Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podžus soli no pamatturnīra Floridā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Brāļi Podžus soli no pamatturnīra Floridā
Mārtiņš Podžus
Foto: Mārtiņš Sīlis, loc.lv

Trīs uzvaras trijās spēlēs – tāda ir brāļu Mārtiņa un Jāņa Podžus bilance Future vienspēļu turnīra kvalifikācijas sacensībās Floridā (ASV). Lai iekļūtu pamatturnīrā, katram būs vajadzīga vēl viena uzvara, bet pretinieki izšķirošajās cīņās pietiekami spēcīgi.

18 gadus vecie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus šīs tenisa sezonas sākumā aizvada „Future” turnīrus Floridā (ASV), kur arī trenējušies pēdējos mēnešus. Lai gan šo turnīru balvu fonds ir tikai 10 000 ASV dolāru, tomēr dalībnieku sastāvs pat ļoti solīds. Tāpēc kvalifikācijā jāspēlē ne vien Jānim, kuram vēl nav reitinga punkti, bet arī Mārtiņam, kuram šobrīd ranga 1256.vieta.

Arī kvalifikācijas turnīri Floridas turnīros ir savdabīgi – tajos jāspēlē pat piektā simta tenisistiem, bet vietu pamatturnīrā garantē tikai četras uzvaras (reitinga punkti netiek garantēti pat kvalifikācijas uzvarētājiem). Ja pagājušajā nedēļā brāļiem sacensības beidzās pēc otrās kvalifikācijas kārtas, tad šoreiz abu sekmes ir labākas.

Kvalifikācijas 1.kārtā abiem pretī stājās rangā augstāk esoši Krievijas sportisti. Mārtiņš ar 6:3, 6:1 pārspēja Aleksandru Rumjancevu (ATP 579.), bet Jānis tika galā ar Vitāliju Rešetņikovu (ATP 1005.) – 6:2, 6:3. Tas nākamajās kārtās ļāva spēlēt pret vājākiem sāncenšiem, ko puiši sekmīgi izmantoja. Mārtiņš atstāja sausā amerikāni Maiklu Džozefu Bazili – 6:0, 6:0, bet Jānis pret brazīlieti Vitoru Gonsalvesu Limu uzstādīja identisku rezultātu kā pirmajā kārtā – 6:2, 6:3.

3.kvalifikācijas kārtā abiem pretī bija amerikāņi. Mārtiņam pēc rezultāta iznāca grūtākais mačs turnīrā – rangā neesošo Raienu Smitu viņš uzveica ar 7:5, 6:4. Tikmēr Jānim uzvara krietni vieglāk – viņa oponents Eriks Rubins (rangā arī neatrodas) izstājās pēc nospēlētiem deviņiem geimiem, kad vadībā ar 6:2, 1:0 bija latvietis.

Izsķirošajās spēlēs brāļus gaida kārtīgi pārbaudījumi. Lai gan Mārtiņa pretiniekam, brazīnietim Danielam Dutra Da Silvam ir augstāka reitinga vieta (ATP 446.), tad krietni vairāk tenisa pasaulē zināms Jāņa sāncensis. Tas būs 18 gadus vecais kanādietis Filips Pelivo, kurš aizvadītajā gadā kārtīgi uguņoja junioru sacensībās. Viņš sasniedza visu četru junioru „Grand Slam” turnīru finālus vienspēlēs, no kuriem uzvarēja Vimbldonā un US Open. Pieaugušo rangā Pelivo šobrīd ieņem 531.vietu.

Izmantotie resursi:
United States Tennis Association - Home | USTA

     [+] [-]

, 2013-01-19 04:11, pirms 12 gadiem
Nu malači. Konkurence ne pa jokam. Tas jau salīdzināms pat ar juškas uzvarām Eiropā Future pamatturniros.