Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi notiks Baltijas tenisa treneru konference

Krišs Upenieks

Pirmo reizi notiks Baltijas tenisa treneru konference
Kārlis Lejnieks
Foto: Kaspars Volonts/LTS

2. un 3. aprīlī Rīgā pirmo reizi norisināsies Baltijas tenisa treneru konference, kurā ar lekcijām uzstāsies Baltijā un Eiropā ievērojami tenisa treneri. Konferences tēma būs par veiksmīgu U14 spēlētāju attīstību.

Konferencē tenisa klubā “Enri”, Kalnciema ielā 207 ar lekcijām un spēļu paraugdemonstrējumiem uzstāsies 8 lektori, kuri regulāri uzstājas starptautiskās tenisa treneru konferencēs, tostarp arī tādas ievērojamas tenisa personības, kā ITF/Tennis Europe Eiropas reģiona attīstības vadītājs Hurvojē Zmajičs (Hrvoje Zmajic), treniņu psihologs, Karaliskās Spānijas Tenisa federācijas treniņu vadītājs Heimī Fernandezs (Jaime Fernandez), un Makss De Vilders (Max De Vylder) – pētījumu un attīstības vadītājs asociācijā Lawn Tennis Assotiation, īpaši specializējoties biomehānikā un motorikā.

Konferences mērķis ir motivēt trenerus profesionālajam sportam, un tajā galvenais uzsvars būs likts uz praktiskām nodarbībām tenisa laukumā. Paraugdemonstrējumos tiks iesaistīti klātesošie, tādēļ dalībniekiem ierašanās konferencē treniņtērpā, tenisa apavos un ar savu tenisa raketi. Lektori ir pieredzējuši praktiķi sportā, īpaši pētot un attīstot tenisa treniņus dažādās vecuma grupās. Lekcijās un paraugdemonstrējumos tiks aplūkotas treniņu taktikas dažādos līmeņos, snieguma analīze, treniņu psiholoģija, fizioloģiskie procesi U14 vecuma grupai atbilstoši pasaules un Eiropas standartiem.

''Šī konference būs ne vien nozīmīgs ieguldījums tenisa treneru individuālajā darbā, bet arī visam tenisam Latvijā kopumā. Gaidāmie pasniedzēji ir pasaules līmeņa profesionāļi – gan trenējuši savu valstu izlases, gan veikuši nozīmīgus pētījumus tenisa treniņu procesa uzlabošanai un izstrādājuši metodes jauniešu treniņiem. Mēs esam gandarīti, ka beidzot Baltijā notiks šāda mēroga konference un pirmajā reizē tā jau notiks Rīgā,” stāsta Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Plānots, ka Baltijas tenisa treneru konferencē pulcēsies ap 80 tenisa treneru no Baltijas un Skandināvijas. Sīkāka informācija un pieteikties dalībai konferencē ir iespējams līdz 16. martam Latvijas Tenisa savienības (http://ej.uz/tenisakonference) vai Tennis Europe (http://ej.uz/tenniseurope) mājas lapās.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Tenisa savienība