Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

"Rīga Open 2015" pamatturnīra pirmajā dienā Latvijai 14 uzvaras

"Rīga Open 2015" pamatturnīra pirmajā dienā Latvijai 14 uzvaras
Publicitātes foto

15. jūnijā tika aizvadīta pirmā saspringtā pamatturnīru spēļu diena bērnu un jauniešu tenisa turnīrā "Rīga Open 2015", kas šogad norisinās jau astoņpadsmito reizi. Vienspēļu turnīra pirmo kārtu vienspēlēs pirmdien pārvarēja 14 mūsu valsts jaunie tenisa talanti.

U12 grupā puišiem pamatturnīru uzsāka četri Latvijas jaunie sportisti. Renards Skutels ar 6:1, 6:2 pieveica Heorhi Baraviks (Baltkrievija), Edvarts Teodors Liepiņš ar 6:3, 6:2 apspēlēja Pijus Vaitiekuns (Lietuva), bet Nikolajs Galkins tika galā ar Tēmu Aho (Somija) pretestību – 4:6, 6:1, 6:4. Vienīgi Daniils Snaiders cieta neveiksmi.

Ļoti plaši Latvija bija pārstāvēta U12 turnīrā meitenēm – no 32 pamatturnīra dalībniecēm 12 bija no Latvijas. Sacensību 2.kārtu gan spēja sasniegt tikai trīs. Eva Zazdravniha ar 6:4, 7:6(5) pārspēja Mika Dagana Fruhtmana (Izraēla), Amēlija Matjunina atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta pret Aneti Angeliku Koskelu (Igaunija) – 4:6, 6:4, 6:4, bet Anija Paula Ozoliņa ar 6:2, 6:2 apspēlēja Liļu Mitčenko (Ukraina). Odrija Aleksandra Rača, Arina Trastašenkova, Dārta Vorslava, Anna Selīna Mazūra, Karolīna Skābe, Emīlija Sausverde, Laura Plīkša, Arina Dokukina un Irisa Sagijeva cīnu par vienspēļu turnīra titulu vairs neturpina.

Neveiksmīga pirmā sacensību diena Latvijai bija U14 grupā puišiem. Pamaturnīrā kopumā bija septiņi mūsu valsts pārstāvji, bet izredzes tikt tālāk saglabājis vien Kārlis Ozoliņš, kuram 1.kārtas spēle pret Stefanosu Savu (Kipra) vēl priekšā. Robertam Jaričevskim, Danielam Linkūnam Morozovam, Renāram Grodskim, Rūdolfam Aksenokam, Kristapam Krauklim un Sergejam Ņikušinam vienspēļu turnīrs diemžēl jau noslēdzies.

Meitenēm šajā pašā vecuma grupā sekmes labākas. Tālāk tikušas Elza Tomase (6:4, 6:1 pār Vlada Zvereva (Baltkrievija)), Kamila Bartone (6:1, 6:4 pār Varvaru Mariju Zlotliku (Baltkrievija)) un Patrīcija Špaka (6:1, 6:3 pār Katrīni Sāru (Igaunija)). Stefānijai Poliščukai un Aleksandrai Jakovļevai pirmās kārtas mači vēl priekšā, bet turnīrs pēc 1.kārtas noslēdzies Marijai Semenistajai, Margaritai Ignatjevai, Aleksandrai Belokoņai un Annai Jakovļevai.

U16 grupā puišiem pamatsacensību dalībnieku vidū tika trīs Latvijas jaunie tenisisti – Teodors Pukše, Valters Capkevičs un Justs Jakovļevs. Visu trīs mūsu sportistu oponenti bija no Baltkrievijas un pagaidām bilance par labu sancenšiem. Valters savu spēli zaudēja, Teodors pagaidām atrodas iedzinējos (cīņa netika pabeigta), bet Justs spēlēs otrdien.

Krietni plašāk – ar 11 dalībniecēm - Latvija pārstāvēta U16 meiteņu pamatsacensībās. 2.kārtu jau sasniegušas Darja Semeņistaja (6:0, 6:1 pār Vera Antonova (Lietuva)), Miroslava Vilkova (7:6(5), 7:5 pār Valentīnu Urelli Rinaldi (Itālija)), Elīza Buka (6:3, 6:3 pār Loru Kaljasti (Igaunija)) un Sona Oļesova (6:0, 6:1 pār Mariju Okli (Krievija)), bet Guntra Upeniece to centīsies paveikt otrdien. Nikolai Gellerei, Annai Marijai Bukinai, Aļinai Ņikušinai, Lindai Kristianai Zaharei, Rebekai Graudiņai un Annelijai Akmanei vienspēļu sacensības beigušās.

U18 sacensībās puišiem no četriem mūsu valsts pārstāvjiem pirmdien spēlēja vien Artūrs Kuļibaba, kuram trijos setos zaudējums pret Vladislavu Lobaku (Ukraina) – 6:3, 0:6, 2:6. Rūdolfs Mednis (izlikts ar pirmo numuru), Roberts Grīnvalds un Gustavs Lukstiņš turnīru sāks otrdien.

Meiteņu sacensībās pie uzvaras tika Rebeka Margareta Mertena, kura ar 6:1, 6:3 pārspēja Mariju Turinu (Krievija). Mertenai tā bija jau ceturtā uzvara, jo trīs gūtas kvalifikācijas sacensībās. Krista Savicka un Denīza Marcinkeviča savus 1.kārtas mačus zaudēja, bet Viktorija Demčenkova turnīru sāks otrdien.

Pirmdien noslēdzās arī reģistrēšanās dubultspēļu turnīriem – visās vecuma grupās kā puišiem, tā meitenēm čempionus kronēs arī pāru sacensībās. Arī otrdien pirmās cīņas gan "Rīgas Satiksmes” tenisa kortos (Ezermalas ielā 32), gan Viesturdārzā (Rūpniecības ielā 21) sāksies jau 9:00. Visiem interesentiem ieeja sacensībās ir bez maksas.

"Riga Open” tenisa turnīru atbalsta Itera Latvija, Rīgas Dome, Tokhem, Laneks, Eden, Wilson, Banalat.

Sīkāku informāciju par turnīra gaitu un rezultātiem, atradīsiet sacensību oficiālajā mājaslapā - Riga Open

Informāciju sagatavoja:
Zane Sausverde