Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks bez uzvaras arī Vaducā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejnieks bez uzvaras arī Vaducā
Kārlis Lejnieks
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Triju „Future” turnīru sēriju bez uzvarām vienspēlēs noslēdzis Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks. Šodien Lihtenšteinas galvaspilsētā Vaducā viņš pirmās kārtas mačā ar 6:7(9), 3:6 piekāpās ar 5. numuru izliktajam rumānim Mariusam Kopilam (ATP 401.). Tikmēr dubultspēļu turnīrā pie panākuma ceturtdaļfināla spēlē tika Andis Juška.

Jau ziņojām, ka šajā nedēļā uz Lihtenšteinas galvaspilsētu Vaducu bija devušies divi Latvijas tenisisti – Andis Juška (ATP 336.) un Kārlis Lejnieks (ATP 1449.). Ja Andis ir šī turnīra galvenais favorīts (izlikts ar 1. numuru), tad Kārlis vietu pamatturnīrā ieguva tikai pateicoties „protected ranking” sistēmai – šajā sezonā viņš var pieteikties astoņiem turnīriem ar pērnā gada reitingu, kas aprēķināts brīdī, kad Lejnieks guva savainojumu. Diemžēl nevienā no pirmajiem trijiem turnīriem, kuros Lejnieks izmantoja šo iespēju, tikt pie reitinga punktiem nav izdevies.

Vaducā Kārlim pretiniekos tika ielozēts rumānis Mariuss Kopils, kurš ATP rangā šobrīd ieņem 401. vietu. Līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs, Lejniekam izdevās pacīnīties ar savu sāncensi, tomēr izšķirošajos brīžos pretinieks bija pārāks – 7:6(9), 6:3. Līdz ar to turnīrs Lejniekam noslēdzies, jo dubultspēļu sacensībās Kārlis nespēlē.

Tikmēr tieši ar dubultspēļu cīņu šo turnīru uzsācis Andis Juška. Dubultspēļu sacensībās šajā turnīrā piedalās tikai astoņi dueti, bet Anda pārinieks ir francūzis Olivers Šaro, ar kuru kopā šogad jau uzvarēti divi „Future” dubultspēļu turnīri. Cīņā par pusfinālu Latvijas un Francijas dueta sāncenši bija vācieši Kevins Kravics un Marsels Cimermans, kurus izdevās pārspēt tikai ar 2:6, 7:6(4), 10:8. Pusfinālā Juška un Šaro spēlēs pret poļiem Marsinu Gavronu un Gregoru Panfilu.

Šis mačs gaidāms rīt, tāpat kā Anda pirmā vienspēļu turnīra cīņa pret beļģi Aleksandru Folī (ATP 584.).

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com