Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška zaudē Ignatikam, bet iekļūst dubultspēļu finālā

Juška zaudē Ignatikam, bet iekļūst dubultspēļu finālā
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas tenisists Andis Juška šodien līdzīgā pusfināla cīņā ar 7:6(6), 4:6, 2:6 piekāpās baltkrievam Uladzimiram Ignatikam (ATP 395.) un izstājās no Čehijas "Future" vienspēļu sacensībām. Tikmēr veiksmīgāk gāja dubultspēlēs, kur kopā ar čehu Robinu Štaneku sasniegts fināls.

Andis Juška (ATP 495.) šonedēļ devies uz Čehijas pilsētu Jablonecu pie Nisas, kur norisinās "Future" sacensības ar balvu fondu 15 000 ASV dolāri. Latvietis turnīrā izlikts ar piekto numuru. 1. kārtā 28 gadus vecais Andis ar 6:0, 6:4 uzveica desmit gadus jaunāko Mateju Marusčaku (ATP 1674.) no Slovākijas. 2. kārtā ar 6:2, 6:4 tika pārspēts 19 gadus vecais mājinieks Roberts Rumlers (ATP 1062.), savukārt vakar ceturtdaļfinālā ar 6:2, 6:2 sagrauts 17 gadīgais Pāvels Štauberts no Čehijas.

Šodien pusfinālā pretī stājās jau krietni zināmāks tenisists - 23 gadus vecais Uladzimirs Ignatiks (ATP 395.) no Baltkrievijas. Ignatiks pēdējos gadus pavadījis "Challenger" tūrē, taču pēc vairākiem neveiksmīgiem mēnešiem nolēmis uzspēlēt "Future" sacensībās. Juškas spēle pret baltkrievu iesākās līdzīgi - pirmajā setā breiki nebija, bet taibreikā labāks izrādījās Andis - 7:6(6). Turpinājums gan Latvijas pārstāvim nebija tik veiksmīgs, tādēļ gala rezultātā piedzīvots zaudējums ar 7:6(6), 4:6, 2:6. Mačā Juška ieservēja 19 eisus, tika pieļautas arī sešas dubultkļūdas, kā arī netika izmantota neviena no divām breikbumbām.

Par pusfināla sasniegšanu Andis nopelnīja 8 ATP vienspēļu reitinga punktus.

Labākas sekmes sasniegtas dubultspēļu turnīrā, kur Juška kopā ar čehu Robinu Štaneku (18 gadi, vienspēļu reitingā 895.) pusfinālā ar 6:3, 6:3 uzvarēja ar otro numuru izliktos Karolu Beku (Slovākija) un Mihalu Konecniju (Čehija). Rīt dubulspēļu finālā pretiniekos būs poļi Blezejs Konišs un Macejs Šmola, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation