Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča un Lileikite nepārvar 1.kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča un Lileikite nepārvar 1.kārtu
Diāna Marcinkeviča

Latvijas tenisistes Diāna Marcinkeviča un Lina Lileikite šodien nespēja pārvarēt dažādu ITF vienspēļu turnīru 1.kārtu. Diāna Gruzijas pilsētas Telavi turnīrā ar 4:6, 4:6 zaudēja polietei Paulai Kanijai, bet Lina Serbijas pilsētā Novisadā ar 3:6, 5:7 piekāpās čehietei Martinai Kubičikovai.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šonedēļ dažādos ITF sērijas turnīros startē četras Latvijas tenisistes – Diāna Marcinkeviča, Līga Dekmeijere, Lina Lileikite un Jūlija Kuļibaba. Aizvadītajā dienā kortos devās trīs no viņām.

Telavi ITF 25 000
Diāna Marcinkeviča Gruzijas pilsētas Telavi turnīru uzsāka jau vakar, kad kopā ar ungārieti Sofiju Susanji aizvadīja dubultspēļu turnīra 1.kārtas maču (5:7, 3:6 pret polieti Paulu Kaniju un slovākieti Zuzanu Zlohovu). Šodien Marcinkevičai (WTA vienspēlēs 516. vieta) bija iespēja revanšēties polietei Kanijai (WTA 440.) vienspēļu sacensībās, tomēr arī tas neiznāca – zaudējums ar 4:6, 4:6. Līdz ar to turnīrs mūsu sportistei beidzies – iegūts pa vienam punktam kā vienspēļu, tā dubultspēļu rangos.

Novisadas ITF 10 000
Saspringtas dienas Serbijas pilsētā Novisadā bijušas šī gada Latvijas čempionei, liepājniecei Linai Lileikitei. Jau no sestdienas viņa aizvadīja kvalifikācijas turnīra cīņas, tiekot pie trīs uzvarām un kvalificējoties pamatturnīram. Diemžēl ar izlozi nepaveicās – pretiniekos ar 2. numuru izliktā čehiete Martina Kubičikova (WTA 573.). Šodienas spēlē Lina cīnījās atzīstami, tomēr zaudēja ar 3:6, 5:7. Pie reitinga punktiem liepājniece netika, līdz ar to nespējot tikt WTA rangā. Lileikite Serbijā spēlēs arī dubultspēļu turnīrā – viņas pāriniece krieviete Ksenija Gospodinova, bet pirmās pretinieces horvātietes Ivana Filipi un Tanja Gržana. Jāpiemin, ka dubultspēļu turnīrā startē tikai seši dueti.

Saginē ITF 50 000
Nozīmīgākajā no ITF turnīriem šonedēļ spēlē Līga Dekmeijere. Mūsu dubultspēļu meistare šī gada izskaņā nolēmusi piedalīties arī vienspēļu turnīros, tāpēc arī izvēlētas ITF sacensības. Kanādas pilsētas Saginē vienspēļu pamatturnīru Līga sasniedza naktī uz pirmdienu, pārvarot kvalifikāciju, bet pirmo pamatturnīra spēli pret argentīnieti Horhelinu Kravero (WTA 431.) aizvadīs naktī uz ceturtdienu. Tikmēr dubultspēļu turnīra pirmo kārtu Līga jau pārvarējusi – spēlējot kopā ar amerikānieti Medisonu Brenglu (abu duets izlikts ar 3.numuru), pirmajā kārtā tika apspēlētas mājinieces Kimberlija Anna Surina un Kerola Žao – 6:1, 6:3. Nopelnīti 18 reitinga punkti, bet nākamās pretinieces būs amerikānietes Makola Herkinsa un Aleksandra Melere.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page