Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

ASV prese: "Latvija sagādāja amerikānietēm lielākas problēmas, nekā gaidīts"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV prese: "Latvija sagādāja amerikānietēm lielākas problēmas, nekā gaidīts"
Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova. Foto: AP/Scanpix

Serēna Viljamsa ir viena no ASV sporta lielākajām zvaigznēm, kamēr Sofija Kenina ir 2020. gada "Australian Open" čempione. Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pārspēja minēto duetu divās cīņās pēc kārtas, nopelnot atzinīgas atsauksmes Savienoto Valstu presē.

Associated Press/ESPN: Serēna Viljamsa pirmo reizi zaudē Federācijas kausa vienspēļu mačā, bet ASV tiek garām Latvijai

https://www.espn.com/tennis/story/_...

“Australian Open” čempione Sofija Kenina pēc zaudējuma vienspēlēs cerēja, ka viņai nebūs vēlreiz jādodas laukumā. Brīdī, kad Serena Viljamsa piedzīvoja pirmo zaudējumu vienspēlēs, ASV iekļūšana Federācijas kausa finālā palika Keninas un Betānijas Matekas-Sendsas rokās.

“Atbalstīju Serēnu ļoti skaļi. ...Ļoti uztraucos,” teica Kenina. “Jutos ārkārtīgi saviļņota. Spēlējam šādu brīžu dēļ un varam tos atcerēties mūžīgi.”

Kenina un Mateka-Sendsa apvienojās, lai izcīnītu 6-4, 6-0 uzvaru dubultspēlēs pār Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu. Tā nodrošināja ASV 3-2 panākumu Federācijas kausa kvalifikācijas cīņā pret Latviju.

Amerikāņi pēc pirmās dienās atradās vadībā ar 2-0, taču otrā diena sagādāja vairāk izaicinājumu, nekā gaidīts. Ostapenko trīs setos sakāva Keninu, bet Sevastova sekoja viņas pēdās ar pārsteidzošu uzvaru pār Viljamsu.

Kenina nomainīja Alisonu Riski dubultspēlēs un aizvadīja trešo maču 24 stundu laikā. Lai gan pēc zaudējuma Ostapenko viņa izskatījās sagurusi, Kenina, apvienojoties ar enerģisko Mateku-Sendsu, atrada jaunus spēkus un nodrošināja amerikāņiem braucienu uz aprīlī paredzētajiem fināliem Budapeštā, Ungārijā.

“Dienas pēdējā spēle – iepriekš nezini, vai tai būs kāda nozīme, vai izšķirsies viss,” teica Mateka-Sendsa. “Biju gatava abiem variantiem. Esmu piedzīvojusi dažādas situācijas.”

Dueļa izšķiršanās dubultspēlēs nāca kā pārsteigums, jo Kenina un Viljamsa pirmajā vakarā svinēja uzvaras. Lai gan Kenina zaudēja sestdienas pirmajā cīņā, Viljamsas rēķinā joprojām bija 14-0 bilance vienspēlēs.

Taču Sevastova pārtrauca Viljamsas uzvaru gājienu Federācijas kausā. Viņa uzvarēja ar 7-6 (5), 3-6, 7-6 (4), revanšējoties par neveiksmi abu pirmajā tikšanās reizē 2018. gada “US Open” pusfinālā. Sevastova toreiz uzvarēja tikai trīs geimos. Šoreiz beigās svinēja Sevastova, pabeidzot cīņu ar servi, kuru Viljamsa nespēja atvairīt.

Viljamsa vienspēlēs bija nepārspēta kopš debijas spēles 1999. gadā, tostarp piektdien divu taibreiku cīņā apspēlēja Ostapenko. “Ir grūti spēlēt pret Serēnu, jo viņa ir apbrīnojama čempione. Vienkārši mēģini, izbaudi un atdod laukumā visu, ko spēj,” pēcspēles intervijā teica Sevastova.

Viljamsai bija iespējas nodrošināt ASV uzvaru un iekļūšanu finālturnīrā. Pirmajā setā viņa atspēlējās no 2-5, uzvarot četros geimos pēc kārtas. Viņai bija trīs setbumbas, Sevastovai serve. Taču Latvijas tenisiste noturēja servi, pateicoties pāris Viljamsas kļūdām un pāris eisiem.

Viljamsa otrajā setā četras reizes nobreikoja Sevastovu, taču pēdējā setā nespēja atkārtot panākumus un cīņa turpinājās taibreikā. Viljama panāca izlīdzinājumu 4-4, tomēr Sevastova izcīnīja pēdējos trīs punktus un uzvarēja visā mačā.

Ostapenko sakāva Keninu ar 6-3, 2-6, 6-2, nodrošinot Latvijai pirmo punktu. Ostapenko trešajā setā četras reizes nobreikoja Keninu, tādējādi bijusī “French Open” čempione pārspēja neseno “Grand Slam” uzvarētāju.

