Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juškam un Pavlovam panākumi Samarkandā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juškam un Pavlovam panākumi Samarkandā
Andis Juška
Foto: Gintars Kavacis

Veiksmīgi trešdiena Uzbekistānas pilsētā Samarkandā izvērtusies Latvijas tenisistiem Andim Juškam un Denisam Pavlovam. „Challenger” sērijas turnīrā vienspēlēs Andis sasniedzis ceturtdaļfinālu, bet kopā ar Denisu dubultspēlēs jau tikts pusfinālā.

Samarkandas (Uzbekistāna) „Challenger” turnīrā šodien tika aizvadītas visas vienspēļu turnīra 2.kārtas spēles, kā arī dubultspēļu turnīra ceturtdaļfināli. Vienspēlēs Latviju pārstāvēja Andis Juška (ATP 313.), kurš turnīrā izlikts ar 8.numuru. Sacensību pirmajā kārtā Andim ar 6:4, 2:6, 6:3 bija izdevies apspēlēt francūzi Akselu Mišonu (ATP 576.), bet šodien viņa sāncensis bija Krievijas pārstāvis Mihails Ledovskihs (ATP 392.). Arī 24 gadus vecais krievs pirmo kārtu bija pārvarējis, uzvarot triju setu spēlē (4:6, 6:4, 6:3 pret Alekseju Kedrjuku no Kazahstānas (ATP 429.)), bet šodienas mačā Juškas un Ledovskiha izredzes tikt pie panākuma tika vērtētas ļoti līdzīgi. Abu tenisistu pirmajā savstarpējā cīņā pārāks gan bija latvietis – 6:4, 7:6(1). Tas Andim devis 15 reitinga punktus un 1020 ASV dolāru prēmiju.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā Latvijas duets Andis Juška un Deniss Pavlovs (turnīrā izlikti ar 3. numuru) šodien aizvadīja ceturtdaļfināla cīņu, kurā tikās ar čeha Jana Minara un slovāka Mareka Semjana duetu. Ar diviem setiem uzvarētāja noteikšanai nepietika, tāpēc bija jāspēlē supertaibreiks, kurā veiksme bija latviešu sabiedrotā – 6:4, 3:6, 10:6 un vieta pusfinālā. Katrs no tenisistiem jau ieguvis pa 29 reitinga punktiem, kā arī 380 ASV dolāru prēmijai.

Rīt nākamās cīņas. Vienspēļu turnīrā Juška tiksies ar 22 gadus veco Jaunzēlandes pārstāvi Maiklu Vīnesu, kuram ATP rangā šobrīd 499. vieta, bet dubultspēļu turnīrā latviešu pretinieki būs igaunis Jurgens Zops un slovāks Andrejs Martins.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +1 [+] [-]

, 2010-08-11 20:51, pirms 14 gadiem
Pēc šīs uzvaras Juškam jau ir nodrošināta atgriešanāš 3. simtā.