Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks nopelna pirmo reitinga punktu 2010. gadā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lejnieks nopelna pirmo reitinga punktu 2010. gadā
Kārlis Lejnieks
Foto: turnir.com.ua

Latvijas tenisists Kārlis Lejnieks šodien guvis uzvaru Madrides piepilsētas Hetafes „Future” vienspēļu pamatturnīrā, ar 7:5, 6:2 pieveicot ar 2. numuru izlikto Francijas sportistu Šarlu Antuānu Brežaku. Nākamajā kārtā Kārļa sāncensis būs argentīnietis Gonzalo Turs.

Pēc nedēļas atpūtas starptautiskos turnīros šonedēļ atsācis startēt 22 gadus vecais Kārlis Lejnieks. Atgādināsim, ka pērnā gada vidū Kārlis nopietni savainoja ceļgalu, kā rezultātā nespēlēja līdz pat šī gada sākumam. ATP rangā latvietim tas licis atkāpties uz 1453. vietu, taču, pateicoties, ITF piešķirtajam „protected ranking” vietai viņš astoņos turnīros var pieteikties ar 565. vietu. Trīs no šiem turnīriem Kārlis jau izmantoja, panākumus negūstot, bet šonedēļ pienākusi ceturtā kārta un Lejnieks devies uz Spāniju.

Madrides piepilsētas Hetafes „Future” turnīrs Lejniekam sākās ar dubultspēli, kurā pirmdien kopā ar krievu Denisu Matsukeviču tika zaudēts austrāliešiem Metjū Bārtonam un Metam Reidam – 3:6, 6:3, 7:10. Vienspēļu turnīrā Kārlim kārtējo reizi nebija paveicies ar izlozi, jo pretī stājās ar 2. numuru izliktais francūzis Šarls Antuāns Brežaks, kura, ATP rangā šobrīd 303. vieta. Brežakam šogad jau divas reizes bija izdevies uzvarēt Andi Jušku, tomēr šodien viņš izrādījās visai bezspēcīgs Lejnieka priekšā – Latvijas tenisists uzvarēja divos setos ar 7:5, 6:2.

Par panākumu Lejnieks nopelnīja vienu reitinga punktu, kas viņam ir pirmais šajā sezonā. Rīt turnīra otrajā kārtā Kārļa sāncensis būs argentīnietis Gonzalo Turs, kuram ATP rangā 602. vieta. Līdz šim abi tenisisti savā starpā nav tikušies, bet, tā kā spēles notiek uz hard seguma, Kārlim ir labas iespējas izcīnīt uzvaru.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

     [+] [-]

, 2010-04-08 06:48, pirms 14 gadiem
Apsveicu, laiks jau sākt uzvarēt un atgriezties Chalengeros, lai arī tāls ceļš ejams, bet tomēr var mēģināt ar Protected ranking iztikt vismaz bez Future kvalifikācijā

  +3 [+] [-]

, 2010-04-08 09:23, pirms 14 gadiem
nu ta beidzot!!!!
cerams `maisam gals vaļā`