Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

M.Podžus nenotur pārsvaru, Marcinkeviča zaudē dubultspēļu finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

M.Podžus nenotur pārsvaru, Marcinkeviča zaudē dubultspēļu finālā
Mārtiņš Podžus
Foto: Lewis and Clark Community College

Latvijas tenisistam Mārtiņam Podžus vakar nav izdevies sasniegt Floridā (ASV) notiekošā Future vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu. Spēlē pret sacensību pirmo numuru Čeisu Buhananu viņš uzvarēja pirmo setu un atradās vadībā otrajā, taču beigās piedzīvoja zaudējumu trīs setos.

19 gadus vecie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus šonedēļ turpināja piedalīties sacensībās ASV – šoreiz Future 10 000 turnīrs Amelijailendā (Florida). Jānis (ATP 1936.) šoreiz vienspēlēs nepiedalījās (atkal būtu jāspēlē kvalifikācijā (četras kārtas), turklāt uzreiz nākamajā dienā pēc iepriekšējā turnīra beigām), bet Mārtiņš (ATP 771.) uzreiz bija pamaturnīra dalībnieku vidū.

Sacensību 1.kārtā viņš itin viegli tika galā ar Vācijas pārstāvi Rafaelu Davidjanu (rangā neatrodas) – 6:2, 6:4, bet 2.kārta spēlē tikās ar amerikāni Čeisu Buhananu (ATP 333.), kurš ir sacensību 1.numurs. Spēles pirmajā setā Mārtiņš uzvarēja taibreikā, bet otrā vidū tika pie breika. Mūsu tenisists bija tikai geima attālumā no iekļūšanas ceturtdaļfinālā (5:3), taču zaudēja četrus geimus pēc kārtas, setu un iniciatīvu. Arī trešajā setā veiksmīgāks bija amerikānis – latvietim zaudējums ar 7:6(5), 5:7, 4:6. Turnīrā nopelnīts viens reitinga punkts.

Dubultspēlēs abu brāļu duets reitinga punktus nenopelnīja. 1.kārtā gan tika izcīnīta uzvara pār brazīliešiem Fernado Romboli un Eduardo Russi – 2:6, 7:6(6), 10:8, bet ceturtdaļfinālā zaudēts amerikāņiem Čeisam Buhananam un Denisam Novikovam – 2:6, 3:6. Lai tiktu pie punktiem, bija jāsasniedz pusfināls.

Tikmēr dubultspēļu turnīra finālu Šveices pilsētas Lencerhaides ITF 25 000 turnīrā sasniegusi Diāna Marcinkeviča, kura šajā sacensībās piedalās kopā ar krievieti Veroniku Kudermetovu. Turnīra 1.kārtā viņas uzveica itālietes Džordžijas Breščijas un šveicietes Lisas Sabino duetu (6:2, 6:4), pēc tam apspēlēja čehietes Katerinu Kramperovu un Katerinu Vankovu (6:1, 6:2), bet vakar pusfinālā ar 0:6, 6:2, 10:7 pieveica arī Kjaru Grimu (Šveice) un Katinku Fon Deihmani (Lihtenšteina).

Šodien finālā Latvijas un Krievijas duetam pretiniekos stājās Belinda Benčiča (Šveice) un Katerina Siņiakova (Čehija). Jāpiemin, ka tieši Siņiakovai Diāna zaudēja vienspēļu 1.kārtā. Diemžēl revanšs izpalika - nepilnas stundas laikā sakāve ar 0:6, 2:6. Turnīrā mūsu tenisiste nopelnīja 34 dubultspēļu ranga punktus.

Izmantotie resursi:
ITF - International Tennis Federation