Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis Tallinā sekmīgāks dubultspēlēs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis Tallinā sekmīgāks dubultspēlēs
Miķelis Lībietis

Cīņas Igaunijas galvaspilsētas Tallinas “Future” sacensībās iesācis cēsnieks Miķelis Lībietis. Vienspēļu turnīrā viņam neizdevās pārvarēt kvalifikāciju, bet dubultspēlēs šodien uzvara pamatturnīra 1.kārtā, kas deva vietu ceturtdaļfinālā.

20 gadus vecais Lībietis šovasar ne tikai atpūšas pēc nogurdinošās sezonas un studiju gada Tenesī universitātē, bet arī aizvadīs vairākus „Future” sērijas turnīrus, cenšoties nopelnīt ATP ranga punktus. Kā pirmais no turnīriem – Igaunijas galvaspilsētas „Future” ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru.

Tā kā Miķelis ilgu laiku nav spēlējis turnīros, tad dzēsušies arī agrāk nopelnītie reitinga punkti. Līdz ar to vienspēlēs bija jāspēlē kvalifikācijā. Tās pirmajā kārtā pretiniekos stājās cits latvietis, 23 gadus vecais Krišjānis Stabiņš. Veiksmīgāks trijos setos ar 6:2, 2:6, 6:4 bija Lībietis. Kvalifikācijas 1.kārtā zaudēja vēl divi mūsu valsts jaunie tenisisti – Reinis Bucens un Davids Virabjans.

Izšķirošajā mačā par tikšanu pamatturnīrā Miķelim pretī stājās viņa vienaudzis no Nīderlandes Kolins Van Bēms, kuram šobrīd rangā 1905.vieta. Diemžēl viņu uzveikt neizdevās – 3:6, 3:6. Jāpiemin, ka šī spēle notika divas dienas (lietus dēļ svētdien to neizdevās pabeigt). Līdz ar to vienspēļu ranga punkti nav iegūti.

Dubultspēļu turnīrā Miķelis par pārinieku bija sarunājis somu Maksu Vennakoski. Šodien pamatturnīra 1.kārtā pretiniekos stājās ar 4.numuru izliktais Krievijas un Nīderlandes duets – Jegors Kovaļevs un Marks Ferforts. Trijos setos Miķelim un viņa pāriniekam izdevās uzvarēt (5:7, 6:3, 10:4), garantējot vietu ceturtdaļfinālā. Tajā būs iespēja revanšēties Van Bēmam, kurš turnīrā startē kopā ar savu tautieti Jeronu Benardu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com