Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistes vienā grupā ar Igauniju, Tunisiju un Somiju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Latvijas tenisistes vienā grupā ar Igauniju, Tunisiju un Somiju
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas sieviešu izlase rīt Melnkalnē uzsāks cīņu par iekļūšanu Federācijas kausa Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā. Mūsu komandas pretinieces pirmajā posmā būs Igaunijas otrā komanda, Tunisija un Somija.

Jau ziņots, ka Latvijas komandai šoreiz nevar palīdzēt nedz Anastasija Sevastova, nedz arī Līga Dekmeijere. Tā rezultātā jāpaļaujas uz Diānu Marcinkeviču (WTA 249.), Aļonu Ostapenko (683.) un Lauru Gulbi (1145.). Paredzēts, ka vienspēlēs piedalīsies Marcinkeviča un Ostapenko, kurām tiks uzticēta arī dubultspēle.

Šodien notikusī izloze Latviju saveda kopā ar Igauniju, Tunsiju un Somiju. Igaunietēm spēlējot optimālā sastāvā, viņas būtu favorītes, taču mūsu kaimiņienēm nepalīdzēs abas labākās tenisistes – Kaja Kanepi un Anete Kontaveita. Pirmā tikai pagājušajā nedēļā aizvadīja pirmo maču kopš oktobra, tāpēc nolemts pašreiz neforsēt notikumus. Tikmēr Kontaveitai nesen veikta pirksta operācija, no kuras jaunā tenisiste vēl nav atguvusies.

Igaunijas sastāvā tādējādi būs tādas tenisistes kā Eva Pālma (18), Tatjana Vorobjova (16), Jūlija Matojana (27) un Erika Hendsela (15). Neviena no šīm tenisistēm šobrīd neatrodas WTA rangā.

Igaunijai uz Melnkalni sūtot otro sastāvu, par Latvijas galveno konkurenti uz 1. vietu grupā varētu kļūt Tunisija. Šai Āfrikas komandai ir izteikta līdere – 2011. gada "French Open" junioru turnīra uzvarētāja Onsa Žabēra. 18 gadus vecā tenisiste pašreiz rangā ieņem 274. vietu. Pārējās tenisistes bez profesionālā reitinga: Nūra Abesa (19), Josra Elmi (17) un Muna Žebri (17).

Visbeidzot Somijas sastāvā ir ar augstāko reitingu ir 28 gadus vecā Pija Suomalainena, kurai ranga 526. vietā. Vēl ar WTA rangu ir arī 18 gadus vecā Ella Leivo (WTA 1145.). Savukārt 16 gadus vecās Tanjas Tuomi un 15 gadus vecās Emīlijas-Milkas Pasanenas pieaugušo rangā nav.

Otrajā grupā sacentīsies DĀR, Grieķija, Melnkalne un Lietuva. Sacensību formāts paredz, ka pēc viena apļa turnīra abu grupu divas labākās komandas sacentīsies ar otras grupas pārstāvēm (pirmā vieta pret otro), noskaidrojot tās divas, kas tiks augstākā līmenī. Savukārt 3. un 4. vietu ieguvējām jācīnās par palikšanu 2. grupā. Tā jāpamet divām neveiksminiecēm.

Cīņas Melnkalnē notiks uz māla seguma. Pirmās spēles jau rīt plkst. 11:00 pēc Latvijas laika.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-16 15:18, pirms 11 gadiem
Sevastova (īpaši vienspēlēs) un Dekmeijere (īpaši dubultspēlēs) būtu ļoti noderējušas, bet arī ar šādu sastāvu ir iespēja uzvarēt šajā grupā Turam īkšķus!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 15:43, pirms 11 gadiem
Igaunijas otrā komanda(bez Kanepi un Kontaveitas)-kā tā var rakstīt?
Tad jau mūsējām(bez Sevastovas un Dekmeijeres) arī otrā komanda.Bez īkšķu turēšanas nekādi neiztikt.