Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejniekam trešā uzvara un vieta pusfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejniekam trešā uzvara un vieta pusfinālā
Kārlis Lejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Sekmīgi Vācijas pilsētas Izernhāgenes „Future” vienspēļu turnīrā turpina spēlēt Kārlis Lejnieks. Šodien ceturtdaļfināla cīņā viņš ar 6:1, 7:6(2) apspēlēja čehu Janu Mertlu un iekļuva pusfinālā, kur tiksies ar vācieti Štefanu Zaifertu.

22 gadus vecais Kārlis Lejnieks šonedēļ turpina Vācijas „Future” turnīru sēriju – šoreiz sacensības ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru Izernhāgenes pilsētā. Vienspēļu turnīrā Kārlis ir izlikts ar 6.numuru un pirmās divas turnīra kārtas pārvarēja bez liekām problēmām - 6:2, 6:0 pret horvātu Duji Kekesu ( ATP 1421.) un 6:4, 6:0 pret slovāku Adrianu Sikoru (ATP 761.).

Šodien ceturtdaļfinālā Kārlim pretiniekos stājās ar 4.numuru izliktais čehs Jans Mertls. 28 gadus vecais sportists ATP rangā šobrīd ieņem 394.vietu, bet 2007.gadā bijis pat ranga otrajā simtā. Šodienas spēli Kārlis iesāka ar zaudētu savas serves geimu, taču pēc tam uzvarēja sešos geimos pēc kārtas, triumfējot setā ar 6:1. Otrā seta sākumā Mertls atkal tika pie breika un šoreiz pārsvaru prata nosargāt visai ilgi (rezultāts bija pat 5:2 viņa labā). Uzvarēt setu pretiniekam Kārlis gan neļāva – panākts izlīdzinājums, pēc tam taibreiks un tajā svinēta uzvara ar 7:6(2).

Par iekļūšanu pusfinālā Lejnieks nopelnījis sešus reitinga punktus, bet nākamajā mačā tiksies ar vācieti Štefanu Zaifertu (ATP 1190.). Neskatoties uz zemo reitinga pozīciju, Zaiferts turnīrā pārvarējis gan kvalifikāciju, gan apspēlējis vairākus favorītus pamatturnīrā.

Tikmēr startu Grieķijas pilsētas Kosas „Future” turpina liepājnieks Adrians Žguns (ATP 846.). Arī viņam šodien bija paredzēts ceturtdaļfināla mačs, kurā pretiniekos stājās ar 5.numuru izliktais grieķis Aleksandross Jakupovičs (ATP 570.). Šajā mačā gan paspēja izspēlēt vienu setu (lietus dēļ), kurā ar 6:4 pārāks bija grieķis. Rīt mačs tiks turpināts.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

  +2 [+] [-]

, 2010-10-15 20:35, pirms 14 gadiem
Mertls nemaz nav joka pretinieks, visu cieņu Kārlim. Viņš tik uz augšu un uz augšu iet

  +2 [+] [-]

, 2010-10-15 21:42, pirms 14 gadiem
Kaža atvēries!
Lai veicas un traumas nevajā!
Nupat `paceļ` trešā simta spēlētājus,solis uz priekšu.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-16 03:05, pirms 14 gadiem
Sodien jaseko lidzi Denisam Pavlovam un Andim Juskam, abi beidzot sanemusies un meginas ieklut atp sacensibas, Pavlovs, ka parasti Maskava, bet Juska Stoholma! Pirmaja kvalifikacijas karta, nekadu ceribu nav Juskam, bet denisam pirmo kartu vajadzetu parvaret!