Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča zaudē WTA kvalifikācijā, M. Podžus soli no "Challenger" turnīra

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča zaudē WTA kvalifikācijā, M. Podžus soli no "Challenger" turnīra
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisistei Diānai Marcinkevičai arī trešais mēģinājums kvalificēties WTA pamatturnīram beidzies neveiksmīgi. Šoreiz zaudējums piedzīvots Bostādē (Zviedrija), kur Marcinkeviča kvalifikācijas 2. kārtā ar 3:6, 6:7(8) piekāpās austrietei Nikolai Hofmanai. Tikmēr Binghemtonā soli no "Challenger" pamatturnīra ir Mārtiņš Podžus, kurš šodien guva otro uzvaru kvalifikācijā.

Diāna Marcinkeviča (WTA 254.) kvalifikāciju sāka vakar ar 6:3, 6:3 uzvaru pret mājinieci Matildu Hamlinu. Šodien Marcinkevičai pretī stājās austrieti Nikola Rotmana (WTA 404.). Abām tenisistēm tā bija otrā tikšanās. Pirmajā spēlē pirms diviem gadiem Grieķijā Marcinkeviča bija pārāka ar 6:3, 7:5.

Marcinkeviča pirmajā setā tikai vienreiz noturēja savu servi un zaudēja ar 3:6. Uzkrītoši vāja spēle Diānai pie otrās serves, uzvarot tikai trīs no 19 izspēlēm. Otrajā setā Latvijas pirmā rakete divreiz nenoturēja breika pārsvaru. Otro reizi tas notika pie 5:4, kad viņa servēja par uzvaru setā. 10. geimā Marcinkeviča neuzvarēja nevienā izspēlē, ļaujot austrietei panākt izlīdzinājumu. Seta uzvarētāja noskaidrojās taibreikā.

Tajā Marcinkeviča divreiz atspēlēja minibreiku un ieguva setbumbu – 6:5. Tiesa, tā bija pie pretinieces serves, un Rotmana spēja to atspēlēt. Austrijas tenisiste pēc tam noveda maču līdz uzvarošām beigām – 6:3, 7:6(8).

Marcinkeviča arī trešajā reizē WTA kvalifikācijā – tāpat kā Katovicē un Nirnbergā – spēja pārvarēt tikai vienu kārtu. Atšķirībā no abiem iepriekšējiem turnīriem, šoreiz Marcinkevičai bija vislabākās iespējas tikt pamatsacensībās (ņemot vērā dalībnieču sastāvu). Zviedrijā nopelnīti seši ranga punkti un 700 dolāri. Tas par vienspēlēm, bet dubultspēlēs vieta pamatturnīrā, kur jāpiedalās kopā ar britu tenisisti Nikolu Sleiteri.

Šodien iepriecināja Mārtiņš Podžus (ATP 724.), kurš uzvarēja otrajā spēlē Binghemtonas "Challenger" kvalifikācijā, ar 3:6, 7:6(2), 6:2 uzveicot ASV tenisistu Sekū Banguru (ATP 625.).

Lai otro reizi pēc kārtas iekļūtu "Challenger" pamatsacensībās, Mārtiņam pirmdien būs jāuzvar 22 gadus vecais Zimbabves tenisists Takanji Garangaga, kurš rangā atrodas 391. vietā.

     [+] [-]

, 2013-07-14 16:13, pirms 11 gadiem
Protams zheel, bet veel vairaak zheel, ka Anastasija ir no tuures araa.. nav vairs kam fanott liidz sievieshu tenisaa