Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko atpūta sacensību režīmā

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Ostapenko atpūta sacensību režīmā
Aļona Ostapenko un Anabela Medina Garigesa piektdien treniņā
Foto: Rolands Norietis

Aļona Ostapenko šodien Parīzē ir brīvdiena pirms lielā fināla. Brīvdiena gan tikai nosacīti, jo jau pirms pusdienaslaika viņai bija jāierodas uz finālistes obligāto preses konferenci, bet vēlāk mūsu tenisiste devās trenēties.

Ceturtdien ap pusdeviņiem vakarā tikusi galā ar pienākumiem pret medijiem, Aļona draugu un tuvinieku lokā devās uz restorānu svinēt dzimšanas dienu. Vēlāk arī pastaigā pa pilsētu līdz Eifeļa tornim. Kopā ar visiem gājuši divi apsargi, kas mūsu tenisistei tika nozīmēti uzreiz pēc pusfināla. Pagulēt nav sanācis daudz, jo jau 11.45 bija paredzēta finālistes preses konference. Pēdējās naktīs Aļona guļot ne pārāk labi. Emocijas liek par sevi manīt.

Preses konferencē Aļonai lielākoties tika izdoti jau izrunāti jautājumi, taču bija arī šis tas jauns. Kāds bija pamanījis sakritību, ka Ostapenko dzimusi dienā, kad Gustavo Kuertens pirms 20 gadiem "Roland Garros" laukumos uzvarējis savā pirmajā profesionālajā turnīrā. Kā zināms, Aļonai vēl nav neviena titula WTA vai "Grand Slam" līmenī. Kāds cits bija uzzinājis, ka tenisiste saņēmusi apsveikumus no Valsts prezidenta. Starp citu, R. Vējonis tiek gaidīts ierodamies uz finālspēli pret rumānieti Simonu Halepu.

Pāris stundas vēlāk kārtējais treniņš spānietes Medinas Garigesas vadībā ar ierasto sparinga partneri. Tradīcijas mainīt nedrīkstot. Rādās, ka spāniete uz zālāja sezonu netiks aicināta. Aļonas mamma Jeļena Jakovļeva pamato, ka vajadzīgs pārtraukums, citādi Aļona pieradīšot pie treneres un viņu tik ļoti vairs nerespektēšot. Medina Garigesa tiks gaidīta atpakaļ uz hard laukumu sezonu. Viņai šis turnīrs būs ļoti ienesīgs, jo pirms turnīra bija panākta vienošanās par salīdzinoši mazu atalgojumu, bet augstu procentu no tenisistes ieņēmumiem. Kāds ir šis procents, saprotams, netiek atklāts. "Spāniete būs nopelnījusi savu gada atalgojumu," prāto J. Jakovļeva. Par to gan neviens negaužas, galvenais ir panākumi. Par iekļūšanu finālā Aļonai pienākas tieši miljons eiro, ja uzvarēs - klāt nāks vēl 1,1 miljons. Savas līdzšinējās karjeras laikā Ostapenko bija nopelnījusi gandrīz 1,3 miljonus ASV dolāru.

Šodienas treniņš Aļonai bija nedaudz vieglāks kā iepriekš - aptuveni stunda un desmit minūtes. Ilgāk arī nevajag, jo turnīra gaitā sakrājies nogurums. Pirmo spēli Parīzē viņa aizvadīja svētdienā pirms divām nedēļām.

  -3 [+] [-]

, 2017-06-09 17:45, pirms 7 gadiem
Aļonas mamma Jeļena Jakovļeva pamato, ka vajadzīgs pārtraukums, citādi Aļona pieradīšot pie treneres un viņu tik ļoti vairs nerespektēšot.
.....
Kāpēc jāmaina trenere, ja ir labi panākumi? Tas jau izskatās pēc Lipmana gājiena, kas nemitīgi mainīja izlases trenerus neatkarīgi no rezultātiem.

     [+] [-]

, 2017-06-09 18:06, pirms 7 gadiem
Reti gudra mamma Aļonai trāpijusies

  +2 [+] [-]

, 2017-06-09 19:12, pirms 7 gadiem
Nu vispār par to tenisisti, kas viņa tagad ir, viņu tieši vecāki menedžēja (un maksāja cita starpā), tā ka, gan jau kāda apjēga ko vajag, ko nē ir

  -4 [+] [-]

, 2017-06-09 20:09, pirms 7 gadiem
Mamma baidās palikt maliņā, saprast var taču ne pieņemt, kaut kāda uzurpācija!

     [+] [-]

, 2017-06-09 20:47, pirms 7 gadiem
meitai vajadzētu tādu treneri kā Seleša vai kaut ko tāda līmeņa. Viss viņai ir izņemot taktiskais, ko vajadzētu uzlabot kaut vai ar skatienu no korta malas

  +1 [+] [-]

, 2017-06-09 21:00, pirms 7 gadiem
Tiem kam liekas ka tas miljons ieripos Aļonas kontā un viss ir baigi labi, atgādināšu ka no šīs summas (vai uzvarētā fināla 2 miljonu eiro lielās prēmijas) nodoklī Francijas valstij aizies 45%!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-09 21:01, pirms 7 gadiem
Skaidrs ir tas ka pēc šāda sasnieguma nekur nepazudīs arī sponsori kas arī dos savu kapeiciņu, jo sasniegums ir nenormāls un sponsoriem tas liek vērt vaļā makus!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-09 21:39, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Aļonas mamma Jeļena Jakovļeva pamato, ka vajadzīgs pārtraukums, citādi Aļona pieradīšot pie treneres un viņu tik ļoti vairs nerespektēšot.
.....
Kāpēc jāmaina trenere, ja ir labi panākumi? Tas jau izskatās pēc Lipmana gājiena, kas nemitīgi mainīja izlases trenerus neatkarīgi no rezultātiem.
Tu vienkārši nesaproti laikam neko no dzīves.
Ir starpība tu cilvēku pazīsti 1 mēnesi vai vairākus gadus?
Un kā tu reaģē un uzvedies pret nesen iepazītiem vai pret sen jau zināmiem cilvēkiem!
Aļoņu zinot, tiešām tā varētu būt, viņa apradusi ar šo treneri pēc turnīra sāksies ziepju opera visticamāk un baigais kritums.

     [+] [-]

, 2017-06-09 21:52, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tiem kam liekas ka tas miljons ieripos Aļonas kontā un viss ir baigi labi, atgādināšu ka no šīs summas (vai uzvarētā fināla 2 miljonu eiro lielās prēmijas) nodoklī Francijas valstij aizies 45%!
Tas ir tikai ienākuma nodoklis jebšu kopā ar viesiem sociālajiem nodokļiem, jo it kā tikai ienākuma nodoklis būtu jāsamaksā, piemēram, Latvijas gadījumā - 23%?

     [+] [-]

, 2017-06-10 00:04, pirms 7 gadiem
KoNuKo rakstīja: Tas ir tikai ienākuma nodoklis jebšu kopā ar viesiem sociālajiem nodokļiem, jo it kā tikai ienākuma nodoklis būtu jāsamaksā, piemēram, Latvijas gadījumā - 23%?
Tas ir šis:

https://www.french-property.com/gui...

Francijā ir progresīvais nodoklis un tāpēc tas ir tik liels! Jo vairāk saņem jo vairāk maksā nodokli!

To pašu grib panākt arī Latvijā!