Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismane un Marcinkeviča svin komfortablas uzvaras W25 turnīros

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismane un Marcinkeviča svin komfortablas uzvaras W25 turnīros
Diāna Marcinkeviča. Foto: Oeiras Open

Latvijas tenisistes Daniela Vismane un Diāna Marcinkeviča otrdien pārvarēja pirmās kārtas barjeras ITF W25 kategorijas turnīros uz cietā seguma, spēlējot attiecīgi Portugālē un Luksemburgā. Tāds panākums dod septiņus WTA reitinga punktus.

Ranga 300. vietā esošā Daniela Vismane Funšālā ar 6:4, 6:2 apspēlēja reitingā 13 pozīcijas zemāk esošo Francijas tenisisti Karolu Monnē. Vismane katrā setā vienreiz zaudēja serves geimā, tam notiekot, kad viņai jau bija breika pārsvars (attiecīgi 2:1 un 3:2).

Vismane sezonas bilanci uzlaboja līdz 24-13. Nākamais mačs būs ceturtdien pret ķīnieti Cinvenu Dženu (#144), kura izsēta ar ceturto numuru, vai Lielbritānijas tenisisti Keitiju Svonu (#283).

Rangā uz 358. vietu noslīdējusī Diāna Marcinkeviča Petanžā telpu apstākļos ar 6:1, 6:2 sagrāva 18 gadus veco Luksemburgas spēlētāju Marī Vekerli, kurai pēc "wild card" iegūšanas tā bija ITF pamatturnīru debija.

Marcinkevičai tā ir tikai trešā uzvara pēdējos 14 mačos neveiksmīgā sezonā, kur viņai ir 14-28 bilance. Marcinkeviča parīt sacentīsies ar Nīderlandes tenisisti Indiju de Vromi (#227), kura izsēta ar piekto numuru, vai Burundi pārstāvi Sadu Nahimanu (#329).