Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībieša piedzīvojumi Gdiņā: zaudējums kvalifikācijā un uzvara pamatturnīra spēlē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībieša piedzīvojumi Gdiņā: zaudējums kvalifikācijā un uzvara pamatturnīra spēlē
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Miķelis Lībietis (ATP 467.) pirmdien nospēlēja divus mačus Gdiņas "Futures 15 000" turnīrā, kur vispirms zaudēja kvalifikācijas finālā, bet vēlāk kā laimīgais zaudētājs pārvarēja pamatturnīra 1. kārtu.

Lībietis aizmirst pieteikties pamatturnīram, zaudē kvalifikācijā, taču izmanto otro iespēju

Lībietis aizvada otro nedēļu Polijas "Futures 15 000" turnīros uz māla seguma. Pagājušajā nedēļā Sopotā viņš nespēja nospēlēt līdz galam 1. kārtas maču, izstājoties 2. setā cīņā pret Zviedrijas tenisistu Džonatanu Mridhu. Šonedēļ Gdiņā Lībietis sāka kvalifikācijā, jo aizmirsa pieteikties pamatturnīram. Viņam ir pietiekami labs reitings, lai uzreiz tiktu pamatturnīrā, turklāt arī būtu starp izsētajiem.

Lībietis kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru, tāpēc varēja sākt no 2. kārtas, kur viņš ar 6:4, 7:6(2) apspēlēja zviedru Patriku Brīdolfu (#1524), bet 3. kārtā jeb finālā ar 4:6, 3:6 zaudēja argentīnietim Huanam Ignasio Amealam (#1020). Lībietis vēlāk saņēma otro iespēju kā laimīgais zaudētājs, jo no spēlēšanas pamatturnīrā atteicās tas pats Mridha, kurš pagājušajā nedēļā Sopotā guva labumu no Lībieša izstāšanās.

Miķelis pamatturnīra 1. kārtas mačā ar 4:6, 6:3, 6:4 pieveica amerikāni Niku Čapelu (#1084). Lībietim vajadzēja sešas mačbumbas (visas pēdējā geimā ar savu servi), lai pieliktu punktu divarpus stundas ilgajai cīņai. Lībietis tā guva šogad tikai otro (2-4) uzvaru "Futures" pamatturnīros. Pirmā viņam bija marta beigās Antaljā. Par 1. kārtas pārvarēšanu šāda līmeņa turnīros pienākas viens reitinga punkts.

17 gadus vecais Jakovļevs "Futures" debijā zaudē kvalifikācijas finālā

Tādas pašas nozīmes māla turnīrā Alkmārā pirmoreiz "Futures" līmeņa kvalifikācijā spēlēja 17 gadus vecais Justs Jakovļevs, kurš nepārvarēja pēdējo barjeru. Jakovļevs pirmajā mačā ar 7:6(5), 6:4 pieveica 24 gadus veco japāni Rju Sasaharu, kurš nekad nav bijis ATP rangā, otrajā cīņā ar 6:1, 6:1 sagrāva 44(!) gadus veco Nīderlandes pārstāvi Morisu Geilenu (arī nav bijis rangā), visbeidzot kvalifikācijas finālā 1:6, 0:6 sagrāve pret mājinieku Stijnu Slumpu (18, #1644).

Arī Ozerovai neveiksme kvalifikācijas finālā

Kvalifikācijas finālā šodien spēlēja arī Anna Ozerova (19), kurai neizdevās sasniegt Kaltenkirhenes ITF 15 000 pamatturnīru. Lai tur iekļūtu, Ozerovai uz Vācijas māla bija nepieciešamas divas uzvaras. Anna pirmajā mačā 2. kārtā ar 6:2, 6:2 viegli apspēlēja rangā neesošu dāņu vienaudzi Emīliju Hansenu, bet 3. kārtā jeb finālā ar 0:6, 6:4, 4:6 zaudēja 20 gadus vecajai rumānietei Arinai Gabrielai Vasilesku (arī nav rangā). Ozerova šogad sešas reizes spēlējusi ITF kvalifikācijās, ne reizi netiekot līdz pamatturnīram.

     [+] [-]

, 2017-06-19 22:56, pirms 7 gadiem
Sāk atrāvienu no Ērnija...