Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dubultspēlēs noskaidroti čempioni, vienspēlēs finālisti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dubultspēlēs noskaidroti čempioni, vienspēlēs finālisti
Aleksandrs Akuličs un Pjotrs Ņečajevs
Foto: Ieva Matroze, LTS

Šodien Latvijas čempionātā tenisā sadalīti jau pirmie medaļu komplekti – čempioni noskaidroti dubultspēļu turnīros. Tikmēr vienspēlēs fināli notiks rīt – Lina Lileikite cīnīsies pret Irinu Smislovu-Kuraču, bet Artūrs Kazijevs pret Aleksandru Akuliču.

Tenisa centrā „Lielupe” šodien noslēgumam tuvojās Latvijas čempionāts tenisā pieaugušajiem. Vispirms tika izspēlēti vienspēļu pusfināli, bet pēc tam uzzinājām arī čempionus dubultspēlēs.

Vīru vienspēļu sacensībās finālā iekļuva U-18 jauniešu čempions Artūrs Kazijevs un baltkrievs Aleksandrs Akuličs, kurš šovasar kļuva par Rīgas čempionu. Kazijevs pusfinālā ar 6:4, 7:6(3) pieveica Rihardu Emuliņu, bet Akuličs atradās vadībā ar 7:5, 1:0 pret Arvi Bērziņu, kad otrais izstājās savainojuma dēļ (plaukstas locītava). Līdz ar to Emuliņš bez cīņas nodrošināja bronzas godalgu.

Sievietēm finālu sasniedza abas galvenās favorītes – liepājniece Lina Lileikite ļoti pārliecinoši apspēlēja turnīra lielākā pārsteiguma autori Annu Švaronoku (6:0, 6:2), bet Irina Smislova-Kurača ar 6:0, 4:6, 6:2 pieveica Zani Zariņu. Rīt dāmas noteiks medaļu sadalījumu.

Vīru dubultspēlēs čempionu godā Aleksandrs Akuličs un Pjotrs Ņečajevs, kuri finālā ar 6:3, 7:5 pieveica Jāni Skroderi un Rihardu Emuliņu. Bronzas godalgas šī gada Jūrmalas „Future” turnīra finālistiem Artūram Kazijevam un Miķelim Lībietim, kuri apspēlēja Jāni Mellupu un Džemu Viņķi (7:5, 6:4).

Ļoti saspringta iznāca sieviešu dubultspēļu finālspēlē, kurā Lina Lileikite un Diāna Bukājeva tikai trijos setos ar 2:6, 6:3, 10:7 pārspēja Jūliju Kuļibabu un Irinu Smislovu-Kuraču. Arī bronzas mačā vajadzēja trīs setus – ar 6:1, 3:6, 10:7 Sabīne Goģe un Elīna Mihailova pieveica Aleksandru Nionovu un Annu Švaronoku.

Jauktajās dubultspēlēs čempionu godā Irina Smislova-Kurača un Pjotrs Ņečajevs, kuri titulu ieguva bez cīņas jau minētā Arvja Bērziņa savainojuma dēļ. Bērziņam un viņa pāriniecei Zanei Zariņai tātad sudrabs, bet pie bronzas godalgām tika Aleksandra Nionova un Normunds Čubis, ar 6:3, 6:2 pieveicot liepājniekus Linu Lileikiti un Andri Antonovu.

Izmantotie resursi:
tennislatvia.lv