Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Pavlovs: "Mačs pret Stahovski bija laba pieredze"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pavlovs: "Mačs pret Stahovski bija laba pieredze"
Deniss Pavlovs
Foto: Jānis Cīrulis, Sportacentrs.com

"Sen nebija iznācis spēlēt pret šāda līmeņa sāncensi un uzreiz varēju redzēt savas kļūdas un lietas, kas man jāuzlabo savā sniegumā", atzina Deniss Pavlovs, kurš Latviju Deivisa kausa izcīņā pārstāvēja desmito gadu pēc kārtas. Sportista mērķi šogad ir atgriezties „Challenger” līmeņa turnīros.

26 gadus vecajam Denisam Pavlovam pagājušais gads nebija tas sekmīgākais – krietni daudz zaudējumu un no sasniegtās ranga rekordvietas (263.) viņš atkāpās pat uz devīto simtu. Šogad apņēmības pilns atgriezties „Challenger” līmenī. Latviju Deivisa kausa izcīņā viņš pārstāvēja jau desmito gadu pēc kārtas. Zaudējums vienspēlē spēcīgajam Sergijam Stahovskim, bet kopā ar Andi Jušku pārliecinoša uzvara dubultspēlē. Ar Denisu izdevās aprunāties divas reizes – pirms un pēc mačiem. Pirmajā daļā vairāk par pagājušo sezonu un nākotnes plāniem, otrajā tieši par spēlēm Ukrainā.

2008. gada beigās aizvadīji lielisku tūri pa Dienvidameriku un Latīņameriku, tiki ranga trešajā simtā, bet pērnais gads neizdevās. Kas īsti pie vainas?
Izskaidrojums ir ļoti vienkāršs. Gatavojoties 2009. gada sezonas saslimu, pat pabiju slimnīcā un gandrīz pusgadu mana fiziskā kondīcija bija nekāda. Vairāk uz turnīriem braucu tikai dubultspēles dēļ, lai neatrastu no tenisa, jo fiziski kļuva smagi jau pēc diviem – trīs geimiem. Bet pēc tam, kad esi zaudējis vairāk nekā desmit mačus pēc kārtas, tad pārliecību atgūt ir ļoti grūti.

Pagājušā gada vasarā Tev bija vēl pietiekoši labs reitings, lai pamēģinātu uzspēlēt „Grand Slam” kvalifikācijā. Kāpēc neizmantoji šo iespēju?
Uz Vimbldonu pat biju aizbraucis. Trenējos uz zāliena vairākas nedēļas, taču paliku otrais aiz svītras. Bija varianti uzspēlēt Ņujorkā, taču sākotnējā sarakstā nebiju iekļauts un pieteicos „Challenger” sacensībām Kazahstānā. Jau biju aizbraucis tur, kad man paziņoja, ka varu tikt „US Open” kvalifikācijā, bet tajā brīdī braukt vairs nebija lielas nozīmes.

Šis gads sācies ar krietnu kritienu rangā un gada sākumā nācās spēlēt pat kvalifikācijas „Future” turnīros. Vienā turnīrā ASV pat uzvarēji piecas spēles, bet tiki tikai pie viena reitinga punkta.
Ar gada pirmo turnīru ASV noteikti biju apmierināts, kaut arī tikai viens reitinga punkts. Izdevās uzvarēt vairāk vienspēļu nekā visa pērnā gada laikā. Varēju iziet arī otro kārtu, bet nedaudz nepaveicās. Pēc tam pieļāvu kļūdu dodoties uz Centrālameriku. Floridā biju trenējies labos apstākļos, labos kortos uz māla seguma, bet pēc tam Centrālamerikā bija dažādi korti, dažādi apstākļi un izsitu sevi no ritma. Protams, ja būtu palicis ASV, tad vajadzētu sisties caur kvalifikāciju.

2008. gada beigās izbrauci kārtīgu tūri pa Dienvidameriku un Centrālameriku. Kādi kopumā apstākļi tādos turnīros?
Nevar sūdzēties. Tur ir labi klubi, arī viesnīcas un ēdināšana. Vienīgās problēmas ir ar spēlēšanu augstkalnu apstākļos, kas nav pierasti.

Kādi šogad nākamie plāni.
Plāni ir spēlēt „Challenger” turnīros, jo tie tomēr ir vairāk piemēroti man, bet gada sākumā ASV nebija neviena tāda turnīra un tāpēc spēlēju „Future” sacensībās. Tā kā esmu Eiropā, tad pēc Deivisa kausa uzspēlēšu vienu „Future” turnīru Itālijā, tajā vietā, kur pāris gadus trenējos, bet pēc tam jau centīšos spēlēt „Challenger” sacensībās. Kvalifikācijās ar manu reitingu var tikt klāt.

Kur trenējies starp turnīriem?
Tajā klubā Itālijā vairs nav ar ko trenēties un divus gadus jau tur nebraucu. Pagājušajā gadā izdevās vienu laiku patrenēties kopā ar Ernestu, šogad sākumā ar Kārli, bet tā pastāvīga trenera nav. Rīgā palīdz Aleksandrs Mihailovs.

Daudzi uzsver, ka Deniss ir dubultspēļu speciālists. Vai neesi domājis pievērsties tikai dubultspēlei?
Teiksim tā, pagājušajā gadā rangā biju trešajā simtā gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Varēju tikt abos variantos „Challenger” pamatsacensībās, varēju cerēt uzspēlēt „Grand Slam” kvalifikācijas vienspēlēs un nebija domas, ka vienspēle jāmet malā. Šogad situācija varbūt ir pamainījusies un nāksies uzsvaru likt uz dubultspēlēm, tomēr man tāpat ir savi mērķi un ambīcijas vienspēlēs un to malā noteikti negribu mest.

Pret Ukrainu ir kāds mazais personīgais mērķis?
Favorīti nebūsim un varēšu spēlēt atbrīvoti. Spēle pret Stahovski man būs laba iespēja pacīnīties ar spēcīgu pretinieku, kāda „Future” turnīros nekad nebūs.

..........

Tev izdevās aizvadīt divus mačus. Kā esi ar tiem apmierināts?
Esmu ļoti apmierināts ar parādīto sniegumu dubultspēlē, gan ar savu, gan Anda spēli. Viss, ko vēlējāmies izdevās, noteikti palīdzēja arī veiksme. Par vienspēli. Nevaru teikt, ka nospēlēju slikti, izņemot pirmo setu, tomēr zaudēju gandrīz visas svarīgās bumbas un tas arī atspoguļojās spēles rezultātā. Priecīgāks būtu, ja izdotos aizķert kaut vienu setu.

Bija kāds iemesls, kāpēc tik pārliecinoši uzvarējāt dubultspēli?
Noteikti tas, ka man bija iespēja spēlēt arī pirmajā dienā. Ne tik bieži man ir šāda iespēja, bet šoreiz uzreiz sajutu atšķirību – pieradu pie spēles atmosfēras, sapratu, ko varu izdarīt pats, ko spēj pretinieks. Tā nudien ir pavisam savādāka sajūta, vai pirmā spēle ir pirmajā dienā, vai tikai dubultspēlē.

Pēc uzvaras dubultspēlē komandas kapteinis atzina, ka tā bija labākā spēle, ko jūs ar Andi kopā esat aizvadījuši. Vari piekrist šādam apgalvojumam?
Grūti pateikt, jo šis ir tikai viens mačs nevis turnīrs. Pirms tam bija izdevies uzvarēt gan Sergejevu un Marčenko, Bubku un Kirilovu, bet pēc reitinga šis bija spēcīgākais pāris, ko uzvarējām. Tādā ziņā arī labākā spēle.

Līdz šim Deivisa kausā dubultspēli vairāk bija sanācis spēlēt ar Ernestu. Vari izdalīt, ar kuru no pāriniekiem Tev ir parocīgāk spēlēt?
Man patīk spēlēt gan ar vienu, gan ar otru. Ar Ernestu kopā arī esam uzvarējuši vairākus svarīgus mačus, arī turnīru, bet ar Andi vairāk sanācis spēlēt pēdējā laikā. Ernestam ir krietni augstāks spēles līmenis un spēlējot ar viņu, daudzi uzskata, ka viņš visu izdarīs, bet man tikai jāpiespēlē viņam. Tajās spēlēs tad reizēm nesāk īsti atvērties un parādīt savu labāko sniegumu. Ar Andi ir vieglāk, jo varam pārmaiņus paņemt iniciatīvu uz sevi – te viņš, te es. Zinām, kas katram jādara.

Par vienspēli. Pirms cīņām sacīji, ka Tev vēl ir ambīcijas arī vienspēļu turnīros. Vai mačs pret Stahovski deva kaut kādu pārliecību?
Viennozīmīgi. Visvairāk šis mačs man norādīja uz manām vājajām vietām un spēles elementiem, kas jāuzlabo. Braukājot pa „Future” turnīriem, bieži vien nākas zaudēt vājākiem pretiniekiem un īsti nav skaidrs, kāpēc tā. No zaudējuma pret Stahovski būs ko mācīties.

Latvijā arī šogad plānots „Future” turnīrs, vai plāno uzspēlēt arī tajā?
Jā, šogad tāda vēlme ir. Pēc lielajiem izbraucieniem un ceļošanām šogad vairāk gribas pabūt mājās, tāpēc mani visticamāk Jūrmalā redzēsiet.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-09 15:26, pirms 14 gadiem
Future

  +1 [+] [-]

, 2010-03-09 16:04, pirms 14 gadiem
Ļoti laba un interesanta intervija! Paldies!

Tagad vismaz skaidrs, kāpēc Deniss nav piedalījies Grand Slam kvalifikācijās, tas bija taisni tas, ko īsti nevarēju saprast, kāpēc viņš nav tajos piedalījies.

Prieks lasīt, ka ir mērķi un ambīcijas vienspēlēs. Lai viss izdodas!