Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča zaudē ITF kvalifikācijas finālā Vācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča zaudē ITF kvalifikācijas finālā Vācijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralf Reinecke

Pirmdiena neveiksmīga turnīros Eiropā bija Latvijas tenisistiem. Diāna Marcinkeviča zaudēja Altenkirhenes ITF turnīra kvalifikācijas finālā, bet Mārtiņš Podžus 1. kārtā "Futures" turnīrā Telavivā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs kopā ar brāli Jāni.

Diānai Marcinkevičai Vācijā šonedēļ ir sezonas pirmais ITF turnīrs. Viņa mēneša sākumā spēlēja "Fed Cup", kas bija turnīrs Latvijas izlases sastāvā. Latvijas trešā rakete pēc neveiksmīgās 2015. gada sezonas šobrīd reitingā atrodas tikai 493. vietā.

Diāna pērn tikai divos turnīros tika tālāk par 2. kārtu, vienreiz sasniedzot pusfinālu, bet vēl vienā turnīrā apstājoties ceturtdaļfinālā. Abi veiksmīgākie turnīri bija augustā. Līdz tam laikam viņai pamatturnīros bija tikai zaudējumi. Šogad labā ziņa tāda, ka augustam dzēsīsies maz punktu, tāpēc ir iespējas atgūt iepriekšējās pozīcijas reitingā.

Sezonas pirmais turnīrs bija jāsāk kvalifikācijā, kur viņa Altenkirhenes ITF 25 000 sērijas sacensībās (paklāja segums) no 1. kārtas bija brīva, bet 2. kārtā ar rezultātu 5:7, 6:4, 6:4 uzveica 18 gadus veco mājinieci Janu Mordergeri, kurai reitingā 801. vieta. Arī otrā pretiniece bija Vācijas tenisiste, tiesa, ar krietni lielāku pieredzi un labākie rezultātiem ITF turnīros – 551. vietā esošā Laura Šēdere.

Marcinkeviča viņai zaudēja ar rezultātu 3:6, 4:6, un varēja būt vēl lielāka starpība. Diānai 2. setā bija iedzinējos ar 1:4 un 15:40, taču sestajā geimā spēja atspēlēt divas breikbumbas, bet pēc tam pati nobreikot pretinieci. Šēdere gan palīdzēja ar trim dubultkļūdām un "forehand" sitienu tīklā, kad Marcinkeviča labi nospēlēja aizsardzībā. Diānai 15:40 deficīts bija arī pie rezultāta 4:5, šoreiz atspēlēties neizdevās. Marcinkeviča ar diagonālo "backhand" sitienu atspēlēja pirmo mačbumbu, bet pēc tam viņai dubultkļūda.

ATP ranga 588. vietā esošais Mārtiņš Podžus pirmdien nespēja pārvarēt 1. kārtu "Futures 10 000" sērijas turnīrā Telavivā, ar 5:7, 5:7 zaudējot rangā zemāk esošajam Beļģijas tenisistam Žonasam Merksam (ATP 654.). Podžus viņu bija apspēlējis abu pirmajā tikšanās reizē, ar 7:5, 6:3 uzveicot pagājušā gada februārī Antaljā.

Šodien Mārtiņš 1. setu zaudēja no 5:3 pārsvara, 2. setā divreiz atspēlēja breiku, tomēr samierinoties ar sakāvi. Podžum slikta servēšana – 10 dubultkļūdas un ar otro servi uzvarēti tikai 30% punktu (10/33). Beļģijas tenisistam izdevās iegūt piecus breikus, kamēr Mārtiņam bija trīs.

Jānis Podžus (ATP 1077.) otro nedēļu pēc kārtas bija spiests spēlēt kvalifikācijā un šoreiz nepieciešamās trīs uzvaras nespēja gūt, 3. kārtā ar rezultātu 7:6(4), 3:6, 4:6 piekāpjoties Nīderlandes tenisistam Polam Montebanam (ATP 900.).

Abi brāļi šoreiz piedalījās dubultspēļu turnīrā, taču zaudēja jau pirmajā mačā, ar 7:5, 2:6, 8:10 zaudējot Austrijas pārim Sebastians Ofners/Davids Pihlers. Brāļi supertaibreikā bija vadībā ar 7:6. "Hard" seguma turnīrā Izraēlā šonedēļ spēlēs arī svētdien par Baku čempionu kronētais Miķelis Lībietis.

     [+] [-]

, 2016-02-15 17:54, pirms 9 gadiem
3 geims 2 seta bija izskirosais pie Vacietes serves ilgi Diana uz vienadi tureja bet zaudeja,un nakamo savu geimu atri atdeva.Ta biezi notiek visos limenos

  -1 [+] [-]

, 2016-02-15 18:00, pirms 9 gadiem
mums ir labi 5-6 simta tenisisti, bet tiešām labi ir tikai trīs. Žēl ka pārējie sevi ir izsmēluši.