Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks un Dekmeijere ar uzvarām sāk turnīrus Francijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejnieks un Dekmeijere ar uzvarām sāk turnīrus Francijā
Kārlis Lejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas tenisisti Kārlis Lejnieks un Līga Dekmeijere šodien sekmīgi startējuši starptautiskos turnīros Francijā. Kārlis Rodēzas pilsētā pārvarējis vienspēļu turnīra pirmo kārtu 10 000 „Future” sacensībās, bet Dekmeijere pārī ar krievieti Jevgēņiju Rodinu pārvarējusi pirmo kārtu Puatjē 100 000 sērijas ITF turnīrā.

Pēc nedēļas pārtraukuma 22 gadus vecais Lejnieks atgriezies „Future” sērijas turnīros – šoreiz Kārļa plānos Rodēzas sacensības Francijā ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru. Jaunākajā ATP rangā Lejnieks sasniedzis rekordpozīciju (407.), bet Rodēzā izlikts ar sesto numuru.

Šodien pirmās kārtas cīņā Lejnieka pretinieks bija Nīderlandes pārstāvis Bārts Bronss, kuram ATP rangā 865.pozīcija. Sīvu pretestību izrādīt Kārlim viņš nespēja, un latvietis guva pārliecinošu uzvaru ar 6:3, 6:1. Turnīra otrajā kārtā latvieša pretinieks būs mājinieks Eli Rusē (ATP 1071.).

Citā Francijas pilsētā Puatjē ITF 100 000 sērijas dubultspēļu turnīra pirmās kārtas maču aizvadīja Līga Dekmeijere un viņas pāriniece Jevgēņija Rodina (Krievija). Viņu pretinieces bija Lielbritānijas tenisistes Sāra Borvela un Anne Kjotavonga, kuras Latvijas un Krievijas duets apspēlēja ļoti pārliecinoši – 6:2, 6:1. Par uzvaru Līga nopelnījusi 36 reitinga punktus, bet ceturtdaļfinālā viņas un Rodinas duets tiksies ar rumānieti Moniku Nikulesku un slovākieti Magdalenu Ribarikovu (viņas izliktas ar 2.numuru). Atgādinām, ka šī turnīra vienspēlēs Līgai neizdevās pārvarēt kvalifikāciju (viena uzvara un viens zaudējums).

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

     [+] [-]

, 2010-10-25 21:57, pirms 13 gadiem
malacis lejnieks sak iepriecinat