Spēcīgi sitošā Ostapenko piektdien pārbaudīja Viljamsu līdz maksimumam, zaudējot tikai taibreikos pieļauto kļūdu dēļ. Ostapenko tik un tā pieļāva 49 nepiespiestās kļūdas pret Keninu, taču viņa uzvarēja 34 tīrajās izspēlēs, kamēr Kenina tikai 13.

“Pārstāvēt savu valsti vienmēr ir ļoti īpaši. Darīju visu, ko varēju,” teica Ostapenko. “Zināju, ka gaida ļoti smags mačs līdz pēdējam punktam, tāpēc centos spēlēt agresīvi.”

The Seattle Times: Federācijas kausa fani, vērojot Serēnu Viljamsu, piedzīvoja visu laiku dižākās spēlētājas klātbūtni – aizraujošu pat zaudējumā

https://www.seattletimes.com/sports...

“Pirmā seta beigās, kad Serēna Viljamsa uzvarēja četros geimos pēc kārtas, Merīvilas iedzīvotāja Terija Harta-Herisone vīram teica, “Ceru, ka viņa vienu zaudēs, lai mēs varētu redzēt trīs.”

Harta-Herisone, to sakot, domāja setu skaitu, jo gribēja pagarināt klātienē pavadīto laiku ar visu laiku dižāko tenisisti – un viņa savās domās nevarēja būt vienīgā.

Federācijas kausa norise nebija vienkārši Ziemeļrietumu piekrastes iedzīvotāju iespēja redzēt ASV labāko tenisisti cīņu pret Latviju. Tā bija iespēja redzēt, kā izcila sportiste pārstāv savu valsti. Un, lai gan Viljamsa neuzvarēja, viņa dāvāja izpārdotajai zālei atmiņas.

Ja sestdiena bija pirmā reize, kad redzējāt Viljamsas uzstāšanos klātienē, jūs ieguvāt biļeti ar milzīgu atlaidi, neatkarīgi no samaksātās cenas. Divdesmittrīskārtējā “Grand Slam” ieguvēja nedominēja, taču melotu, ja teiktu, ka neaizrāva.

Anastasija Sevastova no Latvijas nopelnīja uzvaru ar 7-6 (7-5), 3-6, 7-6 (7-4), pirmajā mirklī liekot domāt par pasaules mēroga pārsteigumu. Taču reizē, kad visu laiku labākā sagādā divus taibreikus, tā ir uzvara sakāvē tiem, kuri atnākuši skatīties.

Tas nav attaisnojums Viljamsas neveiksmei sestdien. Apbrīnojamas izspēles mijās ar šausmīgām. Kad viena no visu laiku labākajām spēka spēles pārstāvēm zaudē četros geimos pēc kārtas, tas ir, maigi sakot, pārsteidzoši. Taču, ja Serēnas vērošana klātienē “Angel of the Winds” arēnā daudziem bija mērķa piepildīties, grūti iedomāties, ka viņi aizbrauca mājās neapmierināti.”

ABC-CBN news: ASV pēc Viljamsas zaudējuma vienspēlēs ar grūtībām pieveic Latviju

https://news.abs-cbn.com/sports/02/...

Savienotās Valstis sestdien piedzīvoja izbīli no mazās Latvijas, pirms izcīnīja 3-2 uzvaru Federācijas kausa kvalifikācijas mačā, jo Serēna Viljamsa pirmo reizi turnīra vēsturē piedzīvoja zaudējumu vienspēlēs.

Savienotās Valstis pēc 2-0 piektdien šķietami nenovēršami tuvojās iekļūšanai finālā. Aļona Ostapenko dāvāja drošsirdīgajai Latvijai otro dzīvību, sestdien sakaujot nupat kronēto “Australian Open” čempioni Keninu ar 6-3, 2-6, 6-2.

Latvijas atspēlēšanās turpinājās, kad pasaules 41. rakete Sevastova trīs setu trillerī pārspēja Viljamsu ar 7-6 (5), 3-6 , 7-6 (4), pēc četriem mačiem panākot neizšķirtu 2-2. Viljamsas bilance pirms cīņas bija 14-0. Viņas zaudējums nozīmēja, ka dueli izšķirs Ostapenko un Sevastovas tikšanās ar Alisonu Riski (patiesībā Sofiju Keninu – Sportacentrs.com) un Betāniju Mateku-Sendsu, kuras bija labi atpūtušās.

Amerikānietes beigās uzvarēja saprotami nogurušās sāncenses ar 6-4, 6-0, glābjot no Viljamsas un Keninas sagādātajiem klupieniem. Kvalifikācijas barjeru pārvarēja arī Šveice, Spānija, Beļģija, Slovākija, Vācija, Krievija un Baltkrievija. Finālturnīrā aprīlī tāpat spēlēs Francija, Austrālija, Čehija un mājiniece Ungārija.”

