Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai sagrāve pret bijušo Vimbldonas pusfinālisti

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai sagrāve pret bijušo Vimbldonas pusfinālisti
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas sieviešu tenisa līdere Diāna Marcikevičai otrdien, 8. oktobrī, piedzīvoja zaudējumu ITF 50 000 turnīrā Francijā, jau 1. kārtā ciešot sagrāvi pret Horvātijas tenisisti Mirjanu Lučiču-Baroni – 1:6, 3:6. Mazākas nozīmes turnīros Eiropā neveiksmes arī citiem Latvijas tenisistiem.

Diāna Marcinkeviča šogad tikai trešo reizi spēlēja ITF 50 turnīrā. Līdz šim labākais rezultāts ir septembra sākumā Mestrē (Itālija) sasniegtais ceturtdaļfināls. Francijā telpās uz "hard" seguma par vietu pamatturnīrā viņa nevarēja būt droša līdz pat pēdējam brīdim, bet izloze nelutināja – pretī trāpījās pieredzējusī Horvātijas tensiste Mirjana Lučiča-Baroni.

31 gadu vecā tenisiste pašreiz rangā atrodas 110. vietā, bet rekordu ar 32. vietu sasniedza 1998. gadā. Divu WTA vienspēļu titulu īpašnieces spilgtākais sasniegums ir Vimbldonas pusfināls 1999. gadā (trīs setos zaudēts Štefijai Grāfai). Tas vienspēlēs, bet dubultspēlēs viņa gadu iepriekš uzvarēja "Australian Open".

Marcinkeviča piedzīvoja prognozējamu sagrāvi – 1:6, 3:6. Pirmajā setā vienīgo geimo viņa uzvarēja uzņemšanā, bet otrajā setā pat izdevās izvirzīties vadībā ar 3:1. Neizmantojusi iespēju iegūt dubultbreiku, Diānai zaudēja piecus geimus pēc kārtas.

Arī dubultspēlēs Diānai zaudējums jau 1. kārtā, kopā ar čehieti Petru Krejsovu piekāpjoties turcietei Čalai Bjukačajai un šveicietei Viktorijai Golubičai – 5:7, 3:6. Turnīrs noslēgts ar viena ranga punkta iegūšanu.

Aļona Ostapenko otro nedēļu pēc kārtas nav spējusi iziet kvalifikāciju ITF 25 000 sērijas turnīrā Spānijā uz māla seguma. Arī šoreiz 16 gadus vecā Latvijas teniste uzvarēja tikai vienā mačā – 3:6, 6:3, 6:2 pār 19 gadus veco Indijas tenisisti Sovdžanju Baviseti (WTA 786.). 2. kārtā Ostapenko ar 1:6, 1:4 piekāpās 21 gadu vecajai Itālijas tenisistei Džaijai Sanesi (WTA 436.), cīņu nepabeidzot.

Pirmās spēles statistika nav pieejama, bet zaudētajā mačā Ostapenko bija tradicionālās serves problēmas 10 dubultkļūdu izskatā. Uzņemšanā izdevās uzvarēt tikai piecās izspēlēs.

Deivids Jukša jau piekto nedēļu pēc kārtas spēlē Antaljas "Future" turnīrā uz "hard" seguma. Šoreiz Latvijas tenisistam izdevās iziet kvalifikāciju, kurā no 1. kārtas viņš bija brīvs, bet pēc tam guva divas uzvaras – 6:4, 6:3 pret 21 gadu veco peruāni Aleksandru Merino un 6:2, 7:5 pret 17 gadus veco vācieti Petersu Flemingu. Neviens no viņiem reitingā neatrodas.

Pamatturnīra 1. kārtā Jukša ar 2:6, 4:6 piekāpās 30 gadus vecajam Ukrainas tenisistam Vadimam Aleksejenko (ATP 624.), ar kuru kopā piedalās dubultspēlēs, tajās pārvarot 1. kārtu un tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Vienspēlēs reitinga punktus Jukšam nopelnīt neizdevās, bet dubultspēlēs tas tiks izdarīts, ja izdosies iekļūt pusfinālā.

Trešdien pirmo maču Lincas WTA "International" sērijas dubultspēļu turnīrā aizvadīs Līga Dekmeijere, kura Austrijā spēlēs kopā ar amerikānieti Kristinu Makheilu.