Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča pārvar WTA kvalifikācijas 1. kārtu Vācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča pārvar WTA kvalifikācijas 1. kārtu Vācijā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča pārvarējusi Nirnbergas WTA "International" sērijas kvalifikācijas turnīra 1. kārtu, Vācijā uz māla apspēlējot amerikānieti Kjaru Šollu – 6:3, 6:3.

Ranga 259. vietā esošā Marcinkeviča otro reizi izmēģina spēkus WTA kvalifikāciju līmenī. Aprīlī tādas pašas nozīmes turnīrā Katovicē tika uzvarēts vienā spēlē. Nirnberga ir jauna vieta WTA kalendārā, kļūstot par otro Vācijas pilsētu, kur šogad notiek WTA turnīrs – uz māla tika spēlēts arī Štutgartē.

Marcinkevičas pirmā pretiniece Vācijā bija 20 gadus vecā amerikāniete Kjara Šolla, kurai rangā pašreiz 182. vieta, bet rekords bijis 164. vieta. Atšķirībā no Latvijas pirmās raketes, Šolla ir vienreiz spēlējusi WTA pamatturnīrā un pērn Bādgašteinā no kvalifikācijas pat sasniedza ceturtdaļfinālu.

Lai cik tas neticami nešķistu, Šolla šogad vēl nav uzvarējusi nevienā spēlē! Vācijā amerikāniete ieradās ar 11 zaudējumiem 2013. gadā un šodien cieta jau 12. neveiksmi – Marcinkeviča uzvarēja ar 6:3, 6:3. Pirmajā setā Diāna nokļuva iedzinējos ar breiku, taču ātri atspēlējās. Spēles pabeigšana izvērtās par komēdiju, jo Marcinkevičai vajadzēja ap 10 mačbumbām, lai pieliktu punktu.

Iekļūšana 2. kārtā devusi sešus ranga punktus un 565 eiro. Marcinkevičas pretiniece 2. kārtā būs 18 gadus vecā čehiete Terēza Martincova (WTA 496.), kura pārsvarā spēlē uz māla seguma. Martincova šodien pārsteidza bijušo WTA spēlētāju Joanu Raluku Olaru. Marcinkeviča ar Martincovu līdz šim nav spēlējusi. Lai iekļūtu pamatturnīrā, jāuzvar trīs spēlēs.

     [+] [-]

, 2013-06-08 19:20, pirms 11 gadiem
LIVE rankingā jau 246!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-09 08:31, pirms 11 gadiem
ja grib kaut ko sasniegt, tad WTA kvalifikācijām jāiet cauri bez problēmām. Citādi šis tā arī paliks viņas līmenis. Vispār progress kaut kā lēns.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja