Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Žgunam zaudējums Kosas "Future" finālā (papildināts)

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Žgunam zaudējums Kosas "Future" finālā (papildināts)
Adrians Žguns
Foto: Sportacentrs.com

Latvijas tenisists Adrians Žguns (ATP 846.) šodien aizvadījis saspringtu spēļu dienu Grieķijas pilsētā Kosā. vispirms Adrians izcīnīja uzvaru sacensību ceturtdaļfināla un pusfināla spēlēs, bet pēc tam finālā ar 3:6, 2:6 piekāpās somam Juho Paukku (ATP 410.).

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka uz Grieķijas pilsētas Kosas „Future” turnīru šonedēļ bija devušies divi Latvijas tenisisti – pieredzējušais Adrians Žguns un jaunai Miķelis Lībietis. Lībietim diemžēl neizdevās tikt sacensību pamatturnīrā, bet Žguns aizvadīja ļoti sekmīgu turnīru.

Turnīra pirmo un otro kārtu Žguns pārvarēja pirmdien un trešdien, bet ceturtdaļfināla cīņa pret mājinieku Aleksandrosu Jakupoviču (ATP 570.) lietus dēļ tika spēlēta pat trīs dienas. To pabeigt izdevās tikai šorīt, kad Žfuns uzvarēja izšķirošo trešo setu – 4:6, 6:2, 6:4. Pēc nelielas pauzes Adrians kortā devās vēlreiz, lai pusfinālā tiktos ar Lielbritānijas tenisistu Markusu Vilisu (ATP 623.). Līdzīgā spēlē mūsu tenisists triumfēja ar 7:6(2), 7:5, tiekot finālā.

Arī tas bija jāaizvada šodien un tajā pretiniekos stājās turnīra otrais numurs, soms Juho Paukku (ATP 410.). Arī viņam šī bija trešā spēle šogad, tomēr viņam spēku bija atlicis vairāk – uzvara pār šī gada Latvijas čempionu ar 6:3, 6:2. Līdz ar to otro sezonu pēc kārtas Adrians Kosā zaudējis tieši finālā (pērn turnīrs notika nedaudz agrāk). Par fināla sasniegšanu liepājnieks nopelnīja desmit reitinga punktus, kas viņam manāmi ļaus uzlabot pozīciju ATP rangā.

Jaunnedēļ Žguns spēlēs citā „Future” turnīrā Grieķijā – Parosas pilsētā. Pirmajā kārtā Adriana pretinieks būs mājinieks Haralamposs Kapogianis (ATp 1072.). Tikmēr šī turnīra kvalifikāciju pārvarējis jau pieminētais Miķelis Lībietis. Vispirms sestdien 18 gadus vecais cēsnieks ar 6:2, 6:4 apspēlēja mājinieku Nikosu Serkedaki (ATP 1524.), bet šodien trijos setos salauza arī austrieša Gibrila Diarras pretestību – 6:4, 4:6, 7:5. Pamatturnīra pirmajā kārtā Miķelim gan ticis spēcīgs pretinieks – ar 4.numuru izsētais itālietis Andrea Falgeri (ATP 449.). Abi latvieši kopā startēs arī dubultspēļu sacensībās – pirmie pretinieki Daniels Glansijs (Īrija) un Markuss Viliss (Lielbritānija).

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

  +1 [+] [-]

, 2010-10-17 17:56, pirms 14 gadiem
Ja Andis šodien izcinitu uzvaru, lieliska diena latviešu tenisa!

     [+] [-]

, 2010-10-17 18:32, pirms 14 gadiem
Andis,Deniss,Kārlis,Adrians klauvē pie čelendžeriem!Malači!
Adrians un Deniss vispār `cepuri nost`-savā nodabā uz pašiedvesmu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-17 20:04, pirms 14 gadiem
Nav bišk par šerpu 3 vienspēles vienā dienā. Nav taču galda teniss (nav nekas pret to).
Visu cieņu Adrianam. Latvijas vīriešu tenisa otrais ešelons pēdējās dienās rullē

     [+] [-]

, 2010-10-17 22:02, pirms 14 gadiem
Miķeli, lai veicas ! Tu vari !