Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks paliek pussoli no pamatturnīra

Krišs Upenieks

Lejnieks paliek pussoli no pamatturnīra
Kārlis Lejnieks
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks šodien nespēja iekļūt ASV pilsetā Binghemptonā notiekošā ''Challenger'' sērijas turnīra pamatsacensībās. Kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Lejnieks ar 6:3, 6:7 (5), 5:7 piekāpās Austrālijas tenisistam Adamam Fīnijam.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Lejnieks kvalifikācijas turnīrā jau izcīnījis divas uzvaras. Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā latvietis ar 4:6, 6:3, 6:4 pārspēja austrālieti Adamu Hablu (ATP 1404.), bet otrajā cīņā ar 7:6 (6), 3:6, 7:5 pārspēts tika Slovēnijas tenisists Luka Gregorčs, kurš ATP rangā ieņem 363. vieta. Pateicoties šīm uzvarām, Kārlis Lejnieks nodrošināja vietu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, kurā latvietim pretī nāca 25 gadus vecais Austrālijas tenisista Adams Fīnijs, kurš ATP rangā ieņem 691. vietu.

Spēli Lejnieks uzsāka ar divu geimu uzvarēšanu pēc kārtas. Trešajā geimā Fīnijs tika pie breikbumbas, tomēr to izmantot nespēja un Lejnieks panāca 3:0. Seta turpinājumā Lejnieks pārliecinoši turpināja spēlēt pie savas serves, uzvarot pirmo setu ar 6:3.

Otro setu tenisisti sāka ar uzvarām pie savām servēm, bet trešajā geimā pie breikbumbas tika Austrālijas tenisists. Vienu breikbumbu Lejnieks spēja atspēlēt, tomēr uzreiz pēc tam austrālietis tika pie vēl vienas breikbumbas, kuru izmantoja - 2:1. Seta vidū Fīnijs ieguva vēl vienu breikbumbu, tomēr šoreiz Lejnieks to spēja atspēlēt (2:3). Astotajā geimā Lejnieks tika pie divām breikbumbām,bet izmantoja otro, izlīdzinot rezultātu - 4:4. Pie savas serves Lejnieks spēlēja pārliecinoši (5:4). Lai gan smagāk, tomēr arī austrālietis uzvarēja geimu pie savas serves - 5:5. Atlikušajos divos geimos abi tenisisti uzvarēja pie savām servēm un jāspēlē bija taibreiks. Taibreikā Lejnieks būdams vadībā ar 5:3, tomēr pamanījās zaudēt to ar 7:5.

Trešā seta sākumā Lejnieks tika pie trim breikbumbām un izmantoja jau pirmo (1:0), bet Fīnijs atbildēja ar to pašu, izlīdzinot rezultātu - 1:1. Arī trešajā geimā latvietis tika pie breikbumbas , tomēr austrālietis spēja to atspēlēt un uzvarēt geimu (2:1). Setā vidū Fīnijam izdevās nobreikot latvieti (2:4), tomēr latvietis atbildēja ar to pašu, panākot 3:4. Pie savas serves Lejnieks nospēlēja pārliecinoši un nākamajā geimā arī nobreikoja Fīniju, panākot 5:4. Diemžēl Lejnieks nespēja noslēgt spēli savā labā, jo austrālietim izdevās nobreikot latvieti - 5:5. Fīnijs geimu pie savas serves uzvarēja, bet Lejnieks to nespēja izdarīt, zaudējot trešo setu ar 5:7. Diemžēl šajā turnīrā Lejnieks palika bez reitinga punktiem un naudas prēmijas.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2010-08-09 22:52, pirms 14 gadiem
Žel, beigās vajadzēja paņemt savu servi un mačs būtu uzvarēts.

     [+] [-]

, 2010-08-10 07:43, pirms 14 gadiem
Viss izšķīrās otrajā setā. Taibreku pie 5:3 vajadzēja ņemt un spēle būtu galā. Laikam pēc tā viņš nedaudz sabruka.