Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova sasniedz dubultspēļu turnīra 2. kārtu, Ostapenko zaudējums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova sasniedz dubultspēļu turnīra 2. kārtu, Ostapenko zaudējums
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

No Latvijas tenisistēm "Australian Open" dubultspēļu turnīra 1. kārtas barjeru pārvarēja tikai Anastasija Sevastova, kura Melburnā startē kopā ar Vācijas sportisti Anniku Beku.

Sevastova un Beka divu setu mačā ar rezultātu 7:6(5), 6:1 pieveica Austrālijas duetu Elisona Bai/Lizete Kabrera. 1. setā netrūka iespēju uzvarēt ar lielāku starpību, taču Latvijas un Vācijas komanda pie rezultāta 5:3 nespēja ar savu servi nodrošināt uzvaru setā, kad servēja Sevastova.

Šajā geimā neizmantotas divas setbumbas, vēl vienu mājinieces atspēlēja nākamajā geimā, kad viņu sistā bumbiņa skāra tīklu un nokrita Sevastovas un Bekas laukuma pusē. Punktu setam beidzot izdevās pielikt ar piekto setbumbu, kad Bekai taibreika 12. punkta izspēlē sanāca spēcīga un precīza pirmā serve.

Sevastova "Australian Open" dubultspēlēs piedalās trešo reizi. Pirmajos divos turnīros (2010-11) viņa zaudēja jau 1. kārtā, neveiksmes piedzīvojot kopā ar Marinu Kondratjevu un Sibilli Bammeri. 2. kārtas sasniegšana Melburnā Sevastovai ir atkārtots labākais rezultāts "Grand Slam" dubultspēlēs, tik tālu tiekot trešo reizi desmit turnīros.

Nākamajā mačā būs jātiekas ar turnīra pirmo komandu Karolīna Garsija/Kristina Mladenoviča. Sevastova dubultspēļu reitingam jau nopelnījusi 130 punktus un arī garantējusi 7400 Austrālijas dolāru prēmiju.

Ostapenko spēlēja kopā ar Ukrainas tenisisti Katerinu Bondarenko, kura 2008. gadā kopā ar savu māsu Aļonu kļuva par "Australian Open" čempionēm. Ostapenko un Bondarenko duets ar 3:6, 5:7 piekāpās Šveices un Čehijas komandai Viktorija Golubiča/Kristīna Pliškova. Ostapenko ar pārinieci visu laiku bija iedzinējos, 2. setā divreiz atspēlēja breiku, pēdējā geimā uzņemšanā arī atspēlēja divas mačbumbas, tomēr no zaudējuma izvairīties nebija lemts.

Ostapenko "Grand Slam" dubultspēlēs debitēja pērn, kad Austrālijā un Francijā jau 1. kārtā zaudēja kopā ar Jūliju Putincevu, Vimbldonā ar Kristīnu Makheilu tika līdz 3. kārtai un visbeidzot Ņujorkā ar Andrea Petkoviču guva vienu uzvaru.

     [+] [-]

, 2017-01-19 09:10, pirms 8 gadiem
Australian Open Tennis 2017 Prize Money...

Te gan var noprast ka prēmija par iekļūšanu 2 kārtā ir - $ 14 800

     [+] [-]

, 2017-01-19 09:14, pirms 8 gadiem
Balvu dala uz pusēm!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-19 09:41, pirms 8 gadiem
Priekš Aļonas varbūt tā ir arī labāk...