Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Lībietis sīvā cīņā apspēlē M.Podžu, ceturtdaļfinālā arī Garuts

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lībietis sīvā cīņā apspēlē M.Podžu, ceturtdaļfinālā arī Garuts
Miķelis Lībietis
Foto: Jānis Blaus

Lielupes tenisa kortos šodien turpinās Nordea Mens Future Jurmala izspēle. Vienspēļu turnīra 2.kārtas spēlē divu Latvijas jauno tenisistu duelī Miķelis Lībietis ar 7:6(4), 7:5 pārspēja Mārtiņu Podžus. Ceturtdaļfinālā bez cīņas iekļuvis cits latvietis Mārcis Garuts.

Nordea Mens Future Jurmala tenisa turnīra trešā spēļu diena šodien tika atklāta ar ļoti gaidīto Latvijas sportistu dueli – jau 2.kārtā izloze vienu pret otru saveda Mārtiņu Podžu un Miķeli Lībieti. ATP rangā šobrīd nedaudz augstāk atrodas 19 gadus vecais Mārtiņš (760. pret 772.vietu), kuram arī krietni lielāka pieredze Future līmeņa sacensībās, kamēr Miķelis aizvadītos divus gadus cīnījies Tenesī (ASV) universitātes komandas sastāvā. Savstarpējās cīņās starptautiskajā arēnā abi bija aizvadījuši divreiz junioru vecumā, abos gadījumos uzvaras svinot Miķelim.

Spēli vērot klātienē bija ieradušies vērot aptuveni 100 skatītāju, kas Latvijas Future turnīrā nemaz nav bieža parādība. Cīņu ar servi iesāka Mārtiņš, uzvarot visus četrus punktus pēc Lībieša kļūdām. Tikmēr Miķelim pirmais serves geims sanāca grūts – nācās atspēlēt pat divas breikbumbas. Jau no mača pirmajiem geimiem Lībietis neielaidās pārāk garās izspēlēs no gala līnijas, regulāri noīsinot bumbas un dodoties pie tīkla. Šāda taktika deva rezultātu, jo praktiski visus šos punktus uzvarēja cēsnieks.

Spēles piektajā geimā pie pirmās breikbumbas tika Lībietis, taču Podžus labi ieservēja un saglabāja vadību. Astotajā geimā iespēja atkal Mārtiņam, kad Miķelis pie 30:30 pieļauj dubultkļūdu, tomēr ar traku izspēli pie tīkla Lībietis atspēlējās un jau kārtējo reizi panāca neizšķirtu. Nākamajos geimos breika iespējas nebija nevienam no sportistiem, tāpēc loģisks iznākums bija taibreika spēlēšana.

Tajā Podžus vadībā pabija tikai pēc pirmās izspēles – tālāk notikumus kortā jau kontrolēja Lībietis, kurš pieturējās pie noīsināto sitienu taktikas un iešanas pie tīkla. Setam punktu Miķelis pielika ar lielisku servi – 7:6(4).

Ja pirmajā setā nebija neviena breika, tad otrā seta sākums izvērtās pilnīgi pretējs. Jau pirmajā geimā Miķelis savu servi zaudēja uz nulles, bet kļūdu sērija piemeklēja arī Mārtiņu – 1:1. Ceturtajā geimā Lībietis neizmantoja trīs breikbumbas pēc kārtas, lai iegūtu 3:1 vadību, un tas viņam atspēlējās. Septītajā geimā Podžus sodīja sāncensi pie tīkla un otro reizi setā tika priekšā (4:3). Pēc tam, kad Mārtiņš uzvarēja savu servi, šķita, ka neizbēgami tuvojas trešais sets, tomēr tā nenotika.

Brīdī, kad viņam bija jāservē par uzvaru setā, atkal parādījās nervozitāte un no tās izrietošas kļūdas. No 0:40 pozīcijas viņš atspēlēja tikai divas breikbumbas, ļaujot Miķelim panākt neizšķirtu. Arī nākamie divi geimi bija saspringti. Lībietis ar pūlēm tika priekšā (Podžum bija breikbumba, taču viņš atsita tīklā otro servi), bet 12.geimā Mārtiņam nekādi neizdevās trāpīt pirmo servi (bija jāservē ar jaunām bumbām). Pēc Podžus sitiena autā Lībietis tika pie pirmās mačbumbas un to uzreiz realizēja – 7:5. Spēles ilgums – divarpus stundas.

Ceturtdaļfināla sasniegšana Miķelim ļāvusi nopelnīt divus reitinga punktus, kamēr Mārtiņam šoreiz jāsamierinās ar vienu punktu. Lībieša pretinieks ceturtdaļfinālā būs lietuvietis Juliuss Tverijons (ATP 1498.), kurš trijos setos apspēlēja poli Pavelu Ciasu (ATP 952.).

Ceturtdaļfinālā spēlēs arī 30 gadus vecais Mārcis Garuts, kurš pirmdien nopelnīja savu pirmo reitinga punktu. Šodien tika pievienots otrais. Mārča pretinieks Robins Štaneks no Čehijas (ATP 914.) no spēles atteicās veselības problēmu dēļ (drudzis). Garuta pretinieks ceturtdaļfinālā būs turnīra ceturtais numurs krievs Staņislavs Vovks (ATP 733.).

