Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Tenisa kortos uzvaras gan Dekmeijerei, gan Lejniekam un Juškam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Tenisa kortos uzvaras gan Dekmeijerei, gan Lejniekam un Juškam
Līga Dekmeijere
Foto: Jānis Gailums

Veiksmīga diena šodien bijusi Latvijas tenisistiem - sekojot Ernesta Gulbja piemēram, pie uzvarām tikuši arī visi pārējie latvieši, kas šonedēļ spēlē starptautiskos turnīros. Līga Dekmeijere duetā ar ukrainieti Katerinu Bonadarenko iekļuvusi Hobārtas WTA dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, Kārlis Lejnieks ticis "Future" vienspēļu pusfinālā Izraēlā, bet Andis Juška uzvarējis divus mačus "Future" sacensībās Vācijā, sasniedzot ceturtdaļfinālu vienspēlēs un pusfinālu dubultspēlēs.

Hobārtas (Austrālija) WTA "International"

Austrālijai piederošajā Tasmānijas salā Hobārtas pilsētā šonedēļ norisinās WTA „International” sērijas turnīrs ar balvu fondu 220 000 ASV dolāru. Sākotnēji tajā bija nolēmušas piedalīties divas Latvijas tenisistes – Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere, taču slimības dēļ Anastasijai turnīrs gāja secen. Līga sacensībām pieteicās kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs. Vienspēļu kvalifikācijā gan zaudējums jau 1.kārtā pret ukrainieti Mariju Koricevu, bet dubultspēlēs kopā ar citu ukrainieti Katerinu Bondarenko uzreiz bija garantēta vieta pamatturnīrā.

Pirmajā kārtā viņu sāncenses bija spānietes Aranča Parra Santonha un ķīniete Šuaja Žana. Maču sportistes uzsāka jau otrdien, tomēr lietus dēļ tas tika pārtraukts pie Latvijas/Ukrainas dueta vadība pirmajā setā (4:3). Vakar Hobārtā turpināja līt un maču pabeigt iznāca tikai šodien, kad Dekmeijere un Bondarenko tika pie itin pārliecinošas uzvaras – 6:4, 6:2. Par uzvaru Līga tika pie 70 reitinga punktiem un 825 ASV dolāru prēmijas, bet viņu nākamās pretinieces vēl tiks noskaidrotas.

Eilatas (Izraēla) „Future” 10 000

Trešo pārliecinošo uzvaru Izraēlas pilsētā Eilatā šodien guva Kārlis Lejnieks. 22 gadus vecais latvietis, kuram ATP rangā šobrīd 379.vieta, šodien ļoti viegli apspēlēja čehu Romanu Vogeli (ATP 637.) – 6:1, 6:2. Šī uzvara Kārlim deva jau sešus reitinga punktus, bet rīt tiem varēs pievienot vēl četrus, ja pusfinālā izdosies uzvarēt somu Henri Lāksonenu (ATP 1199.). Pret šo 18 gadus veco sportistu Lejnieks līdz šim nav spēlējis.

Švīberdingenas (Vācija) „Future” 10 000

Pie divām uzvarām Vācijā šodien tika Andis Juška. Vispirms latvietis aizvadīja vienspēļu turnīra 2.kārtas cīņu, kurā tikās ar savu dubultspēļu turnīra pārinieku, zviedru Danielu Daniloviču. Reitinga atšķirības (339. pret 702.) pilnībā apstiprinājās mačā – latvietis uzvarēja nedaudz vairāk nekā stundas laikā ar 6:1, 6:4, nopelnot divus reitinga punktus. Ceturtdaļfinālā Anda sāncensis būs vācietis Holgers Fišers (ATP 585.). Vēlāk Juška un Danilovičs itin pārliecinoši sasniedza dubultspēļu pusfinālu, divos setos (6:3, 6:4) pieveicot mājinieku duetu Sebastians Fics un Janiks Cerns. Viņu nākamie pretinieki arī būs vācieši - minētais Holgers Fišers un Peters Torebko.

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  +1 [+] [-]

, 2011-01-13 17:28, pirms 13 gadiem
Kad Kārlis un Andis beidzot regulāri sāks spēlēt Chalanger turniros.. Itsevišķi Juška dubultspelēs kvai..

  +1 [+] [-]

, 2011-01-13 17:42, pirms 13 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Kad Kārlis un Andis beidzot regulāri sāks spēlēt Chalanger turniros.. Itsevišķi Juška dubultspelēs kvai..
Piekritu, it seviski par Lejnieku, jo vinjam ir potencials liels; to pamaniju jau Deivisa kausa, kad vinjs radija ljoti atzistamu tenisu!

     [+] [-]

, 2011-01-13 18:13, pirms 13 gadiem
tagad Challenger turniiri nav kalendaaraa.. buus nedeeljaa no 24 janvaara.. turklaat Anda un Kaarlja reitingi shobriid veel nav taadi, lai uzreiz tiktu pamatsacensiibaas.. iesildiisies Futuros un tad jau jaasaak speeleet.. Kaarlim liidz vasarai punkti nav jaaizstaav, ir kur augt..

     [+] [-]

, 2011-01-13 20:28, pirms 13 gadiem
Kāds ir reitinga sākums kas pielaiž Chalenger pamatsacensībām ?

     [+] [-]

, 2011-01-13 21:27, pirms 13 gadiem
sneiksss rakstīja: Kāds ir reitinga sākums kas pielaiž Chalenger pamatsacensībām ?
nav taada saakuma vai beigu, bet pamatturniiriem lielaakajaa dalju gadiijumu pietiek ar vietu ranga treshaa simta viducii..