Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Kazijevs un Lībietis sāk ar panākumu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kazijevs un Lībietis sāk ar panākumu
Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien Jūrmalā tika uzsāktas „Future” sērijas turnīra pamatsacensību cīņas. Vienspēļu turnīrā cēsniekam Miķelim Lībietim neveiksme, taču pārī ar Artūru Kazijevu viņš izcīnīja uzvaru dubultspēļu pirmajā mačā. Atgādināsim, ka pērn Latvijas duets sasniedza šī turnīra finālu.

Pēc divām kvalifikācijas spēļu dienām, kurās Latvijas sportistiem lieli panākumi izpalika, šodien tenisa centrā „Lielupe” tika dots starts „Future” sērijas turnīra pamatsacensību cīņām. Pirmajā dienā izspēlēja vairākas vienspēles, kā arī visas dubultspēļu turnīra 1.kārtas spēles.

Vienspēļu turnīrā Latviju šodien pārstāvēja cēsnieks Miķelis Lībietis, kurš pamatturnīrā bija iekļuvis ar wildcard. Viņa pretinieks bija francūzis Nikolass Rozencvaigs (ATP 940.). Neskatoties uz sāpošo kāju, latvietis devās kortā, tomēr pacīnīties par uzvaru nespēja – 4:6, 2:6. Rīt vienspēļu turnīrā spēli aizvadīs arī otrs mūsu valsts pārstāvis Davids Virabjans, tiekoties ar krievu Ivanu Nedeļko (ATP 696.).

Dubultspēļu turnīrā Latvijas sportistiem ir labākas cerības pacīnīties par labiem rezultātiem, ko pērn apliecināja Artūra Kazijeva un Miķeļa Lībieša duets, aizkļūstot līdz turnīra finālam. arī šī gada turnīru puiši sākuši ar uzvaru – 7:5, 6:1 pret vāciešiem Ralfu Regusu un Maiku Burlagu. Ceturtdaļfinālā viņu pretinieki būs īrs Daniels Glansijs un Džarids Meiheirs no Austrālijas. Ne tik labi veicās otram Latvijas duetam Jānim Skroderim un Rihardam Emuliņam. ļoti līdzīgā triju setu cīņā viņi piekāpās vēl viena latvieša Krišjāņa Stabiņa un austrālieša Alena Perela pārim – 7:6(3), 6:7(4), 5:10. Dubultspēļu ceturtdaļfinālus izspēlēs trešdien.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home