Līdz ceturtdaļfinālam nespēja tikt divi citi Latvijas sportisti. ATP rangā vēl neesošais Deivids Jukša spriedzes pilnā triju setu trillerī ar 4:6, 6:4, 5:7 piekāpās Nīderlandes tenisistam Markam Vervortam. Mača ilgums sasniedza trīs ar pusi stundas, bet trešajā setā Jukša kopā atspēlēja piecas mačbumbas. Ar sesto mēģinājumu veiksmīgāks bija pretinieks. Tikmēr Jānim Podžum (ATP 1505.) ar 6:7(3), 0:6 nācās piekāpties kādreizējam „Grand Slam” turnīra dalībniekam, īram Lukam Sorensenam, kurš šobrīd no ATP ranga bija izkritis. Pirmajā setā, spītējot sāpēm, Jānis cīnījās cik spēka – pie pretinieka serves viņam pat bija setbumba, tomēr to izmantot neiznāca. Vēlāk sekojošajā taibreikā pārāks bija Sorensens, bet otrajam setam Jānim spēka neatlika.

Dubultspēlēs Latvija bija pārstāvēta divās cīņās. Pērnā gada turnīra finālisti Miķelis Lībietis un Oskars Vaskis pārliecinoši sagrāva dāņa Jespera Korsbeka Jensena un spāņa Adrijas Masa Maskolo duetu (6:1, 6:0), bet Mārtiņš Podžus duetā ar lietuvieti Benu Majausku trillera spēlē ar 4:6, 7:6(4), [10:8] apspēlēja ar pirmo numuru izliktos Hansu Podlipniku Kastiljo (Čīle) un Marku Vervortu (Nīderlande). Rīt pusfinālā pieminētajiem uzvarētājiem jāspēlē savā starpā.

Runājot par ceturtdienas spēļu plānu – Latvijas tenisa līdzjutējiem saistošas būs spēles centrālajā kortā. Sākums 10:00 ar Miķeļa Lībieša un Juliusa Tverijona spēkošanos, pēc šīs spēles Mārča Garuta duelis pret Staņislavu Vovku, bet pēc tam dubultspēļu pusfināls – Miķelis Lībietis un Oskars Vaskis pret Mārtiņu Podžu un Benu Majausku.

Vienspēļu turnīra 2.kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Hans Podlipnik-Castillo (Čīle) – Lukas Mugevicius (Lietuva)4:6 6:1 6:4
Miķelis Lībietis (Latvija) – (3) Mārtiņš Podžus (Latvija)7:6(4) 7:5
(4) Stanislav Vovk (Krievija) – Adria Mas Mascolo (Spānija)6:2 6:1
Mārcis Garuts (Latvija) – (7) Robin Stanek (Čehija)w.o. (Stanek atteicās no spēles)
Louk Sorensen (Īrija) – Jānis Podžus (Latvija)7:6(3) 6:0
Mark Vervoort (Nīderlande) – Deivids Juška (Latvija)6:4 4:6 7:5
Julius Tverijonas (Lietuva) – Pawel Cias (Polija)7:5 4:6 6:4
Giammarco Micolani (Itālija) – Marc Garcia-Roman (Spānija)6:1 6:4

Vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu spēļu pāri

Spēle
(1) Hans Podlipnik-Castillo (Čīle) – Louk Sorensen (Īrija)
(4) Stanislav Vovk (Krievija) – Mārcis Garuts (Latvija)
Miķelis Lībietis (Latvija) – Julius Tverijonas (Lietuva)
Mark Vervoort (Nīderlande) – Giammarco Micolani (Itālija)

Dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Majauskas (Lietuva) / Podžus (Latvija) – (1) Podlipnik-Castillo (Čīle) / Vervoort (Nīderlande)4:6 7:6(4) 10:8
(2) Dmitriev (Krievija) / Margaroli (Šveice) – Cias (Polija) / Tverijonas (Lietuva)7:5 5:7 10:2
(3) Garcia-Roman (Spānija) / Micolani (Itālija) – Kovalev (Krievija) / Zhurbin (Krievija)3:6 6:2 11:9
(4) Lībietis (Latvija) / Vaskis (Latvija) – Korsbaek Jensen (Dānija) / Mas Mascolo (Spānija)6:1 6:0

Dubultspēļu turnīra pusfinālu spēļu pāri

Spēle
(2) Dmitriev (Krievija) / Margaroli (Šveice) – (3) Garcia-Roman (Spānija) / Micolani (Itālija)
(4) Lībietis (Latvija) / Vaskis (Latvija) – Majauskas (Lietuva) / Podžus (Latvija)

  +1 [+] [-]

, 2013-08-07 13:45, pirms 11 gadiem
Īsts trilleris. Salīdzinājumā, vakar Foņīni ar Bagdati 3 setus spēlēja ap 1,5 stundu
Cerēsim, ka Miķelis paņems titulu un vēl krietni pakāpsies reitingā

     [+] [-]

, 2013-08-07 14:07, pirms 11 gadiem
Labākais moments 1.setā - Lībietis pieļāva dubultkļūdu, par kuru aplaudēja Podžus komandas soliņš (Podžus vecākais). Miķelis pārsteigts vaicāja: "nopietni?".
Bet mačs kopumā bija ļoti labs!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-07 14:07, pirms 11 gadiem
Lībietis, ja visu gadu spēlētu tūrē reitingā būtu krietni augstāk? Jo cik saprotu, no septembra līdz jūnijam viņš punktus nepelna, jo mācās USA augstkolā?

     [+] [-]

, 2013-08-07 14:51, pirms 11 gadiem
petkins rakstīja: Labākais moments 1.setā - Lībietis pieļāva dubultkļūdu, par kuru aplaudēja Podžus komandas soliņš (Podžus vecākais). Miķelis pārsteigts vaicāja: "nopietni?".
Bet mačs kopumā bija ļoti labs!
mjaa.. tas gan bija komiski un tragjiski vienlaiciigi..

     [+] [-]

, 2013-08-08 02:46, pirms 11 gadiem
Mārtiņš malacis! Divu gadu vecuma starpība tomēr ir ļoti būtiska.