Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Halepa: "Spēlē pret Ostapenko es brīžiem jutos kā skatītāja"

Rolands Eliņš

Halepa: "Spēlē pret Ostapenko es brīžiem jutos kā skatītāja"
Simona Halepa
Foto: Sputnik/Scanpix

Rumānijas tenisiste Simona Halepa pēc zaudējuma „French Open” finālā atzina, ka cīņā pret Aļonu Ostapenko viss bijis atkarīgs no Latvijas tenisistes, kamēr viņa pati dažbrīd vien varējusi vērot, vai Ostapenko trāpīs vai nē. Savukārt Halepas treneris Darens Kehils izteicās, ka Ostapenko uzvara nāks par labu visam sieviešu tenisam un viņš cerēs uz Aļonas turpmākiem panākumiem.

„Šis man ir ļoti smags brīdis, taču tas pāries, es tā ceru,” preses konferencē izteicās Simona Halepa. „Atkal biju ļoti tuvu triumfam, bet atkal neizmantoju iespēju. Šajā ziņā neko vairs mainīt nevaru, jāskatās nākotnē un jāmēģina vēlreiz. Es pirms spēles neteicu, ka esmu favorīte, jo nekad nevar zināt, ko sagaidīt no jaunajām spēlētājām kā Ostapenko, kuras sīvi cīnās un trāpa visus sitienus.”

„Šoreiz zaudējums finālā ir ļoti sāpīgs,” turpināja Halepa. „Šoreiz es labi saprotu, kas notiek. Iepriekš pirms trim gadiem fināls man bija kaut kas jauns, bet tagad vairs ne. Tāpēc arī ir ļoti sāpīgi, un man nepieciešams laiks, lai tiktu ar to galā.”

Finālspēlē acīmredzama bija Ostapenko iniciatīvas uzņemšanās, ko apliecina arī statistika – Ostapenko bija 54 tīri uzvarētās izspēles un 54 nepiespiestās kļūdas, kamēr Halepai attiecīgi astoņas un desmit.

„Ostapenko ir ļoti spēcīgi sitieni,” sacīja Halepa. „Dažbrīd es laukumā jutos kā skatītāja. Ostapenko sitieni dažreiz bija vairākus metrus neprecīzi, dažreiz trāpīja, bet es tiem klāt netiku. Viņa bija pelnījusi uzvaru.”

„Nedomāju, ka es pati izdarīju kaut ko ļoti nepareizi,” norādīja sarūgtinātā Halepa. „Domāju, ka nospēlēju visai labi. Varbūt, ja būtu nedaudz vairāk paveicies atsevišķos punktos ar trāpījumiem pa līnijām un tīklā... Nezinu. Domāju, ka Ostapenko šoreiz viss gāja kā no rokas un viņa ļoti labi spēlētāja arī grūtajos brīžos.”

Savas audzēknes vārdiem piekrita arī Halepas treneris Darens Kehils, kurš citēts Rumānijas medijos: „Jā, spēlē pret Ostapenko tu kļūsti par skatītāju. Tas ir viņas nopelns sava spēles stila dēļ. Zināju jau pirms spēles, ka uzņemties iniciatīvu būs grūti un dažreiz nāksies vienkārši atsisties un cerēt uz veiksmi. Domāju, ka Simona šajā ziņā paveica ļoti labu darbu, cenšoties trāpīt stūros, kad vien bija iespēja, taču pat tad bija ļoti mazas iespējas tīri uzvarēt izspēli. Tāpēc man atliek tikai uzteikt Aļonas paveikto.”

„Finālu mēs uzskatījām par lielisku iespēju, jo tomēr pretim bija spēlētāja, kurai vairums neparedzēja uzvaru,” turpināja Kehils. „Taču nepārprotiet – nebija tā, ka ierēķinājām uzvaru jau pirms spēles. Redzējām, kā Ostapenko spēlēja turnīra gaitā, un zināju, ka viņa rāda lielisku sniegumu, tāpēc manā izpratnē pirms spēles abām bija 50:50 izredzes. Un kad ir jāspēlē pret Ostapenko, tad, kā jau teicu, dažkārt nākas palikt bez saviem sitieniem, bet dažkārt tas dod vieglus punktus pretinieces kļūdu dēļ. Vienkārši šoreiz mums tas nostrādāja par sliktu.”

Kehils atzina, ka Ostapenko uzvara ir vēl viens pierādījums, ka šobrīd sieviešu tenisā ir vairākas tenisistes, kas to vien gaida, kā izlauzties nākamajā līmenī, proti, līdz „Grand Slam” finālam: „Domāju, ka tas sieviešu tenisam piešķir papildu asumu un raisīs papildu interesi. Es arī ar prieku redzētu, ja Aļona savu panākumu nostiprinātu arī nākotnē, pierādot, ka tā nebija nejaušība, un labprāt redzētu viņu labi spēlējam arī nākotnē, atkal tiekoties ar Halepu. Tāpēc savā ziņā nemaz nebija svarīgi, kura šoreiz uzvarēja finālā, jo abi iznākumi sieviešu tenisam nāktu tikai par labu.”

Izmantotie resursi:
Halep helpless as Roland-Garros dream...
Darren Cahill: "Simona a fost minunată în...

  +3 [+] [-]

, 2017-06-11 12:01, pirms 7 gadiem
Mēs arī ceram ka viss turpināsies ar jauniem triumfiem!

 +16 [+] [-]

, 2017-06-11 12:47, pirms 7 gadiem
Kā vienā spēlē trāpīgi teica Eirosport krievu komentētāja: "Rodas iespaids, ka Ostapenko spēlē viena pati - pati gan vinnē, gan pati zaudē..."
Slēpts komentārs: Martijs Maksorlijs

  +1 [+] [-]

, 2017-06-11 12:57, pirms 7 gadiem
VNK APBURBULOSI !!!!!!! Nav vairs viliamsu eera ar brutaalaam serveem,tagad man vismaz liekas ka 85 % gadiijumu servee vai uznem nav starpiibas (tas tikkai par WTA) . JA maldos tad kaads vareetu to oponeet ar kautkaadiem statiem!!!

 +11 [+] [-]

, 2017-06-11 13:19, pirms 7 gadiem
Respect Simonai! Prot cienīgi uzņemt sāpīgu zaudējumu un atzīt, ka pretiniece bijusi stiprāka.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-11 14:23, pirms 7 gadiem
latnieks rakstīja: VNK APBURBULOSI !!!!!!! Nav vairs viliamsu eera ar brutaalaam serveem,tagad man vismaz liekas ka 85 % gadiijumu servee vai uznem nav starpiibas (tas tikkai par WTA) . JA maldos tad kaads vareetu to oponeet ar kautkaadiem statiem!!!
Tas jau tikai uz māla. Tūlīt sāksies zāliens un pēc tam arī hard, tad arī servei būs liela nozīme.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-11 15:33, pirms 7 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: Tas ir kaut kas, tas jums nav pa reni nošļūkt ar galvu pa priekš.
Pamēģini, tikai neaizmirsti uzlikt pamperu.

     [+] [-]

, 2017-06-11 15:54, pirms 7 gadiem
Boston United rakstīja: Tas jau tikai uz māla. Tūlīt sāksies zāliens un pēc tam arī hard, tad arī servei būs liela nozīme.
Arii fakts. zaalienaa itiipasi serve vajadziiga jo tur jau itseviski ATP MAZLIET Paarspiileejot vienaa izspeelee ir praktiski neiespeejami ieraudziit vairaak pa 5ciem sitieniem pa abiem kopaa !!!! tur vajag buut servei stipri virs videejaa aatruma vai arii jaabuut zibenim!!!