Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juškam zaudējums dubultspēļu finālā

Juškam zaudējums dubultspēļu finālā
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šodien Čehijas pilsētā Jablonecā pie Nisas noslēdzies Future "15 000" turnīrs. Latvijas tenisistam Andim Juškam kopā ar čehu Robinu Štaneku tomēr nav izdevies izcīnīt dubultspēļu titulu - dramatiskā finālā ar 6:4, 6:7(9), 5:10 kapitulēts poļiem Konišam un Smolam.

Latvijas tenisists Andis Juška (ATP 495.) dubultspēļu cīņas šonedēļ aizvadīja kopā ar čehu Robinu Štaneku (18 gadi, vienspēļu reitingā 895.). Līdz finālam latvieša pārstāvētais duets tika, uzvarot trīs cīņas, tai skaitā vakar pusfināla maču pret ar otro numuru izliktajiem Karolu Beku (Slovākija) un Mihalu Konecniju (Čehija) - 6:3, 6:3. Šodien finālā pretī stājās poļi Blezejs Konišs un Macejs Smola, kuri sacensībās izlikti ar ceturto numuru.

Spēle iesākās par labu Juškam un Štanekam, kuri uzvarēja pirmajā setā ar 6:4. Otrajā setā tika spēlēts taibreiks, kurā viss izšķīrās galotnē, kas veiksmīgāka bija poļiem - 7:6(9). Arī supertaibreikā labāki bija Konišs un Smola, kuri triumfēja visā turnīrā - 4:6, 7:6(9), [10:5]. Juška par fināla sasniegšanu nopelnīja 15 punktus dubultspēļu reitinga ieskaitē.

Jau ziņojām, ka vakar Andis Juška cieta zaudējumu vienspēļu pusfinālā, ar 7:6(6), 4:6, 2:6 atzīstot baltkrieva Uladzimira Ignatika (ATP 395.) pārākumu. Šodien Ignatiks pārliecinoši triumfēja arī finālā, ar 6:2, 6:3 pārspējot labi zināmo Karolu Beku (ATP 403.) no Slovākijas.

Nākamnedēļ Andis Juška visticamāk piedalīsies Čehijas pilsētas Opavas "Future" ar balvu fondu 15 000 ASV dolāri.

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation