Latvijas un Kanādas pāris vispirms zaudēja savu servi, bet pēc tam uzreiz uzvarēja pie pretinieču serves, kas lika cerēt, ka cīņa par uzvaru vēl turpināsies, tomēr citās domās bija ar 9. numuru izliktās tenisistes, kuras uzvarēja nākamos piecus geimus pēc kārtas, pārliecinoši triumfējot visā mačā - 6:3, 6:1.

Līdz ar to Latvijas tenisisti dalību šī gada „French Open” ir beiguši.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-05-27 17:18, pirms 15 gadiem
nu ko lai saka. 3 latvijas paarstaavji grand slam ir iespaidiigs sasniegums

  -1 [+] [-]

, 2009-05-27 17:44, pirms 15 gadiem
Līgai nebija īstā pāriniece

     [+] [-]

, 2009-05-27 17:53, pirms 15 gadiem
kaamis007 rakstīja: Līgai nebija īstā pāriniece
par to jau dažas dienas atpakaļ komentēju, turklāt Vozņaka vakar tika vienspēļu 2.kārtā, tādēļ visa koncentrēšanās protams ir uz to. Kārtējā reize kad apstiprinās cik ļoti atšķiras teniss vienspēlēs un dubultspēlēs.

  -3 [+] [-]

, 2009-05-27 18:38, pirms 15 gadiem
augstaak par savu peecpusi neuzleeksi...