Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jānis Podžus pārspēj junioru ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jānis Podžus pārspēj junioru ranga līderi
Jānis Podžus

Latvijas tenisists Jānis Podžus otrdien Breidentonas (Florida) "Future 10 000" turnīra 1. kārtā ar 3:6, 6:2, 5:0 pārspēja junioru ranga līderi Aleksandru Zverevu, kurš maču nepabeidza savainojuma dēļ.

16 gadus vecais Zverevs maijā tika līdz junioru "French Open" finālam, bet septembrī sasniedza junioru "US Open" pusfinālu. Vācijas tenisists šogad uzvarējis divos prestižos turnīros U18 grupā, bet vairākās citās sacensībās spēlējis pusfinālā vai finālā. Zverevam pašreiz ATP reitingā 694. vieta, kas ir sportista rekords, bet junioru ieskaitē Zverevs ir 1. vietā.

Jānis Podžus kopā ar brāli Mārtiņu, kurš vienspēles sāks trešdien, šodien zaudēja dubultspēļu turnīra 1. kārtā, ar 4:6, 3:6 piekāpjoties amerikāņiem Sekū Banguram un Stefanam Kozlovam. Vienspēļu turnīra 2. kārtas sasniegšana Jānim devusi vienu ranga punktu. Turnīrs Breidentonā notiek uz māla seguma.

Laura Gulbe pirmo reizi spēlēja ITF 25 000 pamatturnīrā, taču Minskā telpās uz "hard" seguma sacensību organizatoru piešķirto "wild card" nespēja izmantot, jau 1. kārtā ciešot sagrāvi pret Ukrainas tenisisti Olgu Jančuku (WTA 449.). Gulbe ITF 25 000 sacensībās iepriekš četras reizes nespēja iziet kvalifikāciju, vienmēr zaudējot savā pirmajā spēlē.

17 gadus vecā Anastasija Homutova (687. vieta junioru reitingā) nav spējusi iziet kvalifikāciju ITF 10 000 turnīrā Spānijā uz "hard" seguma. Homutova no 1. kārtas bija brīva, bet 2. kārtā ar 2:6, 0:6 piekāpās savai vienaudzei, Krievijas tenisistei Annai Šepitai, kura vēlāk guva vēl vienu uzvaru un iekļuva pamatturnīrā. Homutovai tas bija tikai otrais ITF turnīrs karjerā. 2012. gada oktobrī viņa ITF 10 000 turnīrā Izraēlā, kur piedalījās ar "wild card", zaudēja pamatsacensību 1. kārtā.

Inga Audriņa šogad abos turnīros – augustā Vīnē uz māla un tagad, novembrī, Helsinkos telpās uz "hard" seguma – nav tikusi tālāk par kvalifikāciju, abos gadījumos zaudējot jau pirmajā mačā. Aizvadītajā nedēļā Somijā notikušajā kvalifikācijā Audriņa no 1. kārtas bija brīva, bet 2. kārtā ar 3:6, 2:6 piekāpās astoņus gadus jaunākajai Igaunijas tenisistei Valērijai Gorlacai (15; bez WTA reitinga).

Helsinkos gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs piedalīsies Aļona Ostapenko, kurai uzreiz garantēta vieta pamatturnīrā. Aļonai pirmā spēles trešdien, kad ITF 25 000 turnīru Zavadā, Polijā, sāks Diāna Marcinkeviča.