Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone: "Hercogiene teica, ka viņai ir liels gods mūs satikt"

Ints Megnis
Ints Megnis

Bartone: "Hercogiene teica, ka viņai ir liels gods mūs satikt"
Kamilla Bartone sniedz roku Kembridžas hercogienei Keitai Midltonei. Foto: Reuters/Scanpix

Kembridžas hercogiene Keita, satiekot Vimbldonas junioru turnīra meiteņu dubultspēļu pusfinālistes, kuru vidū bija arī Latvijas tenisiste Kamilla Bartone, runājusi tikai par tenisu un paudusi, ka arī pati to spēlē, sarunā ar Sportacentrs.com atklāja jaunā sportiste, sakot, ka no Latvijas vadošajām tenisistēm viņai ļoti patīk Anastasija Sevastova.

Bartone pirmdien 17 gadu vecumā debitēja WTA sacensībās, Jūrmalas turnīrā pēc speciālā ielūguma saņemšanas pārī ar krievieti Kseniju Aļošinu piedaloties dubultspēļu pamatsacensībās. Abas jaunās sportistes ar 2-6, 1-6 piedzīvoja sagrāvi pret Kanādas un Serbija duetu Šaronu Fičmani/Ņinu Stojanoviču.

"Mums nebija satraukuma, jo zinājām, ka pretinieces ir pieredzējušas. Pateicu partnerei, lai viņa izbauda maču, nesteidzas, lai mums būtu kaifs par spēli," uzreiz pēc cīņas teica Bartone, nenoliedzot, ka ar šo pārinieci viņai kopā lika spēlēt turnīra organizatori - Aļošina ir Jūrmalas turnīra licences īpašnieka Aleksandra Ostrovska akadēmijas audzēkne. "Pagaidām pretinieces vēl, protams, ir stiprākas. Viņas labi spēlē pie gala līnijas un tāpēc izskatās, ka spēlē ātrāk. Arī serves viņām ir labākas."

Ja dubultspēļu mačā Bartonei nebija lielas izredzes gūt uzvaru, tādas bija vienspēļu kvalifikācijā, kur viņa pirmajā kārtā ar 6-7(3), 3-6 piekāpās 23 gadus vecajai Austrijas tenisistei Jūlijai Grāberei (WTA 244.), pirmajā setā nespējot izmantot setbumbu.

"Līdz rezultātam 0-4 biju emocionāli nestabila, nevarēju trāpīt laukumā. Tomēr pēc tam noķēru savu spēli un kļuva vieglāk spēlēt, jo pretinieces līmenis nebija daudz augstāks. Tomēr šis bija mans pirmais WTA turnīrs un bija grūti spēlēt. Jāvāc punkti, lai atkal tiktu pie WTA turnīriem," saka Bartone.

Šis Bartonei bija pirmais turnīrs pēc Vimbldonas junioru turnīra, kur viņa pārī ar 16 gadus veco krievieti Oksanu Seļehmetevu tika meiteņu dubultspēļu finālā. Pasaules junioru ranga sešpadsmitā rakete saka, ka šis panākums dzēsis rūgtumu par zaudējumu vienspēļu pirmajā kārtā.

"Visi finālisti gāja uz Vimbldonas balli, kur viss notika ļoti karaliski. Tāpat finālu vēroja daudzi cilvēki, arī latvieši, kuri atbalstīja mani. Man tas ļoti patika," atceras Bartone, kurai pirms finālspēles bija iespēja tikties ar Kembridžas hercogieni. "Mēs pateicām, ka ir liels gods viņu satikt, bet viņa atbildēja, ka viņai ir gods satikt mūs. Teica, ka viņa arī spēlē tenisu un bērni arī spēlē. Prasīja no cik gadiem labāk sākt spēlēt tenisu. Visa saruna bija par tenisu un beigās viņa pateica, ka gaida mūsu finālu lielajā turnīrā. Saruna bija apmēram trīs minūtes ilga."

"Gribas tikt vēl augstāk, gribu būt vismaz finālā junioru "Grand Slam", bet, ja nesanāks, nekas - jādodas spēlēt uz profesionāļu turnīriem," saka Bartone, kura junioros spēlē veiksmīgi, bet pieaugušo turnīros pagaidām vēl ir bez uzvarām. "Gribētu šo gadu pabeigt junioros, bet nākamgad spēlēt tikai profesionāļos. Ja izdosies salabāt junioru ranga vietu, nākamgad spēlēšu arī junioru "Grand Slam" turnīros."

"Man ļoti patīk Anastasija, viņas spēle, viņai ir ļoti gudrs teniss. Satiku viņu "Australian Open", viņa ir ļoti forša meitene," Bartone izteicās par abām vadošajām Latvijas tenisistēm. "Trenējos pie Aļonas mammas, bet viņu pašu neesmu satikusi gadus piecus."

"Savukārt mans teniss ir agresīvs, bet patīk arī veikt čopiņus (saīsināto sitienu). Tāpat ar šādu augumu, kāds ir man, nepieciešams labi servēt," saka augumā samērā garā sportiste.