Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ozerova bez cerībām zaudē pirmajā ITF ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ozerova bez cerībām zaudē pirmajā ITF ceturtdaļfinālā
Anna Ozerova. Foto: SEB Arena

Anna Ozerova (WTA 1197.) piektdien Bātas ITF W25 turnīra pusfinālā ar 2:6, 2:6 zaudēja zviedrietei Kajsai Vildai Hennemanai (WTA 493.), maču aizvadot ar labā ceļgala savainojumu.

Ozerova pēc nospēlētām 18 minūtēm, kad bija iedzinējos ar 0:5, izsauca kortā ārstus. Neskatoties uz būtiskām pārvietošanās problēmām, Ozerova nolēma turpināt maču, lai gan bija skaidrs, ka jēgas no tā nav.

Zviedrietes samērā pasīvais teniss deva Latvijas spēlētājai viltus cerības, jo Ozerova pat ar mazkustīgu tenisu uzvarēja dažos geimos, taču zaudējumu jeb šajā gadījumā pat sagrāvi novērst viņai nebija lemts.

Ozerova pēc pārtraukuma uzvarēja divos geimos pēc kārtas un četros no pieciem geimiem viņai mača sekmīgākajā posmā. Ozerova 2. setā izvirzījās priekšā ar breiku (2:0), taču trešajā geimā neizmantoja iespēju iegūt divu breiku pārsvaru un kopš tā laika neuzvarēja nevienā geimā.

Kamēr 20 gadus vecā zviedriete uzvarējusi vienā W15 turnīrā, 24 gadus vecajai Ozerovai šonedēļ Anglijā bija pirmais ITF ceturtdaļfināls, ar septīto mēģinājumu pārvarot 2. kārtas barjeru. Anna Bātā, kur notiek cietā seguma turnīrs Hallē, nopelnīja deviņus reitinga punktus.