Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova "Australian Open" kvalifikāciju sāks pret 15 gadus vecu tenisisti

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova "Australian Open" kvalifikāciju sāks pret 15 gadus vecu tenisisti
Anastasija Sevastova
Foto: Shenzhen Open

Trešdienas pēcpusdienā Melburnā notika "Australian Open" sieviešu turnīra kvalifikācija, kas ļoti veiksmīga bija Anastasijai Sevastovai. Viņai 1. kārtā jāsacenšas ar tikai 15 gadus vecu spēlētāju, mājinieci Destanī Aiavu.

Sevastova tieši Austrālijā sasniegusi labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros, trīs no savām piecām uzvarām "major" pamatsacensībās 2011. gadā gūstot Melburnā. Toreiz pēc "Australian Open" 4. kārtas sasniegšanas viņa uzstādīja savu rekordu rangā, tiekot līdz 36. vietai.

Anastasija "Australian Open" kvalifikācijā spēlējusi divreiz, abos gadījumos jau 1. kārtā zaudējot Lielbritānijas tenisistēm. 2009. gadā 3:6, 4:6 pret Jeļenu Baltaču, bet 2013. gadā trīs setos neveiksme pret Johannu Kontu – 3:6, 7:6(8), 4:6.

Kopš karjeras atsākšanas Sevastova otro reizi spēlēs "Grand Slam" kvalifikācijā. Pirmā bija augustā Ņujorkā, kur "US Open" priekšsacīkstēs zaudējums jau pirmajā mačā, ar 2:6, 6:7(2) piekāpjoties Grieķijas pārstāvei Marijai Sakari.

Skaitot kopā ar pagājušās sezonas beigām, Sevastova zaudējusi četras spēles pēc kārtas. Šogad abos neveiksmīgajos mačos viņai bija labas iespējas uzvarēt. Šeņdžeņā seta un 3:1 pārsvars pret Moniku Nikulesku (6:1, 4:6, 3:6), bet Sidnejā pret Janīnu Vikmaijeri (5:7, 6:3, 4:6) pēdējais sets zaudēts no 4:1 pārsvara.

Zaudējumu sērija, domājams, tiks pārtraukta ceturtdien, jo Sevastovai Melburnā fantastiska izloze – pirmajā mačā "nav iespējams zaudēt". Ranga 114. vietā esošā Sevastova 1. kārtā tiksies ar 15 gadus veco Austrālijas tenisisti Destanī Aiavu. Viņa ir dzimusi tieši Melburnā, taču tas viņai arī vienīgais pluss, salīdzinot ar Sevastovu.

Aiava pašreiz junioru rangā atrodas 68. vietā, bet pieaugušo reitingā viņai 672. vieta, kas ir nedaudz zemāk par austrāliešu tīnes rekordu – 664. vietu, kas sasniegta novembrī. Aiava pieaugušo "Grand Slam" kvalifikācijās vēl nav spēlējusi, bet Melburnā saņēmusi "wild card". Vienīgā pieredze WTA līmeņa sacensībās viņai bija pagājušās nedēļas nogalē Hobārtā, kur viņa "International" sērijas turnīra kvalifikācijā spēja uzvarēt tikai vienā geimā pret Ursulu Radvaņsku (0:6, 1:6).

Sevastova kvalifikācijā izlikta ar piekto numuru un ar citām izsētajām tenisistēm nevar tikties agrāk par kvalifikācijas 3. kārtu jeb finālu. Ja rīt nenotiks milzu sensācija, Anastasija 2. kārtā sacentīsies ar krievieti Veru Duševinu vai turcieti Ipeku Soilu. Pret Duševinu 1-4 bilance, bet Soilu vienīgā iepriekšējā spēle zaudēta pagājušajā sezonā Bursas ITF turnīra finālā. Sevastovas spēle rīt būs pirmā cīņa 8. kortā un sāksies brīdi pēc plkst. 1:00 (pēc mūsu laika).

Melburna kvalifikācijas turnīra dalībniekus šodien sagaidīja ar 40 grādu lielu karstumu, kā dēļ spēles tika pārtrauktas uz vairākām stundām. Trešdien gada pirmā "Grand Slam" turnīra priekšsacīkstes sāka vīrieši, bet ceturtdien startēs dāmas. Latvijai vietu pamatturnīrā garantējuši Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko. Pamatturnīra izloze notiks piektdien.

  -2 [+] [-]

, 2016-01-13 10:37, pirms 8 gadiem
Neteiktu ka ļoti veiksmīga izloze, austrāliešu tīņi vienmēr ir labi spēlējuši savās mājās, lidzjutēju atbalsts tur ir fenomenāls un arī pati Sevastovas spēle sezonas sākumā nav diez ko pārliecinoša, jā ir ļoti labie seta sākumi, bet tād ir kkāds pagrimums un ir milzīgas problēmas novest spēli līdz uzvarētām beigām kas aŗi nav šogad vel izdevies!

Nebūšu pārsteigts ja uzvarēs austrāliete!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-01-13 11:03, pirms 8 gadiem
Kāpēc Sevastova nav uzaicināta uz izlasi? ...konflikts ar Aļonu?

  +1 [+] [-]

, 2016-01-13 12:11, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kāpēc Sevastova nav uzaicināta uz izlasi? ...konflikts ar Aļonu?
Palasi pāris dienas atpakaļ saitos.
Viss bija smalki aprakstīts - federācija nespēj izpildīt AS prasības.

     [+] [-]

, 2016-01-13 12:14, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Neteiktu ka ļoti veiksmīga izloze, austrāliešu tīņi vienmēr ir labi spēlējuši savās mājās, lidzjutēju atbalsts tur ir fenomenāls un arī pati Sevastovas spēle sezonas sākumā nav diez ko pārliecinoša, jā ir ļoti labie seta sākumi, bet tād ir kkāds pagrimums un ir milzīgas problēmas novest spēli līdz uzvarētām beigām kas aŗi nav šogad vel izdevies!

Nebūšu pārsteigts ja uzvarēs austrāliete!
Pagrimums iestājās jau pagājušās sezonas otrajā pusē. Velns viņu zina, kas tur notika, bet sezonas sākuma Sevastova un sezonas beigu Sevastova bija divas dažādas spēlētājas. Nogurums? Motivācijas zudums?

Šo tīni, visticamāk, apspēlēs; ja ne savādāk, paņems ar pieredzi, ar sitienu dažādošanu, ko AS lieliski pieprot. Tālāk? Tur lielam optimismam nav vairs pamata.

     [+] [-]

, 2016-01-13 15:36, pirms 8 gadiem
Es būšu optimists - kvali var iziet uz vienas kājas. Šogad pretinieces ir bijušas tiešām labas - virs Anastasijas līmeņa, ieskaitot arī Svetu no pagāišgada.
Nebūs blakusapstākļu, progresēs arī šogad. Viņa fenomenāli nekačājas un Top3 neplāno, taču gan jau ka cer kādu naudiņu nopelnīt.