Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Jaunnedēļ LČ tenisā, noteikti pirmie spēļu pāri

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jaunnedēļ LČ tenisā, noteikti pirmie spēļu pāri
Dāmu vienspēļu turnīra galvenā favorīte Irina Kuzmina

Šodien notikusi izloze Latvijas ziemas čempionātam tenisā. Ar pirmajiem numuriem vienspēļu turnīros izlikti Rihards Emuliņš un Irina Kuzmina. Cīņas Lielupes tenisa kortos sāksies 14.martā, bet čempionus uzzināsim jau 18.martā.

Latvijas ziemas čempionāts tenisā ir ikgadējas sacensības. Šogad pirmos čempionus noskaidros pieaugušo grupā, bet pēc tam balvas sadalīs arī jaunieši. Pieaugušo vērtējumā čempionus noskaidros vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīros, vīriešu un sieviešu dubultspēļu turnīros, kā arī jauktajās dubultspēlēs (vienspēlēs būs arī gandarījuma turnīri kā vīriešiem, tā sievietēm). Pērn Latvijas ziemas čempionu titulus izcīnīja Jānis Skroderis (vīriešu vienspēles), Irina Kuzmina (sieviešu vienspēles), Jānis Skroderis un Rihards Emuliņš (vīriešu dubultspēlēs), Aleksandra Nionova un Madara Straume (sieviešu dubultspēlēs, Zane Zariņa un Arvis Bērziņš (jauktajās dubultspēlēs). Kas uzvarēs šogad? Ceturtdien notikušās vienspēļu turnīru izlozes jau ļauj zīlēt kafijas biezumos.

Ar īpašu intrigu tiek gaidīts vīriešu turnīrs. Tajā neredzēsim ATP ranga pirmajā tūkstotī esošos Ernestu Gulbi, Kārli Lejnieku, Andi Jušku, Denisu Pavlovu un Adrianu Žgunu, tomēr nākamie labākie būs uz strīpas. Ar pirmo numuru izlikts Rihards Emuliņš, bet turnīra otrās raketes godā pērnā gada čempions Jānis Skroderis. Trešais un ceturtais numurs ticis 18 gadus vecajiem Artūram Kazijevam un Miķelim Lībietim, kuriem jau ir „Future” turnīru pieredze (Miķelis aizvadītajā nedēļā arī debitēja Latvijas deivisa kausa komandas sastāvā). Par turnīra melnajiem zirdziņiem jānosauc 16 gadus vecie dvīņu brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus. Turnīrā viņi nav starp izliktajiem (zems Latvijas reitinga), taču abi brāļi šogad spējuši izlauzt ceļu līdz kāda „Future” turnīra pamatsacensībām. Ar viņiem nerēķināties nedrīkstēs. (Vīriešu vienspēļu turnīra siets)

Latvijas ziemas čempionāts. Vīriešu vienspēles

1.kārtas spēļu pāri

Spēle
(1) Rihards Emuliņš - Andris Krūmiņš
(2) Jānis Skroderis - Mikus Pauls Losbergs
(3) Artūrs Kazijevs - Ņikita Ribakovs
(4) Miķelis Lībietis - Dans Domaņevskis
(5) Aleksandrs Akuličs - Iļja Fomkins
(6) Džems Viņķis - Uldis Gaismiņš
(7) Arvis Bērziņš - Kārlis Jaunromāns
(8) Deniss Ņekrasovs - Jānis Podžus
Deivs Jukša - Arkādijs Slobodkins
Jānis Stepiņš - Davids Virabjans
Jānis Mellups - Artūrs Šadrins
Mārtiņš Podžus - Egils Valeinis
Dāvis Vītols - Sergejs Bogačovs
Guntars Mihailovs - Kārlis Briņķis
Pāvels Grigorjevs - Agris Kolomicevs
Kristaps Lapiņš - Gints Vansovičs

Dāmu turnīrā startēs 24 tenisistes – astoņām izliktajām pirmā kārta būs brīva. Par galvenajām favorītēm jāuzskata šī gada Federācijas kausa komandā spēlējušās Irinu Kuzminu un Linu Lileikiti. Tāpat startam pieteikusies ITF turnīros rūdījumu guvusī Jūlija Kuļibaba. Visticamāk tieši kāda no šīm tenisistēm arī kļūs par turnīra uzvarētāju. (Sieviešu vienspēļu turnīra siets)

Latvijas ziemas čempionāts. Sieviešu vienspēles

1.kārtas spēļu pāri

Spēle
Adriana Blinova - Aiga Krīgere
Ksenija Tihomirova - Signe Estere Prola
Arīna Mihailova - Marija Brecko
Anna Marija Zīdere - Olga Vozņarska
Laura Dimante - Anita Ance Detlava
Zane Mitrevica - Jūlija Koroļova
Ieva Irbe - Paula Polačenko
Luīze Līva Strīķe - Annija Veinšteina

2.kārtā iekļuvušās tenisistes

Tenisiste
(1) Irina Kuzmina
(2) Lina Lileikite
(3) Jūlija Kuļibaba
(4) Anastasija Trubiča
(5) Madara Straume
(6) Inga Audriņa
(7) Milāna Ņikitina
(8) Katrīna Andržejevska

Pirmdien no 9:00 tenisa centrā „Lielupe” Jūrmalā sāksies pirmās kārtas izspēle – pirmdienas laikā paredzēts noskaidrot visus 2.kārtas dalībniekus kā dāmām, tā kungiem (Pirmdienas spēļu plāns). Laipni aicināti arī skatītāji, ne tikai uz izšķirošajiem notikumiem piektdien, bet jau nedēļas gaitā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Tenisa Savienība

     [+] [-]

, 2011-03-12 04:11, pirms 14 gadiem
aizmirsu pieteikties LOL