Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis tiek līdz studentu čempionāta ceturtdaļfinālam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis tiek līdz studentu čempionāta ceturtdaļfinālam
Miķelis Lībietis

Šonedēļ Ņujorkā norisinās nozīmīgs studentu čempionāts tenisā – „USTA/ITA National Indoor Intercollegiate Championships”. Tajā piedalījās arī viens Latvijas pārstāvis – Tenesī universitātē studējošais cēsnieks Miķelis Lībietis, kurš vienspēlēs sasniedza labāko astoņnieku.

„USTA/ITA National Indoor Intercollegiate Championships” ir nozīmīgākais rudens sesijas turnīrs ASV universitātes un koledžās studējošajiem tenisistiem. Vienspēlēs cīņā par uzvaru devās 32 labākie sportisti un sportistes, bet dubultspēles 20 dueti. Puišu konkurencē gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs startēja arī latvietis Miķelis Lībietis. Viņš jau otro gadu studē Tenesī universitāte un ir savas komandas līderis. Jāpiemin, ka šī mācību gada ievadā Mikelim 15.vieta ASV studentu rangā vienspēlēs, bet dubultspēlēs kopā ar Džaredu Čaplinu 17.vieta.

Ņujorkā notiekošo turnīru vienspēlēs Miķelis iesāka ar pārliecinošu panākumu pār Džeipiju De Klerku no Tulsas universitātes (rangā 73.vieta) – 6:1, 6:2, bet tai sekoja grūtāks panākums pār Jonasu Lutjenu no Misisipi komandas (rangā 21.) – 6:7(6), 7:5, 6:2. Tikai dažas stundas pēc uzvaras 2.kārtas mačā Miķelim bija jāspēlē ceturtdaļfināls pret ranga 2.numuru Džarmeru Dženkinsu no Virdžinijas universitātes. Diemžēl šajā spēle zaudēts ar 3:6, 3:6.

Dubultspēlēs Lībieša un Čaplina duetam nepaveicās ar izlozi – jau pirmajā mačā nācās spēlēt pret galvenajiem favorītiem Danielu Kohreinu un Andreasu Mīsu. Spēlējot vienu setu līdz astoņi, tika zaudēts līdzīgā cīņā ar 6:8.

Izmantotie resursi:
ITA Tennis | Intercollegiate Tennis Association