The Seattle Times: "Nevarēja būt vēl labāk," Savienoto Valstu Tenisa asociācija uzskata Federācijas kausa norisi Everetā par veiksmes stāstu

https://www.seattletimes.com/sports...

Tās bija septiņas dramatiskas, spēkus izsmeļošas un spriedzes pārpilnas stundas. Tās dāvāja drosmīgas atspēlēšanās, neticamas uzvaras un, beigās, gandarījumu. Garā sestdiena sagādāja izcilu tenisu, kuru vietējie sporta fani tik drīz neaizmirsīs.

Arhīva ieraksti stāstīs, ka ASV pārspēja Latviju ar 3-2 divu dienu ilgā Federācijas kausa kvalifikācijas duelī “Angel of the Winds” arēnā Everetā, katru dienu pulcējot izpārdotu zāli ar 6367 skatītājiem.

Tas vēl nav viss stāsts. Zāle nebija vienkārši pilna. Līdzjutēji skandēja saukļus, cenšoties noskaņot ASV spēlētājas uzvarai. Piektdien tas nostrādāja, jo Sofija Kenina un Serēna Viljamsa katra uzvarēja divos setos pēc kārtas, nodrošinot amerikānietēm 2-0 pārsvaru.

Izskatījās, ka ASV sestdien ātri pabeigs dueli. Taču piecu maču divkaujai ir sava loģika. “Australian Open” čempione Kenina trīs setos zaudēja Aļonai Ostapenko. Serēna Viljamsa, ierodoties ar 14-0 bilanci vienspēlēs, trešā seta taibreikā ar 4-7 zaudēja Anastasijai Sevastovai mačā, kurā katrs punkts bija izšķirošs un spēkus izsūcošs.

Nebija pārsteigums, ka daudzi skatītāji pirms izšķirošā dubultspēļu mača devās projām. Cik daudz spriedzes jūs varat izturēt vienā dienā? Viss beidzās ar Keninas un Betānijas Matekas-Sendsas uzvaru pār Ostapenko un Sevastovu ar 6-4, 6-0. Latvietēm, saprotamu iemeslu dēļ, bija palicis maz spēka. Keninai tā kļuva par gandarījuma uzvaru, saņemot palīdzīgu roku no Matekas-Sendas.

Neviens nevarēja teikt, ka pārmaksāja. Savienoto Valstu teniss nebija vienīgais uzvarētājs. To pašu varēja teikt par Everetu un faniem. ASV kapteine Ketija Rinaldi teica, ka tās bija “neticamas un fantastiskas divas dienas”.

Tās bija sevišķi īpašas dienas ASV tenisa asociācijas (USTA) prezidentam Patrikam Gelbraitam. Viņš mācījās “Bellarmine Prep” vidusskolā Takomā, bet pēc garās un panākumiem bagātās dubultspēļu karjeras apmetās uz dzīvi Beinbridžas salā.

“Šķita, ka nevar būt vēl labāk,” viņš teica. “Saņēmām izcilu atbalstu no Everetas sabiedrības un faniem. Domāju, ka mūsu personāls un mūsu komanda paveica lielisku darbu. Tas bija varens panākums. Manuprāt, uz Federāciju kausa spēlēm atnāca visvairāk skatītāju kopš kāda 2003. gada.

     [+] [-]

, 2020-02-10 14:49, pirms 4 gadiem
Ieteikums - ja "challenge" konkrētajā kontekstā nesmuki tulkojas kā "izaicinājums", vienmēr var izmantot vecās labās "grūtības" vai "problēmas"

  +2 [+] [-]

, 2020-02-10 17:53, pirms 4 gadiem
Labi ka vismaz daļa ASV mediju atzīst ka uzvara viņām nāca pateicoties pretinieču nogurumam!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-10 18:05, pirms 4 gadiem
Varbūt nogurušās Sevastovas vietā dubultspēlē vajadzēja ielikt kādu citu mūsu meiteni.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-10 21:39, pirms 4 gadiem
Esam no sirds pateicīgi Aļonai un Anastasijai par visaugstākās pasaules klases tenisa spēles baudījumu, ko viņas divu dienu garumā nodemonstrēja mums no ASV. Tā turpināt arī nākamajos turnīros jaunajā sezonā!

     [+] [-]

, 2020-02-14 20:00, pirms 4 gadiem
ASV blēdījās. Izšķirošajai spēlei vajadzēja būt krietni līdzvērtīgākai, jo arī Kenina bija tikpat nogurusi kā mūsu abas tenistes. ASV nav pelnījusi būt federāciju kausa finālturnīrā. Tas 6:4 6:0 rezultāts nav taisnīgs. ASV sabijās no mūsējām un negodīgi paņēma nost no mūsu komandas punktu. Simt procenti, tur ir dopings lietots.

     [+] [-]

, 2020-02-14 20:08, pirms 4 gadiem
Un tiesneši uzpirkti. ASV ir bagāta valsts. Viņiem uzpirkt tiesnešus, tāds nieks vien ir.