Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Sevastova un Pavlovs sasniedz vienspēļu ceturtdaļfinālus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastova un Pavlovs sasniedz vienspēļu ceturtdaļfinālus
Anastasija Sevastova
Foto: Sergejs Ņeverkevičs

Tenisa turnīros Dubaijā (AAE) un Havanā (Kuba) trešdien spēlējuši trīs Latvijas tenisisti, turklāt itin sekmīgi. Anastasija Sevastova Dubaijā tikusi vienspēļu ceturtdaļfinālā, Deniss Pavlovs to pašu sasniedzis Havanā, bet kopā ar Miķeli Lībieti viņš ticis arī dubultspēļu pusfinālā.

Dubaijas ITF 75 000 sērijas turnīrā šodien izspēlēja 2.kārtas mačus – kortos devās arī Latvijas dāmu tenisa līdere Anastasija Sevastova (WTA 45.). Atgādinām, ka vakar liepājniece saspringtā triju setu cīņā bija uzvarējusi Gruzijas pārstāvi Oksanu Kalašņikovu (WTA 192.) – 7:5, 2:6, 7:6(3). Arī šodien pretiniekos bija tenisiste no ranga otrā simta beigām – krieviete Vitālija Djatčenko (WTA 180.), pret kuru līdz šim nebija spēlēts. Pirmā tikšanās reize aizritēja ar nelielu, bet pietiekamu Sevastova pārsvaru, lai mačs noslēgtos pēc diviem setiem – 6:4, 6:4. Tas liepājniecei devis vietu ceturtdaļfinālā, kur rīt jāspēlē pret serbieti Bojanu Jovanovski (WTA 81.). Tāpat nopelnīti 30 reitinga punkti.

Kubas galvaspilsētas Havanas „Future” tenisa turnīrā ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru šonedēļ startē arī divi Latvijas tenisisti – Deniss Pavlovs un Miķelis Lībietis. Abiem latviešiem šodien bija jāaizvada vienspēļu turnīra otrās kārtas spēles, kā arī dubultspēļu ceturtdaļfināls. Vienspēlēs mainīgas sekmes. Pie pārliecinošas uzvaras tika Pavlovs (ATP 652.), kurš tikās ar kvalifikāciju pārvarējušo čehu Liboru Sabalu (ATP rangā neatrodas). Pēc pirmajiem pieciem geimiem ar 3:2 vadībā bija čehs, bet tad 10 geimus pēc kārtas uzvarēja Deniss, iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā. Arī 1.kārtu turnīrā viņš pārvarēja viegli – pretinieks Marvins Netušils (Vācija) izstājās pie rezultāta 5:2 Pavlova labā.

Tikmēr Miķeli Lībieti (ATP 1626.) pēc panākuma pār kubieti Danielu Delakrusu (6:3, 6:0) šodien gaidīja krietni grūtāks pārbaudījums – cīņa pret turnīra 3.numuru Kristoferu Diasu-Figuroju no Gvatemalas (ATP 656.). Mača sākums neliecināja, ka cēsniekam izdosies izrādīt sīvu pretestību – 1:5, tomēr Miķelis nepadevās un tika līdz taibreikam, kurā gan piekāpās ar 4:7. Otro setu 18 gadus vecais sportists iesāka ar 3:0 izrāvienu un vēlāk triumfēja arī setā ar 6:3 (kaut arī vairākas reizes zaudēja savu servi). diemžēl trešajā setā iniciatīva bija pretiniekam – 6:2 viņa labā un Miķelim vienspēļu turnīrs galā ar iegūtu vienu ranga punktu.

Pēc atpūtas abi latvieši aizvadīja ceturtdaļfināla cīņu dubultspēļu turnīrā. Pirmā kārta mūsu duetam bija brīva (izlikti ar 1.numuru), bet šodien diezgan viegli tika uzveikti Luka Margaroli (Šveice) un Tilens Zitniks (Slovēnija) – 6:1, 7:6(2). Dubultspēļu rangā latviešu kontā jau pa sešiem punktiem.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mošķis

  +6 [+] [-]

, 2010-12-15 17:02, pirms 13 gadiem
ex-es rakstīja: sieviešu tenisam sezona kaut kad arī beidzas?
shii ir jau gatavoshanaas naakamajai.. daudzaam tenisisteem (arii anastasijai) ir treninjnomente Dubaijaa.. kaaapeec neuzspeeleet..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-12-15 17:33, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Ko Gulbis dara? Kur trēnējās?
nav preciizas informaacijas.. Pirmais turniirs Dohaa.. Peec tam pieteicies arii Sidnejai (nedeeljaa pirms AO, kas neraksturiigi)..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-16 08:39, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Bet Ernestam ir raksturigi pedeja bridi atteikties no turniiriem

bet nu jaacer uz veiksmigu 2011 gada sezonu jo buus var teikt vissi punkti jaaizstaav un tieshi GS turniiri ir Ernija lielaa iespeeja..

ari Sevastovai daudz punkti jaaizstaav..
Vienu reizi atteicās un tas nu ir raksturīgi kļuvis