Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis zaudē "Challenger 75" sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lībietis zaudē "Challenger 75" sērijas turnīra dubultspēļu pusfinālā
Miķelis Lībietis. Foto: Latvijas Tenisa Savienība

LETA. Latvijas tenisists Miķelis Lībietis piektdien Tenerifē cieta zaudējumu "Challenger 75" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālā.

Lībietis duetā ar šveicieti Luku Margaroli ar 6-4, 1-6, 5:10 piekāpās sacensību trešajām raketēm britam Lūkam Džonsonam un nīderlandietim Semam Ferbēkam.

Pusfināla sasniegšana latvietim deva 30 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā Latvijas/Šveices duets ar 6-4, 7-5 pārspēja ukraini Oleksiju Krutihu un ungāru Fābiānu Marožānu, bet otrajā ar 6-3, 6-4 pieveica sacensībās ar pirmo numuru izsēto duetu Marko Bortoloti (Itālija)/Serhio Martoss-Gorness (Spānija).

Lībietis dubultspēļu rangā ir 363.pozīcijā, bet 2017.gadā viņš tajā sasniedza 174.vietu.

Pērn Lībietis pēc piecu gadu pauzes, kas bija saistīta ar smagiem savainojumiem, atgriezās profesionālajā tenisā un uzvarēja četrās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) dubultspēļu M-25 sacensībās pēc kārtas. "Challenger" līmenī nevienā no sacensībām viņam neizdevās tikt tālāk par otro maču.

2014.gadā Lībietis Tenesī Universitātes komandas sastāvā uzvarēja NCAA čempionāta dubultspēļu finālturnīrā. Tajā pašā gadā viņš izcīnīja savu pirmo "Challenger" sacensību titulu, divus gadus vēlāk šāda ranga sacensībās izcīnot vēl vienu trofeju.

2017.gadā Lībietis uz neilgu brīdi Ernestam Gulbim atņēma valsts pirmās raketes godu vienspēlēs.

Izmantotie resursi:
LETA