Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas "Future" turnīrā triumfē francūzis Žanss

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jūrmalas "Future" turnīrā triumfē francūzis Žanss
Augustīns Žanss

Vakar Jūrmalā noslēdzas starptautiskais „Future” sērijas tenisa turnīrs vīriešiem. Par tā uzvarētājiem kļuva turnīra galvenie favorītie – vienspēlēs francūzis Augustīns Žanss, bet dubultspēlēs īri Džeimss Klaskijs un Kolins Obraiens.

Tenisa centrā „Lielupe” šonedēļ risinājās ikgadējais „Future” sērijas tenisa turnīrs vīriešiem. Atšķirtībā no citiem gadiem cīņas notika augustā nevis jūlijā, bet tas netraucēja tenisistiem cīnīties māla seguma kortos par 10 000 ASV dolāru balvu fondu. Diemžēl arī šogad turnīrā nestartēja labākie Latvijas spēki, reitinga punktus cenšoties iekrāt nozīmīgākās sacensībās.

Vienspēļu turnīrā par čempionu kļuva sacensību galvenais favorīts, 27 gadus vecais francūzis Augustīns Žanss (ATP 309.). Turnīra gaitā viņš nezaudēja ne seta, bet finālā ar 6:3, 6:2 pieveica čehu Davidu Novaku (ATP 793.). Francūzim šis bija jau sestais „Future” sērijas vienspēļu tituls šajā sezonā – par uzvaru viņš ieguva 18 reitinga punktus un 1300 ASv dolāru prēmiju. Latvijas sportistiem vienspēļu turnīrā pārāk labi nesekmējās – kvalifikāciju nepārvarēja neviens no 13 mūsu valsts tenisistiem, bet pamatturnīra 1.kārtā zaudējumi abiem wildcard ieguvējiem – Miķelim Lībietim un Davidam Virabjanam.

Dubultspēļu turnīrā arī triumfēja ar 1.numuru izliktie sportisti – īri Džeimss Klaskijs un Kolins Obraiens ar 2:6, 6:3 14:12 pieveica čehus Jakubu Lustiku un Davidu Novaku. Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisistiem sekmes jau bija labākas – Miķelis Lībietis un Artūrs Kazijevs tika līdz pusfinālam, kur piekāpās pieminētajiem čehiem (5:7, 4:6). Turnīrā Latvijas duets nopelnīja pa sešiem reitinga punktiem.

Nākamās nozīmīgās sacensības Latvijas tenisā būs Latvijas čempionāts pieaugušajiem, kas jaunnedēļ norisināsies Liepājā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +2 [+] [-]

, 2010-08-22 11:29, pirms 14 gadiem
Pagājušas gandrīz 24 stundas kopš spēles beigām! "Svaigas" ziņas 4ever - that's SC!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-22 11:44, pirms 14 gadiem
Man patīk atsauce, nevis Latvijas Tenisa savienība vai sacensību mājaslapa, bet ATP World tour. Tas jau liecina par zemo organizāciju, ka info var saņemt tikai tur.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-22 12:15, pirms 14 gadiem
loid rakstīja: Man patīk atsauce, nevis Latvijas Tenisa savienība vai sacensību mājaslapa, bet ATP World tour. Tas jau liecina par zemo organizāciju, ka info var saņemt tikai tur.
LTS ir vienošanās ar SC.com, ka viņi informēs par visu notiekošo!
Vai es kļūdos, Cīruļa kungs?
P.S. Vien nezinu, cik oficiāla ir šī vienošanās.

  +9 [+] [-]

, 2010-08-22 12:36, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: LTS ir vienošanās ar SC.com, ka viņi informēs par visu notiekošo!
Vai es kļūdos, Cīruļa kungs?
P.S. Vien nezinu, cik oficiāla ir šī vienošanās.
nekaadas vienoshanaas nav..
Censhamies informeeet par visu tenisaa notiekosho cik vien var, bet viss atkariigs arii no intereses par pasaakumu. Ja shaadaa turniiraa latvieši neciinaas par galvenajaam balvaam, tad arii lidzjuteeju interese ir daudz mazaaka pat par ATP un WTA turniiru pirmas kartas rezultaatiem..

  +3 [+] [-]

, 2010-08-22 13:54, pirms 14 gadiem
Apburtais loks. Uz Gulbi jau arī nav pārpildīts.
Vai tad nav redzams, ka ir jaunpienākuši līdzjutēji kas nav lietas kursā un tāpēc paši nemeklēs. Cilvēki var ieinteresēties, ja reiz kas starptautisks notiek vasarā Jūrmalā. Kaut arī uzvarētājs ir 27gadīgs un apmēram divdesmitastotais Francijā.