Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova zaudē kvalifikācijā, tomēr Īstbornas turnīrā tiek kā laimīgā zaudētāja

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova zaudē kvalifikācijā, tomēr Īstbornas turnīrā tiek kā laimīgā zaudētāja
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 57.) ar milzīgu pārsvaru zaudēja Īstbornas WTA 500 kvalifikācijas turnīra finālā, kur divreiz neizservēja maču un ar rezultātu 6:3, 3:6, 5:7 piekāpās amerikānietei Kristīnai Makheilai (WTA 96.). Sevastova pēdējā setā bija vadībā ar 5:2, turpinājumā nespējot iegūt uzvarai nepieciešamo geimu. Tiesa, Sevastovai paveicās tikt pie laimīgās zaudētājas iespējas.

Anastasija Sevastova 1. setā amerikānieti nobreikoja pirmajā un pēdējā geimā, turklāt abas reizes vienādi – Kristīnai Makheilai breikbumbas izspēlē "forehand" kļūda (auts). Abām tenisistēm setā bija divas breikbumbas. Sevastova uzvarēja visās četrās izspēlēs. Viņai abas breikbumbas vajadzēja atspēlēt sestajā geimā, to paveicot ar pirmo servi (Makheilai neprecīza atsišana).

Latvijas tenisistei 2. sets sākās ar nesekmīgu serves geimu. Viņa pēc nokļūšanas iedzinējos ar 15:40 ar "forehand" uzbrukumu atspēlēja pirmo breikbumbu, bet ar otro galā netika, šoreiz sitienam no labās puses esot neprecīzam (liels auts). Sevastovai atspēlēties neizdevās, lai gan viņai seta turpinājumā bija sešas breikbumbas. Visas bija sestajā geimā, kur Makheilai izdevās izglābšanās no 0:40, pēc tam pārdzīvojot vēl trīs breikbumbas.

Sevastovai pēc septītā geima, kurā viņa atvairīja vienu breikbumbu, bija medicīnas pārtraukums kreisās kājas/gurna problēmas dēļ. Makheilai tūlīt ātrs serves geims, bet Sevastovai pie 3:5 servi nosargāt neizdevās. Viņa atspēlēja trīskāršo setbumbu, pēc tam ar "forehand" kļūdu iedodot amerikānietei ceturto iespēju. Makheila labi uzsita pa labo līniju, un Sevastova nepaspēja aizsardzībā – 3:6.

Makheila 3. seta pirmajā geimā no 0:40 atspēlēja pirmās divas breikbumbas, bet ar trešo netika galā, bumbiņu raidot pāri gala līnijai ar sitienu no neērtās puses. Sevastova seta pirmajā pusē atspēlēja visas trīs breikbumbas, bet vēlāk tika pie otrā breika, izvirzoties vadībā ar 5:2. Viņai kopš tā brīža vairs neizdevās dabūt nevienu geimu, maču neizservējot divas reizes.

Sevastova pirmajā reizē tika līdz "vienādi", bet mačbumbu izveidot nespēja, bet otrajā reizē ar sasteigtu un kļūdām bagātu tenisu servi zaudēja "sausā". Servējot pie 5:6, Sevastova atspēlēja divas mačbumbas, bet ar kļūdu (sitiens autā) neizmatoja geimbumbu taibreika panākšanai. Makheila ar sitienu dziļumā ieguva trešo mačbumbu. Sevastovai pārāk īss "dropšots", bumbiņai ielidojot tīklā – 5:7.

Sevastovai pret Makheilu ir 1-3 bilance, vienīgo uzvaru gūstot februārī Adelaidā ar 6:4, 6:1. Makheila tajā turnīrā startēja kā laimīgā zaudētāja. Sevastova ar Makheilu otro reizi sacentās uz zālāja seguma. Interesanti, ka viņa nespēja arī izservēt pirmo zaudēto maču – 2017. gadā Notingemā, kur amerikānietei piekāpās ar rezultātu 0:6, 7:5, 6:7(2).

Savainojumu dēļ Īstbornā nespēlēs 2014. gada čempione Medisona Kīsa un Horvātijas sportiste Donna Vekiča, tāpēc divas tenisistes tika pie laimīgās zaudētājas iespējām. Starp viņām ir arī Sevastova, kura pamatturnīrā 1. kārtā tiksies ar 18 gadus veco ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 65.). Arī Kostjuka spēlēja kvalifikācijā.

     [+] [-]

, 2021-06-20 22:51, pirms 3 gadiem
noveicās