Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Liepājas tenisa senioru komandai līdz šim labākais panākums Eiropas čempionātā

Krišs Upenieks

Liepājas tenisa senioru komandai līdz šim labākais panākums Eiropas čempionātā
Publicitātes foto

Liepājas tenisa senioru komanda atgriezusies no Maljorkas (Spānija), kur Eiropas klubu senioru čempionātā uzrādījusi līdz šim labāko sasniegumu Latvijas senioru tenisa vēsturē - iegūta augstā 4.vieta. Seškārtējie Latvijas čempioni piedalījās 35+ vecuma grupā, par spīti tam, ka visi tās biedri jau spēlē 40+ grupā.

Komandu Eiropas čempionātā pārstāvēja Andrejs Koļesins, Eduards Grodskis, Arunas Rozga, Artūrs Eglītis, Didzis Holštroms, Gints Rolis un Andis Čerņecovs, kā arī nespēlējošais komandas kapteinis, komandas lojālākais fans - bijušais ilggadējais Liepājas tenisa sporta skolas direktors Imants Andersons.

"Esam gandarīti par sasniegto. Ceturtā vieta ir mūsu līdz šim augstākais sasniegums un nākamgad esam gatavi cīņai par medaļām. Liepājas vārds šogad pasaulē jau daudzkārt izskanējis saistībā ar tenisu, mums prieks, ka arī mēs pielikām savu artavu Liepājas pilsētas popularizēšanai," saka viens no komandas līderiem Andrejs Koļesins.

Eiropas čempionātā vīriešiem spēļu formāts ir 3 vienspēles un 2 dubultspēles, par katru no spēlēm piešķirot vienu punktu. Liepājnieki ļoti veiksmīgi aizvadīja spēles savā apakšgrupā, izcīnot vietu play-off kārtā, jeb čempionāta pusfinālā, kur nācās piekāpties turnīra uzvarētājiem - komandai no Nīderlandes un Vācijas valsts čempiona vienībai.

Apakšgrupas spēlēs Liepājas komandas pirmie pretinieki bija Vācijas bundeslīgas 2016.gada uzvarētāji 30+ grupā - komanda "Ratinger TC GW 1911". Diemžēl, liepājnieki vāciešiem piekāpās ar rezultātu 2-3, turklāt vācu komandai izdevās izraut uzvaru izšķirošās spēles 3.seta taibreikā ar rezultātu 10-8. Savukārt, nākamos pretiniekus - 2016.gada Eiropas komandu čempionus no Barselonas - liepājnieki sīvā cīņā uzveica ar rezultātu 3-2, kad izšķirošajā dubultspēlē uzvaru ar rezultātu 7-5, 7-6 nodrošināja Eduards Grodskis un Arunas Rozga. Tālāk sekoja uzvara arī pār Turcijas komandu, kas ļāva Liepājas komandai iekļūt čempionāta pusfinālā.

Cīņā par iekļūšanu finālā Liepājas komanda tikās ar čempionāta favorītiem - komandu no Nīderlandes. Tika piedzīvots zaudējums ar 0-3, tomēr tas nepārsteidza, jo tās sastāvā spēlēja vieni no stiprākiem spēlētājiem pasaulē 35+ grupā, tai skaitā šī gada Dienvidāfrikā rīkotā ITF Pasaules čempionāta uzvarētājs gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Par bronzu liepājniekiem jau atkārtoti nācās spēkoties ar pieredzējušiem vāciešiem. Komandas kapteinim Andrejam Koļesinam nācās atzīt vāciešu stiprākā spēlētāja pārākumu. Savukārt komandas trešais numurs Arunas Rozga revanšējās par zaudējumu apakšgrupas spēlē. Ļoti aizraujoša un izšķiroša cīņa vienspēlēs noritēja Eduardam Grodskim - spēles uzvarētājs bija jānoskaidro izšķirošā setā, kurā ar rezultātu 13-11 šoreiz veiksmīgāks izrādījās vācietis.

Sāpīgi, bet liepājniekiem nācās atdot 3.vietu bez dubultspēļu cīņas, jo lietus dēļ cīņa par medaļām tika pārlikta no piektdienas uz sestdienu, kad komandai bija jāatgriežas Latvijā.

Komandas dalībnieki pateicas Liepājas domei un Liepājas tenisa sporta skolai par atbalstu, kā arī saka paldies saviem treneriem Edgaram Ernestsonam un Birutai Porcikai. Ņemot vērā, ka liepājnieki uzvarēja arī šī gada Latvijas komandu čempionātā, arī nākamgad komanda dosies uz Eiropas čempionātu, šoreiz jau, lai cīnītos par medaļām.

Informāciju sagatavoja:
LTSS