Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvija uz Ukrainu dosies novājinātā sastāvā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvija uz Ukrainu dosies novājinātā sastāvā
Artūram Kazijevs, Deniss Pavlovs un Kārlis Lejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64.

Jaunnedēļ tenisa pasaulē notiks Deivisa kausa cīņas. Latvijas komanda Eiropas Āfrikas zonas 1. grupas ietvaros viesos spēkosies ar Ukrainas izlasi. Kļuvis zināms, ka mūsu komandas sastāvā šoreiz spēlēs Andis Juška, Deniss Pavlovs, Kārlis Lejnieks un Artūrs Kazijevs.

Pērn Latvijas vīriešu tenisa komanda aizvadīja veiksmīgas cīņas Eiropas Āfrikas zonas 2. grupā – tika uzveiktas Moldovas, Bulgārijas un Slovēnijas komandas, kas ļāva atgriezties 1. grupā. Pērnā gada izskaņā veiktajā izlozē tika nolemts, ka pirmā cīņa 2010. gadā mūsu tenisistiem būs viesos pret Ukrainas izlasi. Tā notiks jau nākamās nedēļas nogalē (5.-7. marts) Dņepropetrovskā.

Mūsu komanda uz Ukrainu dosies nākamajā pirmdienā, bet sastāvs šoreiz nebūs pats spēcīgākais. Palīgā izlasei šoreiz nevarēs doties Ernests Gulbis, tāpat nebūs arī Adriana Žguna. Līdz ar to pret spēcīgajiem pretiniekiem Ģirta Dzeldes vadībā izies Andis Juška, Deniss Pavlovs, Kārlis Lejnieks un Artūts Kazijevs. „Man bija vairākas sarunas gan ar Ernesta tēvu, gan Latvijas tenisa savienības (LTS) prezidentu Juri Savicki, tomēr ir skaidrs, ka šoreiz mūsu vadošais spēks palīdzēt nevarēs. Protams, ir žēl, bet uz to raugos ar sapratni. Nav joka lieta pamest ASV, kur pavadīts daudz laika aklimatizējoties, treniņos un turnīros. Nešaubos, ka Gulbis ierastos palīgā, ja tagad nebūtu turnīru sērijā ASV”, Ernesta nespēlēšanu komentēja komandas kapteinis. „Un viņš jau nav vienīgais, kuram personisko panākumu dēļ jāatsaka komandai. Tāpat izdarījuši vairāku komandu spēlētāji un man nav pamatojuma nosodīt Ernesta lēmumu. Īpaši tāpēc, ka nākamajās cīņās viņš solījis palīdzēt - neder vien šis laiks marta sākumā”.

„Andim ir izdevies labi nospēlēt vairākus „Future” turnīrus, tāpēc par viņa gatavību cīņām esmu drošs (vakar Juška gan zaudēja Sarajevas turnīra pirmajā kārtā-aut.). Denisam gada sākumā nekas ļoti sekmīgs nav izdevies, taču viņš ir mūsu dubultspēles balsts”, komandas pamatsastāvu ieskicēja Dzelde. Pēc reitinga uz komandu būtu bijis jāaicina arī ASV spēlējošais Adrians Žguns, tomēr LTS lēmums bijis iespēlēt jaunos tenisistus. „Jaunais ir ne tikai Artūrs Kazijevs, bet arī Kārlis Lejnieks, kuram savainojumu dēļ gan ilgi nav sanācis parādīt labu spēli. Pašlaik Kārlis esot savedis kārtībā veselību un aizvada nopietnus treniņus zviedra Mikaela Pernforsa vadībā. „Treneris Kārlim ir labs, savulaik viņš bija pat 10. vietā rangā un spēlēja „French Open” finālā. Tas norāda, ka savainojumi nav Kārlim atņēmuši cīņassparu un viņam ir augsti mērķi”, piebilda Dzelde.

Pagaidām vēl nav zināms Ukrainas komandas sastāvs, tomēr viņiem ir krietni lielāka iespēja variēt ar to. Pirmajā simtniekā no ukraiņiem ir gan Sergijs Stakhovskis (70.), gan Iļja Marčenko (ATP 84.). Turpat līdzās ir arī Oleksandrs Dolgopolovs juniors (ATP 101.) un Ivans Sergejevs (167.). Pirmajā piecsimtniekā ir vēl trīs šīs valsts sportisti, tāpēc mājinieki būs izteikti favorīti, neskatoties pat uz to, Ukrainas tenisā šobrīd arī esot nesaskaņas (problēmas ar nacionālo jautājumu, tāpēc daži tenisisti nevēlas pārstāvēt savu valsti).

Latvijas komandas sastāvs mačam pret Ukrainu

TenisistsVecumsVieta ATP viensp. rangāVieta ATP dubultsp. rangāBilance Deivisa kausā
Andis Juška24337.174.26-19
Deniss Pavlovs26762.276.13-10
Kārlis Lejnieks211455.-2-4
Artūrs Kazijevs17-1232.0-0

Izmantotie resursi:
daviscup.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-24 15:33, pirms 15 gadiem
nu nav jau jegas braukt piemeram Zgunam no ASV uz kaut kadu Ukrainu...pat ar Gulbi visticamak butu zaagjis.zinot Zguna planus beidzot spelet vienu limeni augstak-tad prieks vien ir ka nespeles jo nesen visi savainojumi un slimibas...jaatgustas un jaatgust spele.lai jaunie uzspele.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 17:54, pirms 15 gadiem
reāli būtu jāzaudē

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 19:05, pirms 15 gadiem
Reāli ar vienu pašu Ernestu ar nevar uzvarēt, Ukraiņi pagājušogad angļus nomizoja, labāk lai tad Ernests nākošajā kārtā palīdz saglabāt vietu 1.divīzijā

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 19:53, pirms 15 gadiem
Reāli pareiz minēts, neviens nevienam te nav neko parādā. Nāksies iztikt ar tiem kuri ir pieejami, protams iespējas vinnēt Ukrainu, ir aptuveni 20%. gL

     [+] [-]

, 2010-02-24 20:09, pirms 15 gadiem
ka būs- būs.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-25 11:27, pirms 15 gadiem
neskatoties pat uz to, Ukrainas tenisā šobrīd arī esot nesaskaņas (problēmas ar nacionālo jautājumu, tāpēc daži tenisisti nevēlas pārstāvēt savu valsti).

AUTORS... LUDZU FAKTI STUDIJA!!!

     [+] [-]

, 2010-02-25 16:17, pirms 15 gadiem
Nedomaju, ka musejiem bez EG ir izredzes. UKR sastavs tomer ir sabalansetaks.

     [+] [-]

, 2010-02-25 17:07, pirms 15 gadiem
Ukraiņiem būs pirmie 2 numuri,Stahovskis un Marčenko,ar Bubku vēl Andis varētu pacīnīties...
Bet sports ir sports-vis kas var gadīties