Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

"Rīga Open 2015" vienspēļu pamatturnīros cīnīsies 54 Latvijas tenisisti

"Rīga Open 2015" vienspēļu pamatturnīros cīnīsies  54 Latvijas tenisisti
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļās nogalē "Rīgas Satiksmes" un Viesturdārza tenisa kortos startējis vērienīgais jauniešu tenisa turnīrs “Rīga Open 2015”. Sestdien un svētdien notika vienspēļu kvalifikācijas sacensības, pēc kurām tika noteikti visi pamatturnīru dalībnieki.

“Rīga Open-Inspired by tennis” turnīram ir pietiekoši sena vēsture – tas notiek jau astoņpadsmito reizi. Arī šogad sacensības notiek četrās vecuma grupās (U12, U14, U16 un U18) kā puišiem, tā meitenēm, gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Turnīru pirmās cīņas notika jau aizvadītajā nedēļas nogalē, kad sākās vienspēļu kvalifikācijas cīņas.

U12 grupā puišiem kvalifikācijas turnīru uzsāka 21 dalībnieks, cīnoties par astoņām vietām pamatturnīrā. Viņu vidū bija arī seši Latvijas tenisisti, tomēr neviens no viņiem pamatsacensībām nekvalificējās. Bez kvalifikācijas turnīrām jau bija kvalificējušies četri mūsu sportisti - Renards Skutels, Edvarts Teodors Liepiņš, Daniils Snaiders un Nikolajs Galkins.

U12 grupā meitenēm kvalifikācijā startēja 24 dalībnieces, no kurām gandrīz puse (11) bija mājinieces. Atšķirībā no puišiem sekmes bija labas, jo pamatturnīram kvalificējās – Laura Plīkša, Arina Dokukina un Anija Paula Ozoliņa. Pamatturnīrā kopā būs 12 dalībnieces no Latvijas – arī Amēlija Matjunina, Eva Zazdravniha, Odrija Aleksandra Rača, Arina Trastašenkova, Dārta Vorslava, Anna Selīna Maūra, Karolīna Skābe, Emīlija Sausverde un Irisa Sagijeva.

U14 grupā dažiem dalībniekiem pat bija jāspēlē trīs kvalifikācijas mači. Puišu sacensībās starp 39 dalībniekiem bija septiņi mūsējie, taču līdz pamatturnīram neviens neaizcīnījās. Tajā bez kvalifikācijas bija tikuši Roberts Jaričevskis, Kārlis Ozoliņš, Daniels Linkūns Morozovs, Renārs Grodskis, Rūdolfs Aksenoks, Kristaps Krauklis un Sergejs Ņikušins.

Meiteņu U14 kvalifikācijas turnīrā piedalījās 35 dalībnieces, no kurām 18 bija no Latvijas. Papildināt pamatturnīrā esošo mūsu sportistu skaitu gan spēja tikai Elza Tomase, kura pievienojās Marijai Semenistajai, Kamilai Bartonei, Stefānijai Poliščukai, Patrīcijai Špakai, Margaritai Ignatjevai, Aleksandrai Belokoņai, Annai Jakovļevai un Aleksandrai Jakovļevai.

U16 grupā puišiem kvalifikācijas turnīrā piedalījās 24 dalībnieki. Diemžēl nevienam no trijiem Latvijas pārstāvjiem pamatturnīru sasniegt neizdevās. Bez kvalifikācijas pamatsacensību dalībnieku vidū ir iekļuvuši trīs Latvijas jaunie tenisisti – Teodors Pukše, Valters Capkevičs un Justs Jakovļevs.

Krietni plašāk Latvija būs pārstāvēta U16 meiteņu pamatsacensībās – kopumā no 32 dalībniecēm 11 būs no Latvijas. Darjai Semeņistajai, Nikolai Gellerei, Miroslavai Vilkovai, Gerdai Upeniecei, Elīzai Bukai, Sonai Oļesovai, Annai Marijai Bukinai un Aļinai Ņikušinai no kvalifikācijas turnīra pievienojās arī Linda Kristiana Zahare, Rebeka Graudiņa un Annelija Akmane. Kopumā kvalifikācijas turnīrā piedalījās vien 14 sportistes.

Visbeidzot U18 sacensībās puišiem kvalifikācijas turnīru uzsāka 25 dalībnieki, to vidū arī seši Latvijas pārstāvji. Atšķirībā no jaunāko vecuma grupu turnīriem, pamatsacensībām kvalificējās tikai četri labākie – mūsējie viņu vidū neiekļuva. Pamatsacensībās mūsu valsti pārstāvēs Rūdolfs Mednis (izlikts ar pirmo numuru), Roberts Grīnvalds, Gustavs Lukstiņš un Artūrs Kuļibaba.

Meiteņu sacensībās uz kvalifikācijas pārvarēšanu pretendēja 24 sportistes, viņu vidū astoņas Latvijas pārstāves. Gūstot trīs panākumus, pamatturnīrā vietu izcīnīja Rebeka Margareta Mertena. Līdzās viņai pamatsacensībās spēlēs arī Krista Savicka, Denīza Marcinkeviča un Viktorija Demčenkova.

Pirmdien sākas pamatturnīra izspēle. Rīgas Satiksmes tenisa kortos, kur cīņas aizvada U12, U14 un U16 grupu sportisti kopā paredzēts izspēlēt 88 vienspēļu mačus, bet Viesturdārzā 24 spēles U18 turnīros. Pirmdien turpinās dalībnieku reģistrēšanās dubultspēļu sacensībām – tās sāksies otrdien.

Ar visiem sacensību rezultātiem varat iepazīties turnīra oficiālajā mājaslapā: Riga Open