Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Kazijevs un Lībietis neiekļūst "Grand Slam" pusfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kazijevs un Lībietis neiekļūst "Grand Slam" pusfinālā
Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis
Foto: Reinis Traidās

Latvijas 17 gadus vecie tenisisti Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis šodien nespēja turpināt veiksmju sēriju „Australian Open” puišu dubultspēļu sacensībās. Ceturtdaļfināla mačā viņi ar 6:4, 6:7(5), 9:11 piekāpās mājiniekiem Džeisonam Kubleram un Benjaminam Mičelam.

Debijas reizē „Australian Open” puišu dubultspēļu turnīrs latviešiem Artūram Kazijevam un Miķelim Lībietim ir iznācis ļoti sekmīgs. Pirmajās divās spēlēs tika gūtas pārliecinošas uzvaras, kas garantēja vietu labāko astoņniekā. Ja pirmais panākums (6:3, 6:4) pār īru Džonu Moriseju un poli Bartošu Savicki bija likumsakarīgs, tad vakar gūtā uzvara (6:2, 6:4) pār ar 3. numuru izliktajiem Arturu De Grēfu (Beļģija) un Džiani Minu (Francija) jau patīkams pārsteigums. Sportistu treneris Valdis Lībietis pēc mača atklāja, ka turpmākajām uzvarām gan vajadzēs krietni pielikt servē.

Šodien cīņā par pusfinālu Latvijas dueta pretinieki bija austrālieši Džeisons Kublers un Benjamins Mičels. Lai gan viņi nav turnīrā izlikto duetu vidū, tomēr kā mājinieki bija īpaši bīstami pretinieki. Tomēr jau spēles sākumā Artūrs un Miķelis prata uzvarēt geimu pie pretinieku serves un iegūto pārsvaru prasmīgi noveda līdz uzvarai setā – 6:4. Otrā seta sākumā latviešiem bija līdzīga iespēja, taču abi austrālieši prata atspēlēt trīs breikbumbas. Rezultāts setā auga geimu pa geimam, līdz 10. geimā Latvijas duetam vajadzēja aizstāvēt vienu setbumbu pie savas serves. Seta uzvarētāju noteica taibreikā, kurā arī bija ļoti līdzvērtīga cīņa. Mainoties tīkla pusēm rezultāts bija 3:3, bet tad nedaudz sekmīgāki bija Kublers un Mičels, tiekot pie vēl divām setbumbām – 6:4. Pirmo atspēlēt izdevās, otro nē, kas nozīmēja, ka būs jāspēlē izšķirošais supertaibreiks līdz 10 punktiem.

Tā sākumā latvieši bija krietni sekmīgāki, pakāpeniski palielinot savu pārsvaru (3:1, 4:2 un pat 6:2). Diemžēl no šīs tik drošās vadības nācās atvadīties – zaudētas piecas izspēles pēc kārtas un priekšā jau pretinieki ar savu servi (7:6). Uzvarētās izspēles pie pretinieku serves jau atkal deva cerību (8:7), tomēr serve pievīla, dodot mačbumbu pretiniekiem. Pirmā tika atspēlēta, bet pretinieki uzreiz tika pie vēl vienas, kuru realizēja – 11:9 supertaibreikā un uzvara austrāliešiem. Lai arī šodien ciesta neveiksme, tomēr abu latviešu sniegums turnīrā nosaucams par atzīstamu, Jācer, ka turpinājumā tas būs kā labs atspēriens jaunām uzvarām.

Izmantotie resursi:
australianopen.com

  +2 [+] [-]

, 2010-01-27 08:33, pirms 14 gadiem
Zeel labi ar veiksmes palidziibu vareja iekluut finalaa nekas nakamreiz! malaci malaci!!!

     [+] [-]

, 2010-01-27 08:55, pirms 14 gadiem
njā taibreiks izlaists no rokām, bet malači tik un tā

  +2 [+] [-]

, 2010-01-27 08:58, pirms 14 gadiem
žēl, ka pašās beigās kaut kur biku pietrūka jo bija pat 6:2 supertaibreikā, varbūt par ātru atslāba.

  -4 [+] [-]

, 2010-01-27 10:00, pirms 14 gadiem
Vienalga loti labs rezultats. Smash.lv - Tenisa porāls! ';

     [+] [-]

, 2010-01-28 10:37, pirms 14 gadiem
Žēl.
Gaidam nākam turnīru.