Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis turpina cīņu par abiem Jūrmalas Future tituliem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis turpina cīņu par abiem Jūrmalas Future tituliem
Miķelis Lībietis
Foto: Jānis Blaus

Ceturtdien „Tenisa centrā Lielupe” starptautiskā Nordea Mens Future Jurmala tenisa turnīrā tika noskaidroti vienspēļu pusfinālisti, kā arī dubultspēļu finālisti. Izredzes tikt pie abu turnīru tituliem saglabā mūsu Miķelis Lībietis – gan vienspēlē, gan dubultspēle kopā ar Oskaru Vaski viņš šodien uzvarēja divos setos.

Šodien Lielupes kortos cīņas notika tikai divos kortos – kā nekā bija tuvojas izšķirošie notikumi un kopā atlika aizvadīt tikai sešas spēles. Vispirms dienas kārtībā bija vienspēles. Centrālajā kortā 10:00 maču uzsāka 21 gadu vecais cēsnieks Miķelis Lībietis (ATP 772.), kuram pretī stājās 19 gadus vecais lietuvietis Juliuss Tverijons (ATP 1498.). Viņam aiz muguras bija ne tikai kvalifikācijas turnīra cīņas, bet arī divi trīs setu mači pamatturnīrā, kas nevarēja neatstāt sekas. Pirmajā setā vēl bija līdzīga spēkošanās, bet otrajā Miķelis savam sāncensim neatstāja nekādus variantus – uzvara ar 6:4, 6:0.

Šis Miķelim ir jau trešais Future sērijas vienspēļu pusfināls pēc kārtas, par kura sasniegšanu garantēti vismaz seši reitinga punkti. Nākamais mūsu tenisista pretinieks būs 20 gadus vecais itālietis Džanmarko Mikolani (ATP 918.), kurš līdz šim visas trīs spēles Lielupē uzvarējis divos setos (šodien 6:1, 6:2 pār nīderlandieti Marku Vervortu). Pirms nedēļas Viļņā tieši ar Mikolani Lībietis tikās pusfinālā, piedzīvojot neveiksmi ar 3:6, 4:6. Jācer, ka piektdien izdosies revanšēties.

Pusfinālu neizdevās sasniegt citam latvietim, 30 gadus vecajam Mārcim Garutam. Viņam šis bija tikai pirmais starptautiskais turnīrs, bet tā scenārijs izvērtās pat ļoti veiksmīgs. Mārcis bija vienīgais tenisists, kuram kvalifikācijas pārvarēšanai bija nepieciešama tikai viena uzvara. Pamatturnīra 1.kārtā viņam pretiniekos tika cits kvalifikācijas uzvarētājs, kuru izdevās uzveikt trīs setos, bet no 2.kārtas latvietis bija brīvs, jo viņa pretiniekam radās veselības problēmas. Šodien ceturtdaļfinālā Garuts izrādīja itin sīvu pretestību turnīra ceturtajam numuram, 22 gadus vecajam krievam Staņislavam Vovkam (ATP 733.), tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 5:7, 4:6, turnīru noslēdzot ar divu reitinga punktu iegūšanu.

Vovka pretinieks pusfinālā būs Jūrmalas turnīra eksčempions (2009.gadā), 25 gadus vecais čīlietis Hanss Podlipniks Kastiljo (ATP 277.), kuram šogad sacensību galvenā favorīta statuss. Viņš gan otro dienu pēc kārtas bija spiests spēlēt trīs setus – šodien 3:6, 6:3, 6:2 pret īru sportistu Luku Sorensenu.

Dubultspēļu sacensībās otro gadu pēc kārtas finālu sasniedzis Latvijas duets Miķelis Lībietis un Oskars Vaskis. Ja pirmajās divās kārtās viņiem pārliecinošas uzvaras, tad šodien tikai divos dramatiskos taibreikos izdevās apspēlēt latvieša Mārtiņa Podžus un lietuvieša Bena Majauska duetu – 7:6(13), 7:6(8). Finālā viņiem pretiniekos stāsies ar otro numuru izliktie Kirils Dmitrijevs (Krievija) un Luka Margaroli (Šveice), kuri savus oponentus apspēlēja krietni vieglāk – 6:1, 6:1.

Piektdien cīņas Lielupē notiks tikai centrālajā kortā – to sākums kā ierasti 10:00. Kā pirmie vienspēli aizvadīs Lībietis un Mikolani, bet pēc tam Podlipliks Kastiljo un Vovks. Dubultspēļu fināls plānots kā trešais (ne ātrāk kā 13:00). Visi līdzjutēji laipni aicināt atbalstīt Lībieti un Vaski cīņā par uzvarām! Bet tiem, kuriem neizdosies tikt uz mačiem klātienē, tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com – gan internetā, gan Lattelecom Interaktīvās televīzijas 411.kanālā.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-08 17:50, pirms 11 gadiem
tas taks ir boss!

  -2 [+] [-]

, 2013-08-08 17:58, pirms 11 gadiem
Kāpēc viņs bļauj virsū dūrītei?