Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška iekļūst Maskavas "Future" vienspēļu finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška iekļūst Maskavas "Future" vienspēļu finālā
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijas tenisists Andis Juška šodien Maskavas „Future” turnīra pusfinālā izcīnījis pārliecinošu uzvaru pār rangā nedaudz zemāk esošo baltkrievu Siarheju Betau – 6:1, 6:3. Cīņā par titulu Andis tiksies ar Krievijas tenisistu Jevgēņiju Kiriļovu.

Ja pirms nedēļas pirmajā Maskavas „Future” turnīrā Andim Juškam (ATP 531.) īpaši neveicās (tikai viena uzvara), tad šonedēļ sacensībās ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru Juška uzrāda atzīstamus rezultātus. Pirmās divas kārtas tika pārvarētas līdzīgās divu setu spēlēs (uzveikts arī cits latvietis Deniss Pavlovs), bet vakar ceturtdaļfinālā un šodien pusfinālā pretinieki tikuši grauti. Vakar 6:3, 6:0 pret mājinieku Andreju Zaicevu (ATP 1051.), bet šodien 6:1, 6:3 pret baltkrievu Siarheju Betau (ATP 547.).

Fināla sasniegšana Andim garantējusi 10 reitinga punktus, bet rīt iespējams nopelnīt vēl astoņus. Lai to paveiktu, jāpārspēj ar 3.numuru izliktais mājinieks Jevgēņijs Kiriļovs (ATP 334.). Nepilnus piecus gadus atpakaļ abi finālisti spēlējuši turnīros Francijā, toreiz abās cīņās triumfēja Andis.

Bet jau šodien Andim un Denisam Pavlovam bija dubultspēļu fināls. Diemžēl otro nedēļu pēc kārtas titulu izcīnīt neizdevās – ar 1:6, 3:6 zaudēts baltkrievu duetam Siarhejam Betau un Aleksandra Burijam. Dubultspēļu rangā katram no mūsu tenisistiem pa 10 punktiem